Trollhättans FK-Hertzöga BK

Slutresultat 1-2

Halvtid 1-0

Målgörare: Annie Pehrsson 1, Vanessa Eklund 1

Vi startade matchen på ett lovande sätt och första 15 minuterna är fördel oss. Vi spelar oss ur situationer, vinner dueller och hittar många fina kombinationer på plan. Efter den fina öppningen börjar vi slarva med vårt passningsspel och en ängslan och oro infinner sig. Detta gör att vi låter Trollhättan ta över spelet och de skapar också en del vassa situationer men målchanserna uppstår dock från våra egna misstag. Ebba är dock mycket säker med sina ingripanden och är en trygghet längst bak i plan. Vi skapar inte egentligen inte mycket under de första 45 minuterna förutom när Hedvig kommer runt kanten och spelar in till Anna. Försvaren hinner precis fram och stoppar Anna från att göra mål. I matchminut 31 uppstår en konstig situation är Ebba håller bollen med alla 10 fingrarna men motståndaren sparkar ut bollen ur händerna och rullar sen in bollen i mål. 1-0 till Trollhättan och vilda diskussioner uppstår men domaren är tydlig med att bollen var i rullning och att Ebba inte hade bollen. Det var många som tyckte motsatsen men domaren bestämmer och vi försökte att inte lägga fokus på detta utan i stället fokusera på de saker som vi kan påverka. Ebba anger dock efter matchen att hon hade 10 fingrar på bollen men att den sparkades ur handen.
Vi går till halvtidsvila med underläge 1-0.

Vi hade ett bra snack i halvtid där vi alla var överens om att vi kunde höja oss, bli mer desperata och vända detta. Sagt och gjort och så blev det där tjejerna visar upp en fantastisk moral och vilja. 1-1 görs av vår bästa spelare för dagen, Annie Pehrsson, som också idag spelade vänsterback. Molly som blev inbytt 7 minuter innan kom in med energi och tog för sig på ett mycket bra sätt och det var också hon som spelade fram Annie till kvitteringen. Efter det målet blev det lite böljande spel där egentligen inga direkt heta målchanser uppstod men i matchminut 81 kliver pigga inhopparen Vanessa fram och sätter segermålet. Detta efter att Annie avlossat stora kanonen och målvakten tvingats fram till att släppa en retur.

Vi står upp på ett bra sätt under de sista minuterna och Trollhättan försöker att komma igenom vår mur. De skapar några hörnor men vi håller ifrån och tar en mycket stark och skön seger på bortaplan.

Annie är, som nämnt, vår bästa spelare idag. Sanna som gör debut för oss idag är också mycket bra där hon med sitt agerande och pondus avvärjer många anfall. Molly och Vanessa kommer in tidigt i andra halvlek och får i gång en energi i vårt lag och de är starkt bidragande till att vi vänder denna match.

Assisterande tränare Robban är lyrisk över de tre poängen och höjer lagmoralen i detta lag. En nyckel till vinsten är också ”Gunnars” fika. Utan den så vinner vi inga matcher 😊

Nu njuter vi av vinsten och redan på måndag börjar vi lägga fokus på nästa match. Då gästas vi av serieledarna IK Rössö och det blir såklart en svår nöt att knäcka men ingenting är omöjligt med detta fantastiska gäng hälsar vår materialansvarig Peter.