Fotboll
A Dam

Referat: QBIK- HBK
2020-08-02 11:29
Igår, lördag, så var det äntligen dags för den efterlängtade premiären! Det var på ett soligt och kvavt Västerstrand som matchen gick av stapeln och spänningen gick nästan att ta på i omklädningsrummet innan avspark.
QBIK är ett lag som haft en tung försäsong och som vi har bra koll på så vi visste hur vi ville anfalla.
Första halvlek hann knappt börja innan vi skapade vår första målchans och vi tog tag i taktpinnen från min 1. Redan i minut 3 så fick vi utdelning och det var efter en fin framspelning av Annie Pehrsson som Amanda Hedelin kunde ge oss ledningen, knappt 7 minuter senare så var det dags igen. Denna gång så var det Sanna Terner som borrar in en frispark från strax utanför straffområdet i målvaktens vänstra hörn. När det gått ca 12 minuter så är ledningen än större och då är det återigen "Hedda" som sätter bollen bakom en chanslös QBIK målis. Assist Linnea Olsson.
Vi slår av på tempot och faller in i deras spel utan för den sakens skull släppa till några farligheter men vi spelade inte med samma energi som vi hade gjort första 15. Vi tar några tillslag för mycket på bollen och får inte nån fart i vår offensiv även om det fortfarande är vi som styr vad som händer ute på plan. Med ca kvarten kvar så gör vi vårt fjärde mål för dagen och det är Rebecca "Torsby" Johnsson som nickar in bollen efter en hörna från Vanessa Eklund som går till Sanna som förlänger till Torsby som nickar in den.
Vi går till halvtidsvila med en 4-0 ledning och är nöjda med resultatet men fanns saker vi inte var lika nöjda med!
Vårat passningsspel var inte nog snabbt och vi ville gärna dribbla i onödan och det på bekostnad av att kunna ösa på än mer istället. Vi är nöjda med vårt försvarsspel, vi lyckades vinna boll hyfsat högt upp i banan var enligt planen. Men snabbare beslut och rejälare i det vi gör var ledorden när vi går in i andra halvlek!

Andra halvlek var bara 10 minuter gammal när Vanessa återigen slår en hörna och denna gång så kliver Sanna fram och trycker in bollen och 5-0 var ett faktum.
Det vi hade pratat om i paus fick vi inte ut så mycket av i andra men värmen påverkade nog en hel del samt att ledningen var såpass stor. Sista 30 av matchen kändes rätt så avslaget men vi krigar på och släpper kanske igenom dom lite enkelt ett par gånger i slutet men var aldrig någon egentlig fara.
"Torsby" fastställer slutresultatet till 6-0 efter en bra avvägd passning från Agnes Eklund Ramböl med 19minuter kvar.

Sammanfattar vi matchen så är vi 100% nöjda med tre poäng men spelet hade vi önskat var bättre och snabbare men i slutändan så är det poängen som räknas och vi tar en kassaskåpssäker vinst denna dag.
Vi kunde straffa dom på ett effektivt sätt när dom gjorde misstag och var bättre på varje position så var aldrig orolig för poängtapp och det är klart när vi möter ett lag som vill få ner tempot och med en sol som oavbrutet värmde så är det inte så konstigt att spelet blev som det blev.
Nu njuter vi av denna seger till imorgon då förberedelserna för nästa veckas motståndare Lysvik startar.

Många förtjänar att uppmärksammas idag då vi krigade för varandra på ett föredömligt sätt men har ändå vaskat fram tre stjärnor:
***
Amanda Hedelin
Spelade smart och gjorde sina lagkamrater bättre mycket tack vare sin energi! Jobbade och slet hårt både off och def och fick kröna sin insats med 2 baljor, suveränt Hedda!

**
Sanna Terner
Vår mittback som är sjukt het framför motståndarnas mål. 5 mål har hon hunnit göra i år och det hör inte till vanligheterna för en mittback. Hon spelar klokt och med ett lugn som vi kommer ha stor nytta av i år, grymt Sanna!

*
Rebecca "Torsby" Johnsson
Krigar stenhårt i varje duell och vinner mycket boll, håller emot bra och spelar enkelt med få tillslag. Många fina och smarta löpningar som öppnar upp motståndarnas försvar. Även hon hittade nätet två gånger om igår, underbart Torsby!