Fotboll
A Dam

Matchreferat Dam
2019-06-03 16:16
Delad poäng under helgens fotbollsmatch på Nysätra efter att damerna tagit i kapp ett 2-0  (1-0) underläge framför ögonen på Rävåsen:s starke man Ralf Sundhäll.

I ärlighetens namn är första halvlek rätt medioker och tafatt mellan två rätt loja fotbollslag. Hertzöga kommer inte alls upp i den nivån man ska kräva av varandra på denna nivån utan flyter mest med i matchen och spelar med sänkta huvuden. Förutom målet som förekommer av ett passivt Hertzöga försvar och en hyfsad träff från Skoftebyspelaren händer inte mycket i första halvleken, vilket innebär rättvis fördel hemmalaget.

Givetvis finns ett par halvchanser åt båda håll och en riktigt full smäll på Emilia Rinaldo i Hertzöga målet som ledde till att hon fick avbryta matchen.

Som tur är för laget Hertzöga och kanske otur för motståndarna är att vi har seriens bästa målvaktspar så det kändes både lugnt och tryggt när Johanna Gunnarsson kom in och gjorde årsdebut i ettan för gulgrönt! Vilken pondus hon visar! I övrigt som tidigare nämnt en rätt medioker fotbolls halvlek av damerna.

I andra halvlek vad händer?
Först och främst kommer Hertzöga ut som ett helt annat lag och tävlar betydligt hårdare, har höga huvuden och är mer aggressiva i allt man gör. Man tar initiativet i andra och är helt klart det bättre laget. Trots detta är det Skoftebyn som gör 2-0 efter en liten för aggressiv aktion av Stina som drar på sig en frispark utanför straffområdet. Skoftebyn spelaren gör inget misstag utan placerar in den snyggt!

Om det målet förstörde det initiativ och det mod man påbörjat? Skulle inte tro det, ett par byten och in med energi och vips så är man på banan igen för att stanna.

Direkt efter bytena gör Amanda Hedelin 2-1 på sin första touch i matchen. Därefter är det ett jagande Hertzöga som trycker tillbaka ett trött Skoftebyn. Självklart får motståndarna en och annan chans även i forceringen men överlag helt klart fördel till damerna från Skåre.

Man fortsätter trycka på och trycka på och tillslut får Amanda Jansson göra sitt första tävlingsmål i Hertzöga tröjan 2-2. Båda målen framspelande av Filipstadsfostrade Emma Eriksson. Om det skulle ta slut där? Nej damerna fortsätter trycka på och visade för sig själva att man verkligen ville gå för segern och man är så när på att genomföra det. Tyvärr får man inte in någon mer boll i matchen utan man åker ifrån Trollhättan med 1 poäng. Vilket laget får vara nöjda med utifrån att man ligger under med 2 bollar.

Niklas säger följande om läget just nu,

• Alla spelare och ledare fortsätter jobba hårt varje dag för att hitta det goda beteendena i träning och match som ger oss det aktionerna vi vill ha och behöver ha för att vinna fotbollsmatcher. Vi har en fantastisk miljö i och runt omkring laget och alla vill vara med och bidra för att vi ska maximera prestationerna. Det är inte för inte som alla matcher levt från minut ett till sista minuten när domaren blåst av. Och jag lovar er att vi både kan och ser när vi är bra och när vi är mindre bra. Det är ett ungt lag och unga spelare det gör att vi som individer kommer variera våra individuella men också kollektiva prestationer under året. Det är mänskligt och något vi arbetar hårt för att förhindra.
    Det kanske låter klyschigt men välkomna ner och kika på träningarna. Där kommer ni få se ett lag som är fyllda av energi och som har grymt roligt tillsammans och som verkligen jobbar hårt för börja vinna fotbollsmatcher igen.

Vi fyller på med referat från föregående match

Hertzöga – Qviding 1-3 (1-3)

Qviding tillåts att göra lite som man vill med ett blekt hemmalag första delen av matchen. Trots detta gör Agnes Höglund 1-0 på ett fint inspel från Rebecca Jonsson. Trots att Qviding dominerar sett till bollinnehav och fina kombinationer i sitt anfallsspel gör man inga mål i spelet mot ett tillbaka pressat hemmalag. Utan alla tre mål kommer på fasta situationer där hemmalaget för dagen var steget efter.  I andra halvlek är det ombytta roller. Plötsligt är det hemmalaget som för matchbilden och försöker vara kreativa och finurliga i sitt anfallsspel. Man lägger ner ett helt annat arbete och får bättre kontroll på sina positioner. Även om det sker en uppryckning i andra halvlek för Hertzöga är prestationen över 90 minuter inte tillräcklig bra för att man när domaren blåser av matchen känna sig tillfreds med den, utöver den resultatmässiga förlusten…