A Dam

Hertzöga BK - Råda BK
2022-04-10 23:53
matchfotografen.se

Det var äntligen dags för seriepremiär efter en lång försäsong med förberedelse. Vi var förberedda på bästa sätt men som alla lag hade vi också några frågetecken med skador och sjukdom inför matchen. Vår mittback Ellen var tyvärr tvungen att kliva av under uppvärmningen med fotskada och in kom i stället Elin H och gjorde det på ett mycket bra sätt.

Domaren blåste i gång och vi tog tag i matchen direkt där vi med hög press ordnade en hörna. Rebecca (Jr) gjorde inget misstag utan vi fick en pangstart, 1-0 i minut 1! Efter målet fortsätter vi bestämma på plan och vi vaskar fram några bra lägen, b la springer sig Rebecca (Sr) fri med en fantastisk fin djupledslöpning men tyvärr rullar bollen iväg lite för snabbt och målvakten hinner ut i sista sekund. Efter en kvarts spel jämnar spelet ut sig och Råda börjar äga bollen mer än oss och i minut 16 blir det en tilltrasslad situation där vi inte får bort bollen på ett tydligt sätt utan i stället blåser domaren straff. Den slås in på ett säkert sätt och ställningen är 1-1. Efter målet är det spelmässigt jämt resten av halvleken. Vi gör dock ett 2-1 mål som underkänds på grund av offside. Det är många på läktaren som bedömer att det inte var offside men assisterande visar flaggan och målet döms bort.

Tränare Micke kommenterar om första halvlek: ”Vi öppnar matchen på ett mycket bra sätt där vi har ett högre tempo än våra motståndare men vi möter ett rutinerat lag som är passningsskickliga och som står rätt på planen. Vi gör en godkänd halvlek och känslan var bra i halvtid. Vi pratade bla om att hitta fler löpningar i djupled för att hota deras backlinje än mer.”

Andra halvlek börjar i stort som sett den första startades. Vi tar tag i matchen direkt och 2-1 kommer i minut 65 av Rebecca (Sr) som hittar en yta bakom deras backlinje, mycket fint framspelad av Hedvig.

Direkt efter målet springer Julia fram på högerkanten och får med sig en hörna. På efterföljande hörna av Nellie kliver Agnes snyggt fram och nickar in 3-1 och då är vi minut 66.

Efter att vi gjort 3-1 blir det ställningskrig där vi tyvärr börjar dras isär som lag. Råda fortsätter spela långt men har nu flyttat upp fler spelare på vår planhalva. Tyvärr får de in en reducering direkt vilket ger dem energi, 3-2 görs i minut 66. Efter det målet blir vi försiktiga och hittar inte riktigt rätt och spelet blir böljande fram och tillbaka vilket inte gynnar oss i det läget. De gör 3-3 i matchminut 73 och upphämtningen är ett faktum vilket får oss att bli rejält  konfunderade.

Direkt efter deras ledningsmål har vi fint anfall där Rebbecca (Sr) kommer runt på vår högerkant och slår ett fint inlägg som Hedvig tar ner på ett prefekt sätt och rundar sin back. Avslutet tar på målvakten och går sen klockrent i ribban! Som inte det skulle räcka med vårt oflyt så kontrar Råda i samma anfall och lyckas slå in segermålet 4-3.

Efter det lyckas vi inte riktigt repa oss och det var psykologiskt jobbigt det som skedde under ca 10 minuter vilket innebar att vi inte orkade mobilisera om utan matchen slutar 4-3 till Råda BK.

Mickes kommentarer om matchen: Nu är premiären avklarad och vi visade på ett mycket tydligt sätt att vi kan mäta oss med etablerade lag i division 1. Vi gör en bra premiärmatch under 80 minuter men förlorar egentligen matchen under 9 minuter mellan minut 66-75. Det var en extremt tung förlust och jag lider med tjejerna som gjorde det bra. Det är tillfälligheter som avgör denna match och jag tycker också deras mål görs på ett sådant sätt. Turen var inte riktigt med oss samtidigt som våra motståndare gör det bra när det skapades potentiella målchanser. Jag tycker vi är minst lika bra som våra motståndare idag men vi drar lärdom från matchen och tar sikte på nästa match mot Vänersborgs FK. Tycker hela laget ska ha beröm idag men Rebeccas (Sr) och Julia förtjänar lite extra plus.

Nu tar vi sikte mot nästa match, Vänersborgs FK, som spelas annandag påsk kl 13:00.