2022-03-14 00:14
matchfotografen.se

Söndag 13/3 kl. 15:00 på Sannafältet.

Vårsolens strålar värmde på Sannafältet denna afton och på besök var ingen mindre än IFK Göteborg. Blåvitt håller kommande säsong till i division 2 men vi var förberedda på att deras nivå var betydligt högre än det vilket vi också fick befara. Blåvitt har en ambition att inom några år spela i högsta serien där de stegvis ska ta nivå efter nivå. I dagsläget har det många tjejer som är mer eller mindre är knutna till landslagsnivå på ungdomssidan, vilket också märktes på planen denna afton.

Matchen började med att bägge lagen försökte hitta rätt i sina positioner men allt eftersom halvleken gick började IFK hitta rätt i sitt passningsspel och gjorde det svårt för oss. Vi hade dock ett bra läge redan i minut 2 där Rebecca (SR) hittade Hedvig med en fin spelvändning. Det blev till en fin målchans men inget mål denna gång. I minut 16 får vi en hörna och den slås av Anna som hittar Rebecca (Jr) på ett snyggt sätt, 1-0! Lägg också därtill att vi har ett ribbskott i minut 19 där Molly drar på med full kraft från 30 meter. Resten av halvleken visar Blåvitt upp sig från sin bästa sida där vi har väldigt svårt att komma åt dem. Spelövertaget är påtagligt och de styr och ställer på ett sätt som gör att vi inte kan stå emot. IFK hinner både att kvittera och ta ledningen där målen kommer i matchminuter 26 och 30.

Vi går in i andra halvlek med underläge 2-1 och vi hade fått slita och jaga mycket boll. I halvtid pratade vi mycket om att ta jobbet på ett mer tydligt sätt och med det komma rätt i vårt positionsspel vilket också vi gjorde i andra halvlek.

Andra halvlek slutar också 2-1 till våra motståndare. När de gör 4-1 i minut 61 känns uppförsbacken väldigt lång. Julia ger oss dock lite hopp igen när hon vänder bort sina motståndare och sätter ett avslut från 25 meter, distinkt i bortre hörnet. Snyggt skott och reducerat till 4-2 i minut 64. Ställningen står sig matchen ut även om IFK skapar en del chanser sista 20 minuterna. Dessa missas eller räddas snyggt av Ebba och vi ska vara nöjda att det inte blev några fler mål.

Alla gör en god arbetsinsats men Ebba är vår bästa spelare idag och håller ned siffrorna. Ett extra plus också till Hedvig som ofta hotade offensivt vid flertalet gånger.

Tränaren Micke säger: ”Vi mötte ett extremt bra lag där vi fick slita rejält i denna mach. Vi hittar inte riktigt rätt, varken defensivt eller offensivt, även om andra halvlek blir lite bättre från vår sida. Det är inget snack om saken, vi förlorar mot ett bättre lag! Vi fick en oss en bra genomkörare och det är mycket som vi ska ta med oss från denna match. Det som inte funkande ska vi justera och det som fungerade bra ska vi fortsätta att jobba vidare på”.

Nu tar vi avstamp för en ny träningsvecka och kommande helg möter vi våra seriekonkurrenter Degerfors IF på Stora Valla.

Vi tackar IFK för bra motstånd, de vann matchen men framför allt fick det se Karlstadsola lysa från sin bästa sida.