Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga Bollklubb
Fotboll

Genrepet info
2022-08-11 08:41

25 September är det dags för genrepet.

Ni har fått bemanningsschemat utskickat tidigare i veckan, men det ligger också på lagets sida under dokument och fliken genrepet.

På det extra föräldramötet vi hade om genrepet berättade vi vad varje arbetsgrupp förväntas göra.

Vet att det var någon som hade förhinder så här följer och kort sammanfattning:

Grillen

Behöver väl ingen närmare förklaring, men viktigt att alla i gruppen hjälps åt och använder sig av ev kontakter för att få så billigt inköp som möjligt.

Ansvarig för denna grupp är Lucas Erikssons föräldrar kontaktuppgifter hitta ni i Sportadmin under kontakter.

Arena och Städ:

En ganska stor grupp, här kommer det bli ett möte om någon vecka där vi går igenom allt det praktiska som ska göras. Berörda kommer bli informerade när detta möte blir.

Ansvariga är Hjalmar Åsterud och Erik Ellinge 

Sponsring:

Lukas Lindgren har ansvaret för att försöka få in lite sponsorer, känner ni att ni har någon som vill sponsra med något eller vara plansponsor så kontakta Lukas pappa om detta.

Kontaktuppgifter hittar ni i Sportadmin under kontakter.

Lotteri Och Aktivitet:

Denna arbetsuppgift delar vi med tjejlaget, vi ska ha ett möte med dom 18/8 återkommer med mer info till berörda efter det mötet. Som vi sa på föräldramötet så ska varje familj skänka 1 pris till lotteriet det kan vara allt från en reklamvattenflaska till tv. Vart detta ska lämnas återkommer vi till.

Kiosk:

Vi ansvara för bemanningen av Hertzögas kiosk denna vecka, som det är nu får vi endast sälja maten själva medans Hertzöga ska sälja övrigt som godis, läsk glass mm.

En diskussion förs om vi ev kan få ta all den försäljningen själva och då tjäna lite mer pengar.

 

Hoppas att alla planerat in helgen 24-25/9 i sin kalender, lördagen kommer gå åt till att ställa iordning Ilanda ip för cupen.

 

Sist men inte minst så är det viktigt att ALLA stannar kvar på söndagen och hjälper till att städa och göra fint efter oss.

 

/Johan & Magnus 

Höstens matcher och aktiviteter
2022-07-23 11:00

Känns jobbigt att prata om "höst" nu när det fortfarande är högsommar (nåja, det är sommarmånad på pappret i alla fall även om vädret i skrivande stund känns mer som höst).

 

Men snart kör vi igång höstsäsongen med HBK P13 och idag har vi ledare kallat till höstens första poolspel. Värmlands FF lade strax innan semestern ut hela höstens spelschema här. Men hela höstens matcher kommer även så småningom i spelschemat här till höger på sidan. Just nu ligger bara kommande poolspel där. --->

 

På fliken "dokument" här på lagsidan finner ni bemanningscheman för alla aktiviteter. Kallelser till matcher, träningstider och så småningom till "bollkalle a-lag" ligger i Sportadmin och i er mejl. Dessa ser ni även på fliken "kalender" här ovan på lagsidan. 

 

Föräldragruppens arrangemangsansvariga har i sommar arbetat vidare med cupen Genrepet som vi arrangerar i höst och där ambitionen är att vi själva kommer att ställa upp med tre lag i sjumanna-cupen. Arrangemanget kommer att lägga grunden till lagkassan och ge erfarenhet inför 10-åringarnas som vi arrangerar 2023, som i sin tur ser till att finansiera framtida aktiviteter med laget.

Den senaste veckan har vi kunnat följa HBK:s P14-åringar och F16-åringar som varit på cupäventyr i Gothia Cup. P14 har mött lag från bl.a. Mexico, Frankrike England och Dubai, där båda lagen gick vidare från gruppspelen men förlorade första slutspelsmatcherna. En oförglölig upplevelse och resa för killarna och deras familjer som lagkassan och allt ideellt arbete möjliggör för alla att hänga med på. (För F16 vet jag i skrivande stund inte hur slutspelet har gått).

 

Några datum inför hösten:

4/8 kör vi igång första träningen inför hösten. 

6-7/8 är det 10-åringarnas cup på Ilanda som arrangeras av P/F12och där några föräldrar tjänstgör som planvärdar. Gå gärna dit och titta och stötta HBK, så ser ni dessutom vad vi ska göra nästa år.

13 och 14/8 spelar vi första matcherna, varav ett på hemmaplan på Ilanda. Kallelser skickade. De som spelade på Ilanda i våras, får spela på Våxnäs den här helgen och tvärtom, så alla killar får ett hemma poolspel under säsongen.

