Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga Bollklubb
Fotboll

Luften ur - nu ökar vi takten
2023-08-13 21:43

Redan har det gått en hel vecka sedan 10-åringarnas cup. Alla har slitit hårt och det känns som om första cupmötet i januari inte var så länge sedan. Vi var nog många som sjönk ned i soffan på söndag kväll. 

 

Men hösten har bara börjat. Två av våra tre lag anmälda i seriespel spelade matcher den gångna helgen och nästa helg är alla tre lagen igång med matcher igen. Vi fortsätter som i våras med att samma konstellation spelar tre matcher i rad, sedan byter vi lite mellan lagen. 

 

Skolstart och träning

Den här veckan drar skola och jobb igång igen för de flesta, efter en tid med sena kvällar, sovmorgon, oregelbundna rutiner m.m. Några ska börja i nya klasser och några till och med byta skola. Tuggelite-eleverna börjar på Skåreskolan och har tack vare att vi tränat tillsammans i Hertzöga många kompisar där barnen redan känner varandra. Allt fler går hem själva från fritids eller går direkt hem efter skolan utan fritids. 

Onsdagar tränar vi kl 17 och då är det extra viktigt att komma ihåg att barnen fått i sig mellis innan träningen. Frukt eller en smörgås. Vi ledare märker ganska tydligt vilka som kommer till träningen utan att ha fyllt på med energi. Det blir svårt att orka - och då blir det heller inte så roligt. 

 

På fredag den 18/8 är vi i P13 bollkallar igen. 

Kallelser skickas och vi ska ha minst 6 barn på plats.

(När vi har fri anmälan är det oftast samma som kommer varje gång. Men att vara bollkalle är ett lärtillfälle där man "hänger" nära a-lagsspelarna hela matchen - från samling till matchslut. Så om ert barn inte varit bollkalle, så uppmuntra gärna att ställa upp. Du som förälder kan ställa upp som ledare för bollkalle om du vill följa med ditt barn. Upp till 10 barn får dricka och kexchoklad i kiosken av HBK). 

 

19/8 kl 16.00 är det en så kallad enkronas-match för damlaget. Det betyder att för varje åskådare så sponsrar olika företag damlaget med en krona per åskådare. Då ska vi föröka gå så många som möjligt från P13:s familjer (vuxna och barn) och se matchen och stötta damerna. Ju fler åskådare - ju mer pengar. 

(OM det är någon från P13 som kan bidra med en sponsor till den här matchen, så tillfaller 50% av intäkterna från den sponsorn, den matchen, till P13. Om det t.ex. kommer 1224 åskådare så får P13 612kr och damerna 612kr). 

 

Tvätt

Nytt för i höst är att vi kommer att göra ett tvättschema för matchkläder för varje match. Vi ledare har tvättat i tre säsonger nu och det är dags att börja dela på tvättandet i laget.

 

/Ledarna 

 

 

Byxor och handskar kvarglömt
2023-08-07 17:13

Dessa låg kvar i omklädningsrummet när alla hade gått hem efter cupen. 

 

 

 

10-åringarnas - några kom-ihåg
2023-08-04 13:22

Hej,

Vi ledare vill påminna om några regler, saker att tänka på och saker att skicka med barnen. 

Även detta år spelar vi fotboll utan fokus på resultat. Det gäller även för 10-åringarnas cup. Vi fortsätter fokusera på att ha roligt, lära oss fotboll och att göra det tillsammans. Vi ledare försöker att inte säga var individen skall stå eller springa - det beslutar de själva. Vi coachar inte för seger, utan för att de ska utvecklas. 

Som föräldrar och ledare uppskattar vi inte bara våra egna prestationer, utan även motståndarnas och våra barndomares prestationer. Vi applåderar men försöker undvika att uttrycka besvikelse om någon missar eller ett mål går in (även om det är lätt att ryckas med).
Vi ledare ansvarar för barnen under cupen och coachar dem enligt vår spelarutbildningsplan. Därför vill vi inte att någon förälder coachar sitt barn individuellt från sidan eller mellan matcherna. Men det där har vi tjatat om i många år nu, så det vet de flesta.

