A Dam

Inför dagens hemmamatch
2022-06-23 00:59
matchfotografen.se
Vi har träffat assisterande tränare Amanda Hedelin...

En tuff bortamatch senast mot Säffle SK. Vad säger du om den matchen och vad tar ni med er?
En tuff match med mycket derbykänslor där vi inte alls kommer upp i vår nivå spelmässigt. Vi kämpar dock på bra och krigar till oss 3 viktiga poäng!

Nu vänder serien och det är dags att möta Vänersborgs FK. Vinst senast ni mötte dem, vad är dina tankar inför den här matchen?
Sist var det en målrik match mot Vänersborg. De vi tar med oss är att fokusera på försvarsspelet då Vänersborg har farliga omställningar.

Hur har veckans träningar sett ut?
Veckans träningar har varit bra, under tisdagens träning var det högt tempo och många spelare som visade framfötterna!

Vilken spelare har den vassaste formkurvan just nu?
Nova Rosengren Hon har klivit in på mittbacksplatsen med bravur! Gått från klarhet till klarhet, är en bollskicklig och kylig ung talang som visar stark form just nu!

Vilken spelare bör våra motståndare Vänersborgs FK se upp för?
Vanessa Ekelund, har stänkt in mål i vårt Div 2 lag och gjorde ett superfint inhopp mot Säffle, fixade bland annat straffen som ledde till ledningsmålet.

Något annat som du vill tillägga?
Hoppas och tror på en riktigt trevlig torsdagskväll med mycket publik då det är sista matchen innan ett välförtjänt uppehåll. Ser ut som att det ska bli "perfekt fotbollsväder" som huvudtränare Micke brukar säga.
Dags för hemmamatch torsdag kväll
2022-06-20 11:24
matchfotografen.se

Sista matchen inför ett välbehövligt sommaruppehåll spelas på hemmaborgen Ilanda IP torsdag 19:00. Vi tar emot Värnersborgs FK som inte har fått resultaten med sig under våren. VFK ligger sist i tabellen men har stundom gjort bra matchen men inte kunnat få till det lilla sista. Att serien är jämn kan vi se på deras resultat mot några av topplagen, 0-2 mot Rössö precis som vi, 1-1 mot Ljungskile 3-3 mot Degerfors, 1-1 mot Säffle och nu senast en uddamålsförlust mot Råda med 1-2.

Serien har nu vänt och mötte dem i vår andra match på våren, vi var då grymt taggade efter vår snöpliga förlust mot Råda i premiären. Det blev en 7-3 vinst för oss den gången med många mål på fasta situationer, VFK var riviga framåt och det blir viktigt att inte släppa till något bakåt på torsdag.

Vi hoppas ni passar på att heja fram tjejerna på plats, de 100 först betalande bjuder vi på en stranddyna, passar lagom nu till semestern.

#hbkfamiljen

Matchreferat från fredagens bortamatch
2022-06-20 07:55

Säffle SK-Hertzöga BK

Slutresultat 1-2

Halvtid 0-1

Målgörare:

Annie Phersson 1

Emmie Johansson 1

Inför kvällens derby borta mot Säffle SK
2022-06-17 10:39
matchfotografen.se

Vi har träffat Emmie Johansson inför matchen mot Säffle SK.

En riktig stark och härlig vinst i senaste matchen mot seriefavoriterna ÖSK FK. Du avgör också med matchens enda mål. Vad är dina tankar från den matchen?

En väldigt skön seger där jag tycker att vi gör mycket bra mot en bra motståndare. Framförallt jobbar vi bra i försvaret som en kompakt enhet och jobbar hårt för varandra. En grym laginsats!

Du har haft skadebekymmer under försäsongen men har nu kommit tillbaka på ett fantastiskt bra sätt och spelat flertalet matcher med full tid. Hur är din personliga form?

Jag upplever att jag har en bit kvar till den form som jag vill vara i. Fotskadan som jag fick i slutet på förra säsongen begränsar mig fortfarande en hel del och just nu dras jag med lite sviter efter en förkylning men det är kul att kroppen ändå håller relativt bra.

Vilken spelare har den vassaste formkurvan just nu?

Annie

Nu möter ni Säffle SK i ett  tufft derby på Sporthälla. Vad är dina tankar inför matchen?

Viktiga poäng som står på spel mot en motståndare som hade en tuff start på serien men som har kommit igång bra nu och har även fått in en del nya spelare så det gäller att vi kommer upp i den nivå vi kan för att ta 3 poäng.

Matchreferat HBK - ÖSK
2022-06-13 01:38

Hertzöga BK-Örebro SK FK

Slutresultat 1-0

Halvtid 1-0

Målgörare: Emmie Johansson

Vi gästades av seriefavoriterna och tillika serieledarna Örebro SK FK på Ilanda IP denna afton. Ett lag som vi på förhand visste var riktigt bra men samtidigt är vår känsla att vi kan vinna mot alla lag i denna serie. Här kommer ett matchreferat men först måste vi nämna att denna helg vinner våra tre dam seniorlag sina matcher, så 9 poäng hem till Hertzöga.

Tor 23/6 19:00
Fre 17/6 19:00