Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nyheter
 
Bobo leder VM-tipset inför semifinalerna
2018-07-11 16:48
Bobo Johansson har tagit greppet om att bli tipskung i Hertzöga BK under VM-2018. Leder med 4 poäng före Per Agnemyr
F05
Hertzöga F-05 tar guld och brons i Skinnarcupen 2018!
2018-07-01 19:22, F05
Grön och gul segerglädje!

Hur kan man beskriva en cup som avgörs på straffar, ett lag som förlorar matchen, men sedan blir vinnare i slutändan ändå? Kanske som att trycka in kamp, tårar, laganda, glädje, sorg och en fotboll igenom ett nålsöga...


Vi tar det från början.

Det Gula laget förlorade sin semifinal och fick spela bronsmatch mot Filipstad som kommer revanschsugna efter sin förlust i semifinalen. Men just revanschsugna var våra gula tjejer också! Tjejerna fokuserar bara på prestation och att spela vårat eget Hertzögaspel, inget annat är viktigt. Detta ger resultat, då Ida gör 1-0. Matchen böljar med chanser åt båda håll, men med hjälp av stolpen och Nathalie i målet så håller vi undan till seger. En välförtjänt bronsmedalj till det gula laget!


Samtidigt som bronsmatchen pågår spelas finalen mellan Gröna laget och Sollerö IF. Två lag som stänger ytor för varandra och gör det trångt på mitten. Efter att Sollerö haft det mesta av spelet i början av matchen tar vi efterhand över spelet och vårat kortpassningsspel kombinerat med djupledsbollar skapar flera bra lägen. Men matchen är jämn och efter 2 halvlekar är det fortfarande 0-0. Ett nytt straffdrama väntar.

5 tjejer i varje lag, som mer eller mindre frivilligt, tackar ja till att lägga varsin straff inför storpublik. Detta räcker dock inte för att skilja lagen åt, då målvakterna storspelar i båda lagen.

Det som händer nu är både tragiskt och lyckligt, beroende på vilket lag man hejar på...

Straffläggare nr 6 för Hertzöga kliver fram, men målvakten räddar. Sollerös spelare kliver fram för att avgöra cupen och skjuter bollen i mål bakom Clara. Vild segerglädje utbryter hos motståndarna och våra tjejer tröstar varandra. Då kommer domaransvarige på plats, Sten-Åke (eller var det Lars-Åke eller t.o.m. ängeln St Gabriel) utspringandes på plan och förkunnar att omgången måste göras om, då båda lagen använt sig av samma straffläggare 2 ggr, alla nio spelare på plan måste lägga varsin straff innan man börjar om...

Efter en stunds tumult så ställer våra tre nya straffläggare upp. Lagen turas om att bomma och sätta sina straffar utan att matchen kan avgöras. T.o.m. målvakten Clara får stega fram och sätta en straff i krysset. I sista omgången, kommer avgörandet...

Hilda kliver fram och skjuter bollen i mål. Sollerö måste sätta sin straff...tiden stannar, luften dallrar i värmen och det är tyst när straffläggaren vandrar fram och lägger bollen på plats. Pang, Clara kastar sig och räddar straffen! Sedan förbyts spänningen i vild glädje hos våra lag. Och förstås en olidlig sorg hos motståndarna som förlorar på detta udda sätt.


En perfekt avslutning på en makalöst kul cup. Allt har fungerat perfekt och vi är säkra på att tjejerna har skapat sig själva ett barndomsminne för livet då de tog hem guldet och bronset i Skinnarcupen 2018!

Vi ledare vill tacka alla tjejer och föräldrar som gav oss denna häftiga upplevelse. Även stort tack till lagmammorna Johanna, Kicki och Pamela som underlättar för oss ledare att fokusera på sporten.

Nu tar vi sommarledigt och laddar batterierna inför höstsäsongen.


Forza HBK F-05

//Ledarna

Kansliet stängt v.27-30
2018-07-01 12:17
Nu tar vi ledigt ett par veckor och syns om 4 veckor. Trevlig Sommar!
Herrlaget flyttar sista vårmatchen
2018-06-18 10:51
Karlstad Kommun ska påbörja arbetet med att byta konstgräset på Ilanda under v.26 vilket medför att Herrlaget får flytta sin tänkta match lördagen den 30 juni hemma mot Eskilstuna. Den spelas nu istället lördagen den 28 juli klockan 14.00.
Umedalen mot AIK i finalen av Mästarcupen
2018-06-16 19:39
Efter två dagars spel är det imorgon dags för final i 2018 års Mästarcup och den spelas mellan Umedalens IF och AIK Solna, finalen startar 11.15.
Nyheter från vår verksamhet