Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga BK
Innebandy

Poolspel omgång 6
2022-03-20 22:31

Nu går HBK IP13:s första matchsäsong mot sitt slut och helgen som gick har vi med våra fyra lag mött Karlstad IBF Bredd Väst, Fagerås, Munkfors, Billingsfors, Säffle 1 och 2 och Åmål. Känns som om vi mött åtminstone halva Värmlands alla innebandyklubbar i vinter.

 

Killarna har fortsatt visat upp fint spel och fina individuella prestationer. Det märks att alla verkligen gör sitt bästa när det är poolspel och det märks att vi är många som tränar på veckorna. Det har varit flera matcher under säsongen där vårt lag spelar jämna matcher inledningsvis, men där vi orkar hålla koncentrationen uppe och fortsätta kämpa även i sista perioden, när orken tryter för de andra lagen.

 

Det är härligt med publik igen och hemma i Hultbergshallen sålde vi slut på det mesta från vår lilla kiosk och vi börjar få ihop en liten lagkassa som kanske räcker till någon cup-avgift nästa säsong. Tack alla föräldrar som ställer upp och är funktionärer i hallen när vi ber om det. Alla föräldrar är en viktig del av laget. Till nästa säsong ska vi se till att fixa med en lite tydligare organisation runt laget, på samma sätt som i fotbollen, så vi går runt på ett schema när vi spelar hemmapoolspel.

 

Vi fortsätter träna innebandy på träningstiderna hela mars ut och sedan tar vi uppehåll. (fotbollssäsongen börjar sedan första veckan i maj för de som fortsätter med det. Träningstider är ej klara).

 

Trygg förening

Som en del i Karlstad kommuns certifiering Trygg förening så går nu alla ledare i HBK, Folkhälsomyndighetens utbildning "ledare som lyssnar" som handlar om psykisk hälsa bland barn och ungdomar. Utbildningen är öppen för alla, uppdelad i fyra kortare pass, och den kan vara intressant för er föräldrar också.

Här kan ni läsa mer och se en kort film om den:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/ledaresomlyssnar/

 

Om Trygg förening:

https://karlstad.se/Uppleva-och-gora/Foreningar/utbild/Utbildningen-Trygg-forening-for-alla-/

Nu går ledarna på sportlov - onsdagsträningen inställd
2022-03-01 16:02

Vi i ledare har beslutat oss för att ta sportlov på onsdag, så träningen är inställd.

 

Igår, måndag, var det bara 14 barn på träningen (som testade på att spela tvåmål på stor plan) och vi har begränsat antal ledare tillgänliga den här veckan, så vi väljer därför att ställa in träningen på onsdag 2/3.

 

Vi ses igen den 7/3 och hoppas att alla hänger i och kommer de sista veckorna inför sista poolspelet helgen den 19-20/3.

 

/Ledarna

Poolspel omgång 5
2022-02-20 21:00
Match mot svartklädda Åmotfors

Covidpandemin är nästan över och de flesta killarna i HBK IP13 har de senaste veckorna haft viruset antingen själva eller i familjerna och vi börjar återigen sakta bli fler deltagare på matcher och träningar. Årets näst sista omgång i poolspelet inleddes på lördagen i Sunne där vi än en gång ställdes mot Sunne 1 och 2, samt för oss nya motståndet Dottevik.

 

På söndagen spelade våra två HBK-lag i Skoghall, mot just Skoghall i två matcher och Åmotfors i två matcher. Första matcherna mot Skoghall var det väldigt olika utfall på där det ena Skoghall-laget var väldigt samspelta och svårspelade där HBK för ovanlighetens skull fick spela med en extra spelare på planen efter halva matchen. (Reglerna är sådana att vid fem måls överläge så får man sätta in en extra spelare för att jämna ut spelet). I den parallella matchen mot det andra Skoghall-laget så var rollerna ombytta och HBK spelade istället väldigt bra.

Oavsett vilket, så visar killarna bra kämpaglöd i båda matcherna och vi får träna på helt olika matchsituationer.

Utan nästan någon vila mellan matcherna mötte sedan HBK:s båda lag Åmotfors 1 och 2. Det var trötta ben som mötte ett piggt och relativt storväxt Åmotfors i två spelmässigt jämnare matcher.

 

På det hela, ännu en rolig helg med nya erfarenheter där äntligen publiken, föräldrar, släktingar är tillbaka på fullsatta läktare. Superkul. 

 

Nu väntar några veckors träning innan det är dags för sista omgången i serien "nybörjare pojkar grön". 

Poolspel uppskjuten omgång 3
2022-02-13 21:39

Idag söndag kunde vi åka till Hagfors med två lag för att möta Hagfors och Hultsberg i det uppskjutna poolspelet från december.

