Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga Bollklubb
Fotboll

Bollkallar
2021-09-04 21:43
P13 Lägger upp taktiken med A-lagets ledare inför matchen mot Köping

Nio tappra bollkallar från P13 stöttade A-laget inför och under matchen mot Köping. Tyvärr förlorade herrarna med 2-3. 

Andra poolspelet
2021-08-30 21:22

I det andra poolspelet för säsongen, 29:e Augusti var det dags för hemmamatch på Ilanda mot Skoghall för de som hade åkt långt till Torsby i första poolspelet. De som spelade på Örsholmen första gången åkte till Hagfors. 

 

På Ilanda blev det tuffa matcher mot ett duktigt Skoghall. Alla kämpade på bra och det var en positiv stämning. Precis så som vi försöker träna. 

 

På Hagforsvallen mötte HBK  Ekshärad och Viking i två möten. Första matchen där HBK Gul mötte Ekshärad blev en spelmässigt ojämn tillställning, där det visade sig att Ekshärad bestod av killar som var ett år yngre än våra killar. I fem-manna så är regeln sådan att om ett lag leder med fem mål, så får det andra laget sätta in en spelare till och så blev det här. När våra killar som först spelat mot Ekshärad, mötte Viking som var födda 2013 och jämnstora så blev det nog en liten överraskning att det inte gick lika lätt och därmed en betydligt svårare uppgift.

Ekshärad hade nog snackat ihop sig inför sin andra match mot HBK Vit, som blev en betydligt jämnare match. 

 

En bra helg i positiv anda för alla våra lag, spelare och föräldrar som hejade.

Första poolspelet avklarat med bravur
2021-08-17 13:54

Äntligen var det dags för för tävlingsmatcher, på riktigt! Tävling kallas det i Värmlands fotbollsförbunds regi, även om det fortfarande är fokus på killarnas prestation och inte på resultatet. Men jag tror att många killar var lite nervösa inför matcherna. Första riktiga matchen. 8 år. Kommer de andra att vara superbra? Kommer vi att göra några mål? Får jag spela? Blir det straff?

Vi ledare är glada att vi fick en toppenbra dag där vi kunde coacha våra glada killar i det fina vädret.

 

Spelarutbildningsplanen

Som ni alla vet från föräldramötet och utskick så följer vi Hertzögas spelarutbildningsplan. Fram till 9års-åldern befinner vi oss i steg 1. Det innebär att vi spelar match som vi tränar, med fokus på att: 

  • Ha roligt.
  • Fairplay (mot varandra och motståndaren). 
  • Rulla ut bollen från målvakt till kantspelare när spelet sätts igång.
  • Spela in bollen med en passning när bollen gått över sidlinjen (man får dribbla igång bollen i 5-manna, men vi passar).  
  • Ta tillbaka bollen när vi förlorat den (det är roligare att spela fotboll om vi har bollen i laget). 

Poolspelet

Till årets poolspel har vi anmält fyra lag för att alla ska få spela så mycket som möjligt och slippa vara avbytare någon längre tid.

 

Två lag åkte till Örsholmen för att möta FBK i två matcher var på söndagen och två lag åkte till Torby för att spela två matcher mot Råtorp respektive Torsby. 

 

På Örsholmen mötte vi ett FBK som var både storväxta och skickliga och ett annat FBK som var mer jämbördiga med våra två uppställningar. Killarna kämpade bra i samtliga matcher och vi både gjorde mål och försvarade bra. Vi bytte målvakt ofta och vi såg många snygga målvaktsräddningar.

Ett kul inslag var att vi fick beröm av det FBK:s spelare som var snäppet vassare än oss, att vi hade bjudit på bra motstånd jämfört med deras tidigare matcher. Och mellan de två matcherna så var det glädjande att se när några av våra killar fortsatte att spontanspela och ha kul med FBK:s killar på en tremannaplan. Många av killarna fokuserade just på prestationen och att ha kul. Och då gjorde det inte så mycket att vi släppte in ganska många mål. 

 

I Torsby kämpade HBK:s båda lag också bra och det märktes att det var ett annat fokus på matchen än det kan vara på träningarna. Och försvarsspelet (ta tillbaka bollen) blev bättre ju mer spelarna kom in i det. I största allmänhet var det positiv stämning och glada barn. 

 

Vi ledare hade också kul och det känns skönt att äntligen vara igång med matchspel och att ha med er föräldrar som publik.

 

Föräldrarna

Skönt tycker vi alla att vi börjar få snurr på allt som händer kring laget. Vi har bemannat föreningsuppdragen från HBK som vi har i höst, vi har namn till en föräldragrupp och vi har en massa föräldrar som är med och skjutsar sina barn, hejar och ordnar mellanmål, så vi kan spela matcherna. Det kommer att bli många roliga år framöver i det här laget. 

 

(Tyvärr vi inte berika den här texten med några bilder eftersom det är ett 10-tal som inte svarat på mejlet som vi skickade inför matcherna, om vi kan få tillåtelse om att era barn får synas på bild i samband med dessa referat. Svara gärna ja eller nej så vi vet om ert barn får synas på bild).

 

/Ledarna

 

Lars, Kristian, Christoffer, Linus, Joachim, Kjell och Olle 

 

 

 

Nu bildar vi "laget" HBK pojkar 2013
2021-03-26 12:07

Hej,

 

Här är första nyheten på vår lagsida för P13.

Här hittar ni: Presentationen från föräldramötet 25/3. Alla föräldrar som inte var på mötet bör läsa denna.

Alla bör även ta del av youtubefilmen från SISU i Stockholm i det här inlägget, som handlar om idrottsföräldrar och vad barn tycker om föräldrar.

 

 

Viktiga kom ihåg:

 

Datum: Klädbeställningen läggs 1/4, så beställning skall göras innan det. Klädprovning på kansliet 29/3. Mer info i presentationen och i separat mejl som gåttt ut.

Datum för träningsdagar och poolspel är ej klart. 

 

1. Hertzöga och vårt lag bygger på gemenskap - att alla hjälps åt. Alla har såklart olika förutsätningar och möjligheter, men för att killarna ska komma ihåg sin fotbollstid i Hertzöga som något roligt så krävs det att vi alla bidrar. 

2. Vi måste bilda en föräldragrupp. I föräldragruppen finns vissa roller som behöver bemannas, men att vara med i föräldragruppen betyder inte att man ska göra alla arbetsuppgifter som förekommer runt ett lag i Hertzöga. Föräldragruppen tar dock ansvar för att bemanna uppdragen genom föräldrar och andra anhöriga till barnen. T.ex. kiosktjänstgöring eller städning. Hör av er till fotbollsledarna om ni vill vara med. Vi kommer att kalla de som anmält sig till ett separat möte inom kort.

3. Uppdatera era kontaktuppgifter på hertzogabk.se genom att logga in med er registrerade mejladress uppe till höger på hemsidan. Viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till er.

 

/Ledarna