Hertzöga BK-RIK Karlskoga

Slutresultat 1-3

Halvtid 0-0

Målgörare: Anna Lindgren

En regnig tisdagskväll gästade vi av elitettanlaget Rävåsen för att spela DM. Vi hade en positiv känsla inför matchen och stämningen är god i truppen. Trots det tråkiga vädret blev det ändå en bra fotbollsmatch där spelet ofta värmde. Första halvlek är relativt jämn spelmässigt men med kanske ett litet bollövertag för gästerna. Chansmässigt kanske det kan beskrivas som 1-1 där vår bäst chans skapas av Hedvig som är mycket nära att slå in bollen i mål.

I andra halvlek fortsätter matchen på samma sätt där det är relativt jämnt men under några få minuter ändras resultat snabbt till en 3-0 ledning för våra gäster. Målen som görs är extremt små tillfälligheter och det kanske är det som skiljer lagen åt denna kväll. Efter underläget viker vi inte ner oss utan försöker styra spelet för att vaska fram målchanser. I minut 85 avslutar Anna ett mycket fint anfall. Alma bryter distinkt på mittplan och tar med sig bollen framåt för att sen hitta en djupledslöpande Hedvig. Inspelet från Hedvig är perfekt och Anna gör inget misstag utan slår in bollen på ett snyggt sätt, mycket finns anfall! Tyvärr kommer vi inte närmre utan Rävåsen går segrande från denna match. Vi tackar för en bra match och önskar dem lyckat till både i DM men också i serien.

Mickes kommentar om matchen ”Idag är det små marginaler som avgör matchen. Vi möter ett lag från elitettan och det känns bra att vi kan mäta oss med lag även därifrån. Ett resultat ljuger aldrig sägs det och det får anses vara en rättvis seger. Vi visar dock upp ett framgångsrikt spel och ikväll skakar vi RIK Karlskoga på allvar”. Han menar vidare ”det är mycket positivt som vi tar med oss från matchen till kommande helgs seriematch. Konkurrensen i laget har också tätnat ordentligt där vi nu näst intill är skadefria. Det märks på ett positivt sätt och jag ser med tillförsikt fram mot kommande matcher då vi är rejält på gång”. Lägg också till vår revanschlusta som skapas i truppen efter de två senaste förlusterna mot Rössö och nu Rävåsen.

Micke vill lyfta hela lagets insats idag. Alla gör en fantastisk bra prestation och förtjänar beröm. Kul att se hur vår backlinje agerar i denna match. Emilia och Ellen stoppar de flesta anfall centralt. Julia och Nellie har extremt bra motstånd på sina kanter men löser uppgiften på ett fantastiskt bra sätt. Novas ”riktiga” debut på seniornivå behöver också nämnas. Hennes agerande på planen är briljant och även om det fanns en viss nervositet innan matchen så är det inget som visades när domaren blåste i gång. Kul också att se vårt senaste nyförvärv Anna. Hon har en spelstil och löpstyrka som skapar skräck i de flesta motståndares försvar. Roligt också att hon fick presentera sig på allvar genom ett snyggt mål.

Nu tar vi sikte på söndagens match mot Lödöse Nygård IK.