25/9 - Genrepet. Boka in den dagen i era kalendrar för er själva och era barn, släktingar och vänner.

 

/Ledarna

Erika, Kjell, Joachim, Lars, Linus, Olle, Christoffer och Kristian

Uppdaterat bemanninsschema
2022-07-16 22:50

Nu finns ett uppdaterat schema under fliken dokument.

Snart sommaruppehåll
2022-06-27 12:17
26:e juni - stafett med huvuddopp i värmen

Igår var vi tio tappra barn och fyra ledare som tränade i värmen. Vi spelade två-mål och körde två enkla stafetter. Barnen uppskattade vattenstafetten där de doppade håret i spannar med vatten och att få iskallt vatten hällda över huvudet efter träningen. 

 

Säsongens två sista träningar är på torsdag 30/6 och söndag 3/7. Den 3/7 kör vi föräldramatch för de föräldrar och barn som har möjlighet att komma. Så dra på träningskläderna och var med.

 

Efter sommaren rivstartar vi igen den 4:e Augusti. 

Helgen 6-7:e Augusti hjälper vi föräldrar till som planvärdar på 10-åringarnas cup. 

Helgen därefter är det dags för hemmapoolspel igen. Oklart vilket datum än så länge. Kallelser kommer senare i sommar.

 

Trevlig sommar!

 

/Ledarna

Uppdaterat Bemannings schema
2022-06-05 20:27

Nu finns ett uppdaterat schema för bemanning under fliken dokument.

 

Poolspel omg.2 och 3 + föräldramöte 16/6!
2022-06-05 16:12
Panoramabild över dagens tre matchplaner på Ilanda

Föräldramöte inför Genrepet

Föräldragruppens arrangemangsansvariga har träffat F13:s dito för att börja planera inför höstens hemmacup Genrepet, samt schemalägga våra gemensamma insatser som planvärdar på 10-åringarnas cup som F12/P12 arrangerar 6-7:e augusti. (Vi kommer tillsammans med F13 att behöva bemanna 8 planer med en person per plan, i två dagar mellan kl 9-16). 

 

Därför är det återigen dags för ett föräldramöte. Mötet sker samtidigt som killarna tränar kl 17-18, den 16/6. Separat kallelse kommer genom sportadmin under kvällen (söndag), men skriv gärna in det i era egna kalendrar direkt.

 

Poolspel omgång 2 (4-5/6)

I strålande sommarväder spelades omgång 2 av poolspelet där hälften av killarna var kallade till Ica Maxi Välsviken Arena på Kroppkärr och arrangerande Norrstrands IF på lördagen. Andra hälften var kallade till Ilanda.

Tyvärr var det många återbud av olika anlendingar till matcherna på Kroppkärr, så det ena laget spelade med endast en avbytare och det andra laget med noll avbytare. Båda lagen gjorde bra insatser, och kämpade hårt utifrån förutsättningarna, men det är såklart tufft att spela två matcher helt utan avbytare. (Tyvärr kan det slumpa sig så här, men vi har valt att delta i seriespel med många lag för att killarna ska få spela så mycket som möjligt, istället för få lag med större trupper där man får vara avbytare under långa delar av matchen. Vi tror det blir roligare så i slutändan).

 

På Ilanda spelade vi i strålande sol på konstgräset med flera avbytare i varje uppställning. 

Johnny och Jonas ställde upp som som domarvärdar som tog emot de tre HBK-domare från F07 som gjorde sina allra första matcher som domare idag.

 

Poolspel omgång 3 (18-19/6)

Redan om två helger så är det dags för omgång 3 i poolspelet. Kallelser till dessa matcher kommer som vanligt via mejl, så fort förbundets hemsida ligger uppe igen och det går att komma åt tider och datum i spelschemat.

(Det syns ej i sportdadmins medlemsapp vilken tid som är satt som samlingstid, men det står i mejlet till kallelsen och är alltid 30min innan matchstart).

 

HBK dagen 6/6

Massor av aktiviteter på Ilanda imorgon, mobil fritidsgård, massor av matcher och för P13 lite extra kul att vara bollkallar på A-lagsmatchen just en sådan här dag, när det förhoppningsvis blir lite extra publik. Två föräldrar har anmält sig för att ställa upp som ledare för 9 anmälda barn.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Match, Våxnäs IP, 13/08 12:30
Match, Våxnäs IP, 13/08 12:30
Match, Våxnäs IP, 13/08 14:00
Match, Ilanda IP, 14/08 10:00
Match, Ilanda IP, 14/08 11:00
Match, Ilanda IP, 14/08 12:00
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen