A Dam

Sammanfattning av de fyra senaste
2020-08-29 13:56
Vill börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering och lovar bättring framöver!
Sen senast det skrevs på hemsidan efter matchen mot Lysvik så har vi hunnit med hela fyra matcher, tre i serien och ett i DM mot Rävåsen. Målskillnaden på dessa fyra matcher är 10-3.
Avesta AIK- Hertzöga BK 0-0
En av årets längsta bortamatcher och en av de absolut tuffaste matcherna på förhand då Avesta är en av förhandsfavoriterna. Matchen spelades på en rätt medioker konstgräsplan och det var kanske en av våra svagare insatser för året till viss del kan vi skylla på underlaget men till syvendes och sist så var vi inte riktigt påkopplade, och offensivt så händer det inte mycket men defensivt så är vi starka och AAIK har väldigt svårt att komma fram till några riktigt farliga målchanser. Tre målchanser släpper vi till i denna match och den sista var riktigt nära att gå in men Avesta spelaren nickar bollen nån centimeter över ribban. Men 0-0 borta när vi inte riktigt kommer upp till vår fulla potential mot ett av seriens bästa lag är ändå helt godkänt!

Hertzöga BK- Rävåsens IK 0-3
DM- kvartsfinal mot det förmodade topplaget i serien ovanför oss visste vi på förhand skulle bli en svår nöt att knäcka och vi hade planen klar för oss hur vi skulle göra. Men deras skicklighet med boll och ständiga rörelse gjorde det svårt för oss och matchen var bara 10min gammal när ettan kom ytterliggare 10minuter senare så kom tvåan. Med 11 min kvar av första kom också 3-0 och RIK hade kontroll på matchen. Vi hade svårt att räkna in spelarna och stänga dom ytor vi ville stänga i första men vi stöter ändå fram till nåt läge under den första halvleken.
I andra så blev det en helt annan match, vi tog för oss på ett mycket mer respektingivande sätt och tog i perioder över matchen, givetvis i kombination av att Rävåsen slappnade av. Men det kan man inte göra mot oss utan vi tryckte på för en reducering och vi tvingade deras målvakt till flera kvalificerade räddningar men tyvärr så ville inte bolluslingen in. Slutresultat 0-3 men vi tar med oss framförallt andra halvlek där vi tar för oss och kan etablera spel på motståndarnas planhalva.

Torsby IF 2- Hertzöga BK 0-6
Förra Söndagen så var vi uppe i Torsby för att spela match mot deras andralag. Alltid ovisst att spela mot andralag då de vissa matcher kan ha ett väldigt starkt lag och i andra ha lite svagare så det var med storförväntan vi entrade planen.
Men vi styrde tillställningen från första stund och vi har tidigare haft problem med vårat spel i första 45 men det var som bortblåst denna dag. Vi kunde pressa fast dom i ett tidigt skede och på så sätt verkligen störa alla deras försök till nåt eget spel. Bollen fick vi bra fart på och i matchminut 10 så kommer 1-0 genom Amanda Hedelin som blir snyggt framspelad av Rebecca Johnson som vunnit boll från deras ytterback och elegant lyfter in den till en fristående Hedda som inte gör nåt misstag. 2-0 kom kort därefter och denna gång var det Rebecca "Torsby" Johnsson som sätter bollen i krysset efter att Hedda lägger upp bollen på ett riktigt fint sätt.
3-0 kom i minut 23 och det var återigen Hedda som sätter den denna gång framspelad av forwardskollegan Torsby. Innan paus hann vi även med 4-0 och det var efter en hörna som Rebecca slog stenhårt på Torsbys huvud och målvakten var chanslös.
Andra halvlek var lika ensidig som den första och det var aldrig oroligt utan vi fortsätter ånga på och i den 53:e minuten så gör vi ett så underbart vackert spelmål så man får gåshud. Wilma Borr får bollen centralt strax utanför straffområdet och trär in den mellan deras ytterback och mittback till en löpande Rebecca som på ett tillslag slår in bollen snett inåt bakåt till en framrusande Agnes "Agge" Eklund Ramböl som trycker in bollen i nät.
Med 7minuter kvar så fastställer Hedda slutresultatet till 6-0 efter en fin djupledsboll signerad av Elin Hilldén.

Hertzöga BK- Norrstrands IF 4-0
Då var det dags för årets sista Karlstadsderby och våra antagonister Norrstrand visste vi är ett fysiskt lag med en väldigt tydlig spelidé. Den spelidén var inte lika tydlig igår och det är ju nåt speciellt med just derbyn med känslor och allt. De spelade rakare än vad vi sett tidigare och det small i varje närkamp från bägge lagen. Ibland var det långt över vad som är tillåtet men de var lika åt båda håll och domaren blåste inte sönder matchen direkt utan tillät både hårt och fult spel som skulle kunna resulterat i skador på både gula och röda spelare. Men var en riktigt bra div.2 match!
Vi tar tag i taktpinnen redan från start även denna match och 1-0 kommer redan i minut 2 och det är då Wilma Borr som nickar in bollen efter ett helt fantastiskt inlägg av Malin Hallgren. Fyra minuter senare så var de dags igen och det var då Rebecca Johnson som efter en tilltrasslad situation får in bollen över mållinjen och vi hade fått en riktig drömstart.
Mellan minut 15 och minut 40 så var det ett typiskt "Hawaii"spel med mycket längre bollar från båda lagen och innermittfälten fick mest se bollen vina över deras huvuden. Men i minut 40 så gör vi 3-0 genom Rebecca framspelad fint av Amanda Hedelin. Sista 5 av första så kontrollerade vi händelserna igen och vårdade boll som vi ska göra.

I paus snackar vi om att fortsätta tro på det vi gör men att vi måste vara lugnare med boll och inte skicka iväg den uppåt så snabbt så mer tålamod i andra!

Som så många gånger förr så höjer vi oss spelmässigt i andra och styr händelseförloppet ute på planen. Norrstrand försöker sig på en offensiv de första 15 av andra men inget som egentligen leder fram till nåt läge utan vi kan kontrollerat spela oss ur de flesta situationerna.
Vi "äger" den andra halvleken och i slutskedet av matchen så slår Annie Pehrsson i den sista spiken i kistan med sitt 4-0 mål fint assist av Anna Benicio Ferreira.

Sammanfattning
Vi har nu spelat 5 seriematcher, vunnit fyra och spelat en oavgjort så 13p och fortsatt obesegrade.
När man skriver så handlar det oftast om de som gör mål och det är ju så det är oftast men våran absolut främsta styrka är vårat försvarsspel, jag personligen har ALDRIG som tränare varit med om att inte släppa in ett mål fem matcher på raken! Det är nåt som verkligen sticker ut och det är hela laget som gör det fantastiskt bra. Sen att våra målvakter under de inledande omgångarna fått stå i långa perioder utan att ha nåt att göra men när läget väl dyker upp så är de på tå och gör de mest suveräna räddningar.
Sen att vi gjort 18 mål framåt och har haft 8 olika målskyttar är även det en styrka. Vi känns välbalanserade och det är det som varit nyckeln hittills för våra framgångar!
Jag är oerhört stolt över mina spelare som gör detta jobb på ett magnifikt sätt vecka in och vecka ut.