Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga BK
Innebandy

Ingen träning ons 19/1
2022-01-19 08:53

Vi pausar träningen den här veckan pga få deltagare, få ledare och ett kraftigt växande antal hemkarantäner och viss hemundervisning i skolan i vårt upptagningsområde.

 

/Ledarna

Träningen börjar igen
2022-01-01 13:34

Den 10/1 kör vi igång igen efter uppehållet.

 

Gott nytt år, önskar ledarna.

God jul och gott nytt år - nu tar vi jul-lov!
2021-12-18 19:00

Hemmapoolspel - omgång 3 

Igår kväll (fredag) gick SMS:en varma bland oss ledare. Nya restriktioner från FHM i onsdags, uppdaterade covidregler för cupspel på riksidrotssförbundets hemsida natten till fredag, nyhetsrapporteringen om Covidläget, inställt poolspel i Hagfors på söndagen pga covid, m.m. 

 

Har vi koll på läget inför lördagens poolspel? -funderade vi på in i det sista.

 

Till slut beslutade vi oss för att köra och vi gjorde det enligt alla konstens regler på ett så säkert sätt som möjligt. Vi begränsade antalet deltagare i publiken i dialog med motståndarlagen, informerade om att hålla avstånd i publiken, ställde ut handsprit, m.m. enligt alla regler och restriktioner. GS86 som var kraftigt decimerade pga sjukdom och kom till spel med endast tre avbytare totalt i sina två lag, tackade för ett väl genomfört och säkert evenemang. Åmål PF14/15 hade även de endast 13 deltagare totalt.

Det blev ännu ett fint genomfört poolspel med fina insatser av våra HBK-hjältar som går från klarhet till klarhet i sina individuella prestationer när vi spelar match. 

 

Jul-ledigt

Med hänsyn till rådande läge med Covid och andra virus som härjar, så tar vi jul-lov och tränar därmed inget mer under 2021. Det viktigaste just nu är att så många som möjligt får fira jul med sina nära och kära.

Vi har ännu inte bestämt när vi kör igång igen, men skickar ut info om det när det närmar sig.

Kolla i kolumnen här till höger på lagsidan, eller i Sportadmin, så ser ni alla kommande poolspel. Kallelser till januaris poolspel kommer någon gång under mellandagarna.

 

Tack också till alla föräldrar som ställer upp och hjälper till så bra på poolspelen. Tillsammans gör vi killarnas tid med HBK, till idrottsminnen som de kommer de kommer att minnas resten av livet. 

 

God jul och gott nytt år önskar ledarna!

(och glöm inte att köpa HBK:s Bingolotter till uppesittarkvällen, på ICA-supermarket från och med idag lördag)

 

 

Joachim, Olle, Christoffer, Hampus, Erika, Stefan, Markus, Mattias, Lars och Jonas

 

 

Poolspel 3 - covidregler för publik!
2021-12-13 22:07

Till helgen är det dags för poolspel 3. Två av våra anmälda lag spelar hemma i Hultsbergshallen där vi är arrangörsförening. 

 

Vi ledare har beslutat att följa det alternativ för offentliga evenemang som innebär ett maxtak för 100 åskådare. För att göra det enkelt har vi därför kommuncierat med övriga deltagande föreningar GS86 och Åmål, att vi löser det genom max en anhörig per barn. Då slipper vi stoppa anhöriga i dörren som inte får se sitt barn, på grund av att vi nått maxtaket. Rättvist för alla barn!

Vi får också tänka på att när vi själva inte spelar, så kommer vi ledare och barn att var publik. Så det gäller att räkna rätt på lördag.

 

Det betyder dock att vi förutom funktionärer till sekretariat och café så måste vi ha någon som räknar antalet vuxna som kommer in i hallen. (barn som är äldre än våra egna deltagande barn måste också räknas). Johan Larsson kommer att skicka ut funktionärslista imorgon.

 

Här mer om bestämmelserna (vi har även fått en skarp uppmaning från länsstyrelsen att följa reglerna). 

https://www.innebandy.se/varmland/inlaegg/lista/inforande-av-vaccinationsbevis-fran-1-dec/

 

/Ledarna

Poolspel 2 och 3
2021-11-29 19:07
Poolspel mot Sunne 1 och Sunne 2

Helgen som gick så var dags för matchspel igen. HBK Gul och Grön åkte till Sunne för att möta Sunne 1 och 2, medan HBK Röd och Vit åkte till Hammarö för att möta Skoghall, Storfors och Karlskoga. 

