Hertzöga BK-Trollhättans FK

Slutresultat 1-1

Halvtid 1-1

Målgörare Rebecca Johnsson

En match med två ansikten är något som kan beskrivas i denna batalj. Trollhättan startade matchen klart bäst och tog tag i spelet från första sekund. Vi var inte vakna utan var alltid två på bollen och i tanken. I minut 14 sticker vi upp och skaffar oss en frispark en bit utanför straffområdet efter fint förarbete av Rebecca (Jr) som rivs ned. Frisparken tar Ellen hand om och med fin precision läggs den in i straffområdet och där håller Rebecca (Jr) sig framme och nickar snyggt in 1-0. Orättvist i detta läge då vi knappt varit över planhalvan fram till dess. Efter målet fanns förhoppningen om att vi skulle vakna men vi fortsätter ha svårt och spelet kommer inte riktigt i gång. I minut 23 kommer en välförtjänt kvittering efter hörna. Det uppstår dock stora protester från våra spelare där vår målvakt Frida har bollen under kontroll men den sparkas bort ändå och tyvärr missar domaren detta och kvitteringen är ett faktum. Halvleken fortsätter med ett stort spelövertag av bortalaget och de förtjänar beröm för sitt spel men samtidigt underpresterar vi. Tränare Micke anger ”vi gör vår sämsta halvlek för i år och det kändes som vi satt kvar i omklädningsrummet under hela första halvleken. Vår målvakt Frida gör det jättebra men övriga var långt ifrån sin normala kapacitet”.

Vad som sägs i halvtid vet vi inte men i andra halvlek kommer ett helt nytt lag ut på plan. Vi kliver in i närkamper, vi visar vilja, vi visar att vi vill spela fotboll på att bra sätt och framför allt så går vi för att ta 3 poäng. Trots ett stort bollinnehav under andra halvleken så blir dock halvleken mållös och matchen slutar, kanske välförtjänt, 1-1. Trollhättan är ett bra lag och vi får såklart inte heller glömma att vi nykomlingar i denna serie. Med det sagt så är det kanske starkt att ta en poäng i denna match.

Micke menar att ”första halvlek är inte bra men sådana perioder kommer ibland. Nu varade den i 45 minuter och det är såklart inte okej om vi ska vinna fotbollsmatcher. Det positiva är dock, trots att vi underpresterar, att vi håller ihop det och att det ändå står 1-1 i halvlek”. Micke fortsätter ”i andra kommer vi ut som ett helt nytt lag och vi är på den nivån som vi ska vara”.
Micke menar att hela laget, med undantag av Frida, fick underkänt i första halvlek så får i stället alla ett stort plus i kanten för den andra halvleken. På den nivå ska vi vara under 90 minuter och det är något som vi får jobba med i fortsättningen. Tjejernas andra halvlek är riktigt bra, alla deltar både offensivt och defensivt och framför allt så har vi rätt inställning. Vi tar kampen för varandra och visar att vi inte är några blyga nykomlingar i denna serie. Istället trycker vi på, styr spelet och stundtals visar upp fina kombinationer i vårt anfallsspel. Ett oavgjort resultat är i slutändan rättvist och vi tar med oss poängen.

Nästa helg väntas en mycket tuff bortamatch där vi åker till Uddevalla för att ta oss an en av seriefavoriterna och i nuläget serieledarna IK Rössö.