När vi spelar cup, så är vi tillsammans och peppar varandra, inte bara på matchen. Vi har roligt som ett lag även mellan matcherna. Vi hejar på varandra och har kul. Vi äter lunch tillsammans och äter helst mellis tillsammans i lagen. Vi har pratat om detta på träningarna under veckan - och ni får gärna prata med era barn om detta. 

Ordningsregler/info:

  • Godis, chips, glass och dricka äter vi inte under cup-dagen. Men det är ok efter sista matchen för dagen. 
  • Mobiltelefoner lägger barnen i låda/väska som vi ledare tar med, medan vi spelar match. Däremellan ansvarar barnen själva.
  • Gå och lägga sig i tid på fredag och lördag så att man orkar vara med hela dagen. Det blir roligare en själv och för ens lagkamrater om man orkar hela dagen.
  • Äta frukost! Helst bra energi, som t.ex. gröt.
  • Cuptält. Vi kommer att ha ett lagtält på tältområdet att samlas och hänga i under dagen. Men samling inför match sker på utsatt tid i omklädningsrummet. (På lördag morgon är det 45min innan matchstart för respektive lag). Samtliga HBK-lag har omklädningsrum 1 på Ilanda - närmast kiosken. 


Att ta med:

Överdragskläder/ombyteskläder och skor.
 Alla får kompletta matchställ på matcherna. Men mellan matcherna så är det bra med överdragskläder och skor att byta med. När vi går och äter lunch så går vi inte med fotbollsskor.
Regnkläder. Prognosen ser lovande ut, men som det är just nu, så kan det komma skurar. 
Mellis-låda. Vi kommer att äta lunch tillsammans, men mellis kommer att behövas om de ska orka hela dagen. Antingen på förmiddagen eller eftermiddagen beroende på när man har sin lunch-tid. Bra mellis är frukt, smörgås något att dricka (ej coca-cola eller liknande).
Myggmedel? Myggorna verkar ha vaknat igen. I alla fall på Skåreberget.
Vattenflaska!
Målvaktshandskar
 finns i lagväskan, men man får gärna ta med sina egna.

Matschema + matchschema finns på cupens hemsida: 
https://sites.google.com/view/10-ringarnas-cup/Ledarna
Lag vit: Lars och Malvin
Lag grön: Linus och Christoffer
Lag gul: Johan, Kjell, Erica, Olle, Kristian

1 vecka kvar
2023-07-29 10:13

Hej!
Om en vecka, 5-6 augusti, är det som bekant dags för oss att arrangera Värmlands största
fotbollscup för 10-åringar! Under helgen har vi inte enbart möjlighet att ge våra barn en
härlig fotbollsupplevelse utan också dra in en rejäl grund till resp lagkassa. Det är en
angenäm men krävande uppgift, därför är det viktigt att vi alla hjälps åt under hela dagen –
från den förberedande morgonen till att plocka ihop på kvällen. Lördag som söndag.
De flesta av oss tillhör en specifik arbetsgrupp och kommer att få mer detaljerad info frånresp gruppansvarig, men gemensamt för alla grupper är att minst en förälder/barn samlas kl.07:00 vid entrén till Ilanda på lördag morgon. Det finns grupper som behöver ses tidigare, så stäm av det med resp gruppansvarig.
Vi börjar med att ”checka in oss” genom att skriva ner det telefonnummer där man finns
tillgänglig på listan som finns i infotältet (entrén till IP). Det är viktigt att alla fyller i detta när
man kommer så vi kan nå varandra under dagen. Listan kommer att finnas i informationen
hela dagen. Strax efter kl.7 följer en kort samling likt förra året för att se till så alla grupper
har den personal som behövs. Utgå ifrån att alla kommer behövas under morgontimmarna.
Samlingstid på söndag bestäms i resp grupp.
En del arbetsgrupper kommer att ha ojämn belastning under helgen, t ex parkering och grill,
så räkna med att hugga i där det behövs. Alla bör räkna med att ha minst en förälder
tillgänglig under hela lördag och söndag. Likt på Genrepet – kom till infotältet och säg till om
er grupp behöver hjälp eller om du finns tillgänglig att rycka in i någon annan grupp.
Lika viktigt är det att vi alla hjälps åt att plocka i ordning när matcherna är slut för dagen. Likt
på morgonen ses vi vid infotältet för att fördela städ, plock och summera dagen. Om alla
hjälps åt lär detta gå fort.
Det kommer vara oerhört mycket bilar på Ilanda denna helg så välj cykeln eller
promenaddojjorna. Parkera ev cykel vid cykelställen som finns runt idrottsplatsen, finns
också gott om cykelställ mellan Ilandaskolan och fotbollsplanerna. Detta är viktigt för att
utryckningsfordon vid behov ska ha möjlighet att ta sig fram. Entréerna måste vara fria från
cyklar.
Om ni har frågor eller funderingar kontakta er gruppansvarig eller Jessica Johansson F13 070-567 09 36 eller Johan Larsson P13 070-100 87 26.
Nu ser vi fram emot en riktigt härlig helg tillsammans!