 

Röd, grön, gul eller vit spelar egentligen mindre roll eftersom lagindelningarna kommer att mixas genom alla poolspel så barnen ska få spela med så många olika kompisar som möjligt i olika konstellationer. Det är också mixat så att alla kallas till lika många hemmapoolspel och så att alla får resa ungefär lika långt totalt under säsongen. 

 

I Sunne hade vi en toppendag på lördagen där vi mötte två mixade Sunnelag med killar och tjejer födda 2013, 14, 15 och till och med någon född 2016. Det är så det är i innebandy. Gröna nybörjare är barnen oavsett ålder. Killarna hade en kul dag i en fin hall och visade fint och schysst spel där de varvade passningar, dribblingar, mål och fint målvaktsspel. Till saken hör att Sunne endast tränar en dag i veckan och flera spelare har inte tränat lika länge som våra killar, men de kämpade bra och hade enligt uppgift en kul dag.

 

På Hammarö var det tvärtom jämfört med matcherna i Sunne där det verkade vara Skoghall som tränat lite mer än våra killar. Trots en svår match mot Skoghall så kämpade killarna på bra och höll humöret uppe. Mot Karlskoga gick det sedan lite lättare. En bra dag även på Hammarö tycker vi ledare.

 

Sammanfattningsvis en rolig helg. Högt deltagande trots sjukdomstider. Kul med blandat motstånd också där vi får chansen att träna på olika saker i olika matcher.

 

Poolspel 3

Helgen före jul är det dags för poolspel nr 3 där vi står som arrangör lördag den 18:e, med två av våra lag, medan halva truppen ska till Hagfors söndag den 19:e. 

Kallelser till det kommer inom kort, likväl som en kallelse till de föräldrar som behöver hjälpa till i Kiosken. Gör vi det riktigt bra med kiosken så kan vi bygga en bra grund i lagkassan.

Än så länge finns inga rutiner för hur vi gör med eventuella vaccinpass för publik eller liknande, så vi avvaktar så länge.

 

Alla poolspelsmatcher ser ni i kalendern här till höger -------->

 

/Ledarna

 

Marcus, Joachim, Erika, Mattias, Lars, Hampus, Stefan, Christoffer, Jonas, Olle, Linus

 

 

 

 

 

 

Snart dags för första poolspelet
2021-10-17 12:28

Det börjar dra ihop sig för matcher i form av poolspel. Den 30/10 respektive 31/10 är det dags för de första sammandragen när halva truppen åker till Hultsberg för hemmamatcher (vi spelar hemmamatcher i Hultsberg där det finns läktare) och andra halvan åker till Arvika.

Vi ställer upp med två lag på varje spelort och varje lag spelar två matcher var. Spelformen är tre utespelare + målvakt. Varje byte är 2min. 

 

Vi kommer att göra som i fotbollen och blanda lagen från poolspel till poolspel för att barnen ska känna att de är en del i det stora laget HBK IP13. Därför är det viktigt att ni pratar med barnen om vad det innebär att spela i ett lag där ALLA är kompisar med ALLA. En del blir kanske besvikna när de inte får spela ihop med sin bästis. Men då kanske man får göra det nästa poolspel istället.

 

Till matcher skickar vi kallelser via sportadmin och vi vill veta om ert barn kommer senast söndagen innan matchhelg! (det framgår av kallelsen). Första kallelsen kommer inom kort.

Ni kan antingen svara på kallelsen i mejlet, eller i sportadminappen. 

 

I kolumnen till höger här på sidan, hittar ni alla matcher i poolspelet. 

 

Licens

Häromdagen gick det ut fakturor för träningsavgift och licensavgift via mejl. För att få spela match måste fakturan som även innehåller licensavgiften till Värmlands innebandyförbund vara betald. Utan licens får ingen spela match. 

 

Träningar

Vi har fortsatt träningarna enligt samma koncept som tidigare (se förra publicerade texten på lagsidan här nedanför). Vi har varit ca 25 barn per träning och det har varit god stämning och bra fart på barnen. De är jätteduktiga. Hoppas ni hör detsamma från era barn. Hör av er om barnen tycker något annat när de kommer hem till er föräldrar.

 

/Ledarna (som fått ytterligare ett tillskott i nygamla ledaren Erika Falk).

Hampus, Linus, Joachim, Christoffer, Olle, Lars, Erika, Stefan, Mattias, Marcus och Jonas

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen