Rebecca Jonsson (Jr) 2 mål

Hedvig Pettersson 1 mål

Ellen Hedås 1 mål

Emmie Johansson 1 mål

Under vårens hittills varmaste dag med mycket sol gästade vi Vänersborg och Vänersvallen Nord. En fin arena och många åskådare på plats. Nu var det två revanschsugna lag som skulle möta varandra i omgång 2 och vi hade redan från förra helgen sett fram emot denna match. Det märktes att revanschlustan fanns i vår trupp där många såg fram mot matchen.

Vi tog tag I matchen direkt med ett tydligt spelövertag men i matchminut 9 sticker Vänersborg fram i en kontring där de kommer runt på vår vänsterkant och ett precist inlägg på främre gör att vi hamnar i underläge direkt. I minut 20 kvitterar vi där Nellie noteras som målskytt. Fyra minuter senare replikerar Vänersborg igen efter ett finns avslut otagbart i nättaket. Vänersborg är extremt effektiva i detta läge och när de fick en tillstymmelse till målchans så rasslade det till. Innan halvlekens slut kvitter vi dock där Rebecca (Jr) håller sig påpassligt framme.

Halvleken präglas av ett stort spelövertag för vår del där vi har många fina kombinationer offensivt med många avslut, bland annat träffar vi både stolpen och ribban under de första 45 minuterna. Vi kände att vi var starka inför andra halvlek och samtidigt hade Vänersborg fått springa väldigt mycket utan boll. Ass tränare Robban anger ”Jag tycker vi nöter ned dem under första 45 minuterna där de egentligen endast har två kontringar och får full utdelning. Vi behövde få upp skärpan och sätta chanserna när de dyker upp i andra halvlek”.

Andra halvleks första 10 minuter är vår sämsta period i matchen. I det skedet försöker Vänersborg lyfta bollar bakom vår backlinje där de med deras snabba forwards ständigt hotar. Vi är inte riktigt med i det skedet av matchen men vi jobbar oss starkt ur den perioden. Efter detta är det vår match där vi ökar energin samtidigt som ett tappert kämpande Vänersborgs ork tar slut. Målen börjar trilla in där 2-3 görs av Hedvig och 2-4 av Ellen. Därefter kommer 2-5 av Rebecca (Jr) och då är vi framme i matchminut 78. Tyvärr släpper vi in ett tredje mål för dagen och återigen är det en boll bakom vår backlinje där deras snabba forward löper in. Vi viker inte ned oss, utan tvärtom, vi fortsätter trycka på och 3-6 målet görs av vår vänsterback Nellie. Det är hennes andra mål för dagen och hennes offensiva kvaliteter visas tydligt upp idag, riktigt bra! Spiken i kistan görs av inhoppande Emmie J som visar vilken offensiv kraft hon besitter där hon med bestämdhet sätter bollen och fastställer slutresultat 3-7.

En målrik match där vi tyvärr, olyckligt, släpper in 3 mål. Stort plus till Vänersborgs målvakt som tappert står emot vår anstormning idag och där hon vid flertalet tillfällen stoppar bollen. Plus också till Vänersborgs effektivitet men vi kommer ta med oss detta och jobba vidare med att undvika släppa in mål på det sätt som görs idag. Vi gör dock 7 mål med bud på flera så vår offensiv är riktigt bra där alla i laget deltar i den delen av spelet.

Hela laget gör en kanoninsats där alla förtjänar beröm. Ebba är extremt säker i sina ingripanden och de mål som görs är otagbara. Emilia och Ellens insatser är stabila där de stoppar många anfall med resolut spel. Julia och Nellie stängerna kanterna och deras offensiva kvaliteter skapar oreda för Vänersborg. Agnes, Molly och Annie dominerar mitten och styr spelet på ett förtjänstfullt sätt. Rebecca, Hedvig och Rebeccas offensiv idag är prickfri. De utmanar och gör det jäkligt jobbigt för våra motståndare. Inhopparna Izabella, Anna och Emmie kommer in med fart och energi och höjer vårt lag ytterligare ett snäpp.

Robbans slutkommentarer: ”Jag tycker vi gör vår absolut bästa match för i år där vår offensiv är magisk. Hela bussresan hem är fylld av gåshud av beundran av tjejernas insats idag”. Han menar vidare att ”Rebecca (Jr) visar vägen idag med sin inställning där hon går in och vinner många viktiga närkamper och som också resulterar i några mål”.

Nästa match för vår del är återigen en tuff bortamatch där vi möter Ljungskile SK som startat seriespelet med två raka vinster. Matchen spelas söndag 24/4 kl. 16.00.