 

Förhoppningsvis är Covid-toppen i laget förbi nu. Förra veckan noterade vi lägsta antal deltagare på en träning den här säsongen med endast 15 barn. Till Hagfors åkte vi med 13 barn och fyra ledare för att spela två matcher på rad med endast 5min paus emellan. Det blev jämna matcher för båda lagen och det var trötta ben i match nummer två. Det är tufft att spela två matcher på rad utan någon längre paus och en del barn var säkert tillbaka efter sjukdom. Men de löste det bra och verkade glada och nöjda efteråt.

 

Redan nästa helg är det dags för ny omgång då vi åker till Hammarö med två lag respektive Sunne med två lag. Kallelser är i skrivande stund på gång och schemat hittar ni som vanligt här till höger på sidan. ---->

Poolspel 4
2022-01-31 13:05

-"Kommer ni ihåg den där gången när barnen skulle spela poolspel samtidigt som vi tog oss igenom slutspurten på pandemin och "alla" var sjuka".

 

Så kommer vi kanske att minnas den gångna helgen i framtiden. I alla fall vi ledare. 

 

På söndagen spelade vi totalt fem matcher i två poolspel. För enda gången den här säsongen så arrangerades två poolspel för våra fyra lag på samma dag. Detta sammanföll med den vecka då vi kanske har det högsta bortfallet pga sjukdom på hela säsongen.

 

Telefonen har gått varm under veckan mellan oss ledare, med motståndare och med er föräldrar. Kan vi genomföra? Ska vi genomföra? Kommer motståndarna att kunna ställa upp, m.m. Fyra motståndarlag i poolspelen kastade in handsken under veckan men vi räknade in i det sista med att kunna ställa upp med fyra lag.

I slutändan har vi resonerat som flera av motståndarlagen: Om vi kan spela och genomföra spelet enligt alla restriktioner så är det värt mycket för killarna som är friska, i dessa oroliga och dystra tider.

 

Det slutade tidigt på söndag morgon med ytterligare tre karantänbesked och två andra avhopp och vi åkte till Kristinehamn med endast sju spelare, som då bara räckte till ett lag. I Hultsberg kunde vi matcha åtta spelare i två lag utan avbytare.

 

I Kristinehamn väntade två Kristinehamnslag som då fick spela en period var i matchen mot HBK. Killarna kämpade jättebra och gav ett taktiskt duktigt Kristinehamn en bra match trots det numerära underläget.

 

I Hultsberg mötte två HBK-lag utan avbytare Sunnanå 1, samt Säffle 2 (P14) och spelade två jämna matcher där våra killar visade upp riktigt bra lagspel, passningar, skott, dribblingar.  

 

Hela hemma-arrangemanget sköttes enligt alla konstens covidregler och det är förhoppningsvis första och sista gången vi scannar covidpass på medföljande föräldrar i publiken. Ett fåtal kaffeförsäljningar gav några hundingar i lag-kassan. 

 

Nu ser vi fram att åka till Hagfors om två veckor och att smitt-toppen snart är över så att vi kan återgå till det normala igen.

 

/Ledarna

 

 

 

Viktigt inför poolspelet imorgon 30/1!!!
2022-01-29 17:07

Hej. Våra motståndare i morgondagens poolspel är liksom vi decimerade. Säffle 1, Sunnanå 2 och Åmål 1 och 2 kommer inte till spel.

 

Det betyder att följande gäller:

  • Ni som ska till Kristinehamn kommer att spela kl 09.00 (samling i Brogårdshallen senast 08.30). Eftersom Åmål dragit sig ur så har vi gjort upp med Kristinehamn om en kortare paus efter den första matchen, istället för att vänta till kl 11 med match 2.
  • Ni som ska till Hultsbergshallen ska spela kl 11.30 och 12.30 och inget annat! Samling senast kl 11.00 i omklädningsrummet i Hultsbergshallen. Vi möter Sunnanå 1 och Säffle 2 (P14).
  • De föräldrar som ska med till Hultsbergshallen kommer att behöva uppvisa Covid-pass + leg för att komma in. Vi kontrollerar dessa i en app. (HBK:s regler för publik). Kaffe, festis och kexchoklad kommer att finnas till försäljning. I Kristinehamn vet vi inte om de kommer att kolla Covidpass - men räkna med det.

Allmänt gäller att om någon blir sjuk, får symptom, hamnar i famlijekarantän så måste ni höra av er till oss ledare omgående eftersom vi är väldigt få barn anmälda totalt. Det kan bli så att vi med kort varsel måste ställa in, en eller flera matcher om vi får flera återbud.

 

/Ledarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy Ungdom, 10/11 14:10 
Innebandy Ungdom, 16/08 13:28 
Innebandy Ungdom, 21/06 08:01 
Innebandy Ungdom, 16/06 09:56 
Nyheter från föreningen