Hälsningar projektgruppen för 10-åringarnas

Lagindelningar till 10-åringarnas
2023-07-24 10:27

Två veckor kvar till 10-åringarnas cup och idag har kallelser till respektive lagindelning skickats ut. Vi har den här gången valt att dela in killarna så de får hänga ihop med sina klasskompisar från lågstadiet den här helgen, så blir det förhoppningsvis ännu roligare.

 

Ni får gärna svara på kallelserna snarast, även om vi räknar med att alla som tidigare anmält sig tillgängliga.

 

Spelschemat ligger på den här direktlänken och på cupens hemsida, som ni hittar överst på den här sidan via "egna arrangemang>>10-åringarnas". 

 

Ni får gärna svara på lag-kallelserna snarast, även om vi räknar med att alla som tidigare anmält sig är tillgängliga.

 

Det är fortsatt en del regn i prognosen, men enligt någon av kvällstidningarna - minns ej vilken, så skulle det kunna bli en tillfällig sol och värmetopp den helgen som cupen spelas. Vi håller tummarna.

 

Helgen efter 10-åringarnas cup, så drar seriespelet igång igen. Då blir det återigen nya lagindelningar som vi håller tre matcher i rad innan vi byter igen.

 

/Ledarna

Sommaren är kort - viktiga datum att komma ihåg i höst
2023-07-10 21:16

Våren

Efter en intensiv och rolig vår med många tränings och matchtillfällen, där vi haft hög närvaro på träningarna (ofta runt 30 deltagande barn av 38 möjliga) och matcherna har vi nu sommaruppehåll från organiserad fotbollsträning i P13.

 

Sommarträning

Men även under sommaren finns det möjlighet att spela fotboll på Ilanda. Det går bra att gå dit på egen hand med kompisar, syskon eller föräldrar och spela lite fotbollstennis, skjuta skott eller spela lite match. Det är heller inga fel att uppmana till att kicka lite hemma i trädgården eller på stranden. Vi har som mål i laget 2013 att alla barn ska klara att jonglera/trixa 10ggr, så det kan de gärna träna på.

 

Vi har dessutom en pappa i P13 - Johnnie Lindgren, som ordnar med lite mer organiserad spontanfotboll när det finns tid och möjlighet. Johnnie finns med som ledare och åldrarna som spelar match en timme är åk 2 till 6, killar och tjejer blandat. Imorgon 11/7 spelas det på Ilanda kl 11-12. Föräldrar får gärna hänga på och hjälpa till. 

 

Höstens datum

10-åringarnas cup är 5-6/8. Då har alla familjer tjänstgöring för att möjliggöra cupen och samtliga barn som inte är sjuka eller skada. Så om ni inte ringat in det i kalendern - så gör det snarast.

Träningen drar igång igen måndag 31/7 och onsdag 2/8, så vi är förberedda inför cupen.

 

Därefter fortsätter det som vanligt med två träningstillfällen i veckan, samt match på helgen hela hösten.

 

/Lars, ledare P13

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Sektionen Fotboll, 19/09 08:56 
Sektionen Fotboll, 16/09 20:38 
Sektionen Fotboll, 14/06 21:47 
Sektionen Fotboll, 20/06 16:00 
Nyheter från föreningen