Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga Bollklubb
Fotboll

Bemanning 2024 HBK P13
2024-04-14 17:28

Hej 

Nu finns nya dokument för bemanning och instruktioner för 2024 upplagda under fliken dokument.

 

Nu är vi igång
2024-04-10 22:00

I onsdags genomförde vi första träningen. Det var 32 motiverade killar som stod redo i fotbollshallen på Våxnäs. 32 killar som blivit ett år äldre och skötte sig bra på träningen. Och det verkade som om 32 killar hade haft roligt när vi samlade dem efter träningen. 

 

Presentationen från föräldramötet ligger uppe under fliken "dokument" här på lagsidan. 

Det som var öppna frågor i presentationen var kopplat till hur vi vill använda lagkassan och under mötet bestämde vi att vi väljer att delta i cupen Suncup på Örsholmen, samt att vi skulle skaffa matchtröjor till alla i laget.

Målet var att täcka hela kostnaden med sponsorer för att slippa belasta lagkassan - och det lyckades vi med.

 

På dagens träning presenterade vi ledare oss för barnen. Sedan föräldramötet så har Linus valt att ta ett steg tillbaka från ledarrollen den här säsongen, men fortsätter som ekonomiansvarig i laget.

I övrigt är vi Lars och Christoffer som är huvudansvariga, Kristian, Kjell, Malvin, Olle och Johan R känner ni igen från tidigare år. Johan L, Johnnie och Oliver som kört futsal och vinterträning kommer också att finnas med på träningar i sommar.

 

Vi välkomnade två nya spelare i fotbollslaget. William som tidigare tränat handboll i Skåre HK med de HBK-killar som gör det på vintern. Amandus som tränat innebandy med HBK hela vintersäsongen och som nu är med på fotboll också. 

Williams pappa Henrik kommer också att finnas med som ledare runt träningarna. 

 

På torsdagen fortsatte vi med första utomhusträningen på konstgräset, med lika många deltagare som på onsdagen

 

Några påminnelser:

Vi påminde killarna i torsdags om att det inte är tillåtet att cykla (eller åka elsparkcykel) inne på Ilanda och att man parkerar utanför anläggningen.

 

Vi påminde pratade också om när det är dags för vattenpaus. Det är inte fritt att avbryta en övning för att gå och dricka vatten. Det är vi ledare som talar om när det är vattenpaus. Och när man dricker vatten så är det en kort vattenpaus, utan vattenkrig och sedan tillbaka till planen. 

 

Kom ihåg att avanmäl ert barn om det inte kommer. Det blir aningen lättare att planera träningarna då. I onsdags hade vi räknat med 36-37 baserat på Sportadmin, men det blev 32. Ingen stor avvikelse, men kräver ändå lite justering mot ursprungsplanen. Om vi ledare är välplanerade så slipper vi lägga tid och fokus på att justera de planerade övningarna - och det blir roligare för barnen. 

Träning i April
2024-04-01 08:47

Hej, 

 

Sommarsäsongen här

Från och med April är det äntligen dags för det som kallas för sommarsäsong, även om vädret ibland kan liknas vid vinter.

Som tur är så har vi tillgång till bra underlag för Aprilträning och i P13 har vi tilldelats träningstider på konstgräset och i fotbollshallen på Våxnäs.

  • På onsdagar tränar vi kl 19 i fotbollshallen på Våxnäs. 
  • På torsdagar tränar vi kl 17 på konstgräset på Ilanda.

Tiderna ser ni under fliken "kalender" här på lagsidan eller i "kommande aktiviteter" här till höger på sidan ->

 

Dessa tider gäller endast i April. Från och med Maj tränar vi tre ggr/vecka på Ilanda. Tider ej klara.

 

Men först tar vi påsklov en vecka. Första träningstillfället för sommarsäsongen är alltså den 10/1. Dels för att de flesta av ledarna och en del barn är bortresta, men också för att även barnen ska ha ledigt från organiserad träning i perioder. De flesta har tränat vintersport fram till och med förra veckan. 

Men uppmana gärna till spontanfotboll under påsklovet. Igår (söndag) var det flera gäng som spelade på egen hand på konstgräset på Ilanda.

 

Avboka barnet från träningar

Nytt för i år är att de som INTE kommer på träning skall avanmäla sig i Sportadmin, så att vi ledare kan planera träningen på bästa sätt.

Det är stor skillnad att komma till en träning med 35 barn på plats, än det är med 25.

 

/Ledarna

Sponsring av