Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga Bollklubb
Fotboll

Dam A
Timmar kvar...
2022-10-08 08:46, Dam A

Det är endast några timmar kvar till säsongens roligaste match. Vi möter Säffle i ett hett värmlandsderby och där nu serien ska fastställas. Vi träffade Ebba för att höra hennes tankar inför matchen. 

Snart dags för avspark mot Säffle. Hur känns det inför matchen?
Det känns riktigt kul men aningen nervöst skulle jag säga. Det är en speciell match på flera olika sätt.

Är det extra nervöst och spänt?
Ja, en vinst skulle betyda en hel del för oss i denna match. Så jag talar nog för alla om jag säger att det är lite pirrigt. Det är ju lite derby med.

Hur har veckans träningar sett ut?
Denna veckan har sett riktigt bra ut! Grymt bra fart i allt vi gjort och ett härligt pådriv med en inställning på topp.

Hur är din personliga form?
Den känns bra, pigg och revanschsugen.

Vilken spelare har den vassaste formkurvan just nu?
Nova, hon kämpar på och visar verkligen framfötterna.

Vilken spelare bör våra motståndare se upp för?
Molly(mogga), hon sitter inne med både råstyrka och vinnarskalle.

Något annat som du vill tillägga?
Kom och heja fram en vinst på vår hemmaplan!

Lycka till idag!
#hbkfamiljen

Dam A
Dagen innan avspark har vi träffat Nellie
2022-10-07 07:43, Dam A
Ett dygn kvar! Ett roligt derby och kanske säsongens viktigaste match. Vad är dina tankar inför den matchen?
Derby är alltid speciellt med extra spänning inför. Men ska bli riktigt roligt, speciellt nu när allt ligger i våra egna händer. Det är sådana matcher man vill spela.

Hur har veckans träningar sett ut? 
Alla träningar har sett riktigt bra ut. Många närvarande och hög kvalitet, tror vi alla är taggade på en bra match på lördag.
 
Hur är din personliga form? 
Även om vi är i slutet av säsongen så känner jag mig fortfarande pigg och i bra form.
 
Vilken spelare har den vassaste formkurvan just nu? 
Ebba tycker jag har haft en stigande formkurva hela hösten.

Vilken spelare bör våra motståndare se upp för?
Anna känns målfarlig så Säffle får nog ha ett extra öga på henne.

Något annat?
Tror det kommer bli en rolig match att titta på så hoppas vi får se mycket folk på ilanda.

Lycka till! 
#hbkfamiljen
Dam A
Sista och avgörande matchen
2022-10-06 07:40, Dam A

Då är det dags för derby igen på Ilanda IP, vi tar emot Säffla SK i en för oss avgörande match om att undvika kvalplatsen. Som vi skrivit om förut så ska sex div1 serier bara bli tre till nästa säsong vilket medför att endast de fem fösta lagen i serien hänger kvar. Hamnar man på plats sex så blir det kval mot en annan div1 series lag. Vi ligger just nu på en fjärdeplats med 36p, Degerfors femma på 36p. Lödöse Nygård sexa på 35p. Allt avgörs alltså på Ilanda IP 14:00 lördag.

 

Vi hoppas på ert stöd, vi ses!

 

#hbkfamiljen

Dam A
Tungt tungt tungt...
2022-10-01 08:31, Dam A

Örebro SK-Hertzöga BK

Slutresultat 4-0

Halvtid 2-0

 

Fredag kväll, match mot Örebro SK och vi var förberedda på en tuff bortamatch.
Domaren blåste igång matchen och hemmalaget tog tag i spelet mer eller mindre direkt. Den bästa chansen har dock vi i matchminut 17 där vi får en dubbelchans men tyvärr får vi inte in bollen. Därefter är det ÖSK för hela slanten och vi får jobba hårt med vårt försvarsarbete. Halvleken slutar rättvist 2-0 till hemmalaget.


Andra halvlek påminner mycket om den första där ÖSK äger spelet och vi får fortsätta jobba med att försvara oss. Vi kommer inte riktigt upp i nivå i denna match och det i kombination med att vi möter ett mycket bra hemmalag gör att vi förlorar.  


Micke anger att ”vi förlorade mot ett bättre lag idag. Det är inte så mycket att säga om det och det finns inga bortförklaringar. De var närmre 5-0 än vi var 4-1. Vi är inte riktigt med idag och ger oss inte själva möjligheten att skaka ÖSK. I bussen hem släppte vi denna match och istället tagit sikte mot nästa helgs ”final”. Det ska bli fantastiskt kul att spela den matchen mot Säffle SK och det kommer finnas en stor revanschlusta, det kan jag lova!”


Ebba är extremt stabil idag med säkra ingripanden och utsågs, välförjänt, till vår bästa spelare. Värt att nämnas är också att det var en riktigt bra domarinsats. En hög nivå på den domartrion.   
Nu hoppas vi alla sluter upp till lördagens match mot Säffle. Efter en mycket bra genomförd säsong så är vårt mål att knyta ihop säcken och därmed säkra kontraktet för division 1. Det blir ingen lätt uppgift och vi behöver allt stöd som kan tänkas. Ni kommer få se ett heltaggat HBK och förhoppningsvis kan vi fortsätta spela fin och attraktiv fotboll. Ta med er nära och kära, kompisar, grannen och alla andra ni känner.
Hoppas vi ses på Ilanda!  

