Slutresultat 1-1

Halvtid 1-0

Målgörare Hedvig Pettersson

En bra helg för Hertzögas tre damlag, samtliga plockar poäng då man under lördagen samlar fyra poäng med vinst mot Råda IK i div4 på hemmaplan och div1 får med sig en poäng hem från sin bortamatch, sen under söndagen blir det tre nya härliga poäng efter vinst för div2 hemma mot Västanfors IF FK.

Efter en lång bussresa möttes vi av regn i luften men dock en härlig och fin gräsplan. Även om gräset var lite för långt för vår smak så var förutsättningarna goda till att kunna spela bra fotboll. Vi startade matchen optimistiskt och visade direkt att vi vill föra spelet i denna match. Redan i matchminut 6 gör Annie mål efter ett snyggt anfall men tyvärr vinkar domaren för offside, dock tveksamt enligt de som stod nära situationen. I minut 17 får hemmalaget hörna och efterföljden blir tyvärr att de tar ledningen med 1-0 där målgöraren får bollen på ryggen och ställer Emmie i målet. Då hade knappt hemmalaget varit på vår planhalva. Vi fortsätter att spela bra fotboll och har många fina anfall och likaså riktigt bra målchanser. Både Annie och Hedvig är sånär framme att kvittera vid olika tillfällen. Vid det ena läget räddar målvakten på ett mirakulöst sätt och i det andra läget räddas bollen på mållinjen av en försvarsspelare. Vi går till halvtidsvila med ett underläge trots spelövertag. Det var ett bra snack i halvtid och vi var optimistiska inför andra halvlek.

När domaren blåser i gång andra halvlek tar vi över spelet än mer men vi har dock svårare att komma till riktigt klara målchanser. Våra motståndare gör det bra och stänger de flesta ytor men vi vet om att vi är starka över 90 minuter så vi fortsatte att trycka på och tog löpningar. I matchminut 80 går vi ned på en trebackslinje och spelade då 3-3-4 för att få in än mer folk i motståndarnas box. Emilia som då gått ut som högerback tar en offensiv löpning och är så när att vara först på bollen men målvakten hinner ut men vår notoriske målskytt Hedvig håller sig framme på returen och behärskat slår hon in 1-1 och då slår matchklockan på 87. Efter det går vi direkt tillbaka till en fyrbackslinje och innan domaren blåser av matchen hinner vi också med att skapa en hörna men det blir tyvärr resultatlös. Matchen slutar oavgjort och känslan efter matchen var att det kändes som en förlust. Vi ska dock vara nöjda med dagens prestation. Det är och var en svår bortamatch och en poäng kanske inte är fy skam. Många som ska hyllas för insatsen idag och om vi bara får plussa för fyra spelare så blir det Emilia H, Frida A, Emmie J och Rebecca J. Målskytten Hedvig behöver också en rejäl klapp på axeln då hon kliver fram när det behövdes som mest.

Mickes kommentarer ”Jag är besviken på resultatet. Prestationen och spelet vi visar upp är mer än godkänt och jag tycker vi förtjänade mer i denna match. Jag tycker att vi återigen visar upp en kaxighet, är framåtlutade och går för att vinna matchen men samtidigt behöver vi bli lite tydligare när vi kommer in i motståndarnas box”. Han menar vidare att ”även om vi är nykomlingar i serien så törs jag påstå att våra motståndare har respekt för oss. Vi spänner bågen mer och mer för varje match och det ska mycket till för att vi ska vika ned oss. Nu fortsätter vi gnugga på detaljer och ser fram emot nästa match som är redan på torsdag då IFK Hallsberg kommer och besöker oss på Ilanda”.