 
#hbkfamiljen

Dam A
Gameday och vi har träffat Annie inför matchen mot ÖSK
2022-09-30 11:34, Dam A

Oavgjort senast mot Degerfors IF. Ni gjorde en riktigt bra första halvlek men släppte sen in Degen i matchen. Hur har tankarna gått efter den matchen?
Trots att vi fick med oss ett poäng kändes det som en förlust. Men första halvlek gör vi riktigt bra och den får vi ta med oss.

Hur har veckans träningar sett ut?
Det har varit bra fokus och tror alla är taggade och revanschsugna efter matchen mot Degerfors.

Hur känns din personliga form?
Det känns bra och jag hoppas att kunna avsluta säsongen bra.

Vilken spelare har den vassaste formkurvan just nu?
Nova Rosengren

Snart dags för avspark mot Örebro SK. Många anser att det är seriens bästa lag och de nu ligger tvåa i tabellen. Vad är dina tankar inför den matchen?
Dom var riktigt bra sist vi mötte dom men då lyckades vi ändå vinna. Det kommer bli tufft men tar vi jobbet och är fokuserade från start så tror jag att det kommer bli en jämn match.

Vilken spelare bör våra motståndare se upp för?
Rebecca (SR)

Stort tack Annie och lycka till ikväll!
#hbkfamiljen

Dam A
Referat Hertzöga BK-Degerfors IF
2022-09-25 19:16, Dam A

Hertzöga BK-Degerfors IF

Slutresultat 2-2

Halvtid 1-0

Målgörare:

Agnes Eklund Ramböl 1

Anna Lindgren 1

 

Det kändes som en förlust!

Vi var alla spända av förväntan inför denna roliga match en lördag i slutet av september. Inte nog med att det är ett hett värmlandsderby utan på spel var också viktiga poäng. Inför matchen var HBK på plats 4 och DIF på plats med samma poäng och ned till Lödöse/Nygård som ligger på plats 6 och tillika kvalplats var det endast tre poäng. Med andra ord viktiga poäng att tampas om för bägge lagen. Trots regnet hade vi årets bästa publiksiffra med lite drygt 200 betalande, kul!

Domaren blåste i gång och det var vi som försökte ta tag i bollen och börja rulla. Bortalagets plan var att ligga rätt i försvarspositioner och sen spela rakt och sen jobba hårt i offensiven. Vi visar upp en anfallsglad och variationsrik fotboll och Degerfors har svårt att bemästra detta då de ofta får jaga bollen i försvarsläge. Halvleken slutar 1-0 efter ett snyggt mål av Agnes i matchminut 20. Vi har en handfull bra lägen att göra fler mål på men är det inte motståndarnas målvakt som står i vägen så är det ramvirket. Degerfors har några enstaka anfall och är då som farligast på fasta situationer. Micke kommentar ”vi gör en riktigt bra första halvlek med en frejdig offensiv och ett tydligt och disciplinerat försvarsspel. Är det något som man kritisera så är det att vi inte gör fler mål under denna 45 minutersperiod”.

 

I andra halvlek är det ett mer aggressivt Degerfors som kommer ut till spel och detta jämnar ut spelet. Anna är dock framme i matchminut 48 och gör, kanske årets finaste mål på Ilanda. En snygg lobb från 40 meter gör det otagbart för bortalagets målvakt. Efter målet går vi ned oss en nivå och matchbilden jämnas ut och vi blir långa och taffliga i vårt försvarsspel. Degerfors är extremt effektiva denna afton och gör två snabba mål inom 3 minuter och helt plötsligt är det 2-2 och ca 25 minuter kvar. Känslan var att detta kom från ingenstans och en oro sprids hos oss samtidigt som våra motståndare såklart får energi. Vi reder ut detta och när det är ca 15 minuter kvar börjar vi ta över igen på det sätt som vi önskar spela fotboll. Vi har några fina lägen att avgöra under denna period och Degerfors har också ett vasst läge efter en hörna men det blir inga fler mål utan det delas på poängen. Alla spelare borde lyftas idag. Nova är dock den som sticker lite ut extra och är riktigt bra över 90 minuter.


Micke anger ”alla vi ledare och spelare fick känslan över att vi hade förlorat denna match. Det var deppigt och nedslaget där vi kanske förtjänade mer men samtidigt tar vi med oss det positiva, som var extremt mycket, och fortsätter jobba hårt inför avslutningen av serien. Degerfors spelar ett rakt spel och gör två mål idag på ett effektivt sätt och det ska de ha beröm för. Jag är nöjda med vårt spel idag, framförallt i första halvlek, där vi visar upp fina kombinationer och är aggressiva i vårt försvarsagerande. Andra halvlek går vi ned oss lite och slarvar lite i positions- och passningsspelet och tyvärr blir vi hårt straffade. Även om det kändes som vi förlorade två poäng idag så kan den poängen vi fick med oss vara extremt viktig inför de två sista omgångarna”.  

 

På fredag är det dags för en svår bortamatch där vi möter Örebro SK. Kanske den svåraste bortamatchen under säsongen men laget kommer garanterat vara revanschlystna efter dagens tappade poäng. Ingen omöjlig uppgift och för varje match som går så blir vår form bättre och bättre och med den lagmoral som finns i detta gäng så kan allt hända på fredag kväll. Hoppas vi får med oss några supporters som stöttar oss i Örebro!

 

#hbkfamiljen           

Nyheter från våra lag
Dam A, 08/10 08:46 
Dam A, 06/10 07:40 
Dam A, 01/10 08:31 
Nyheter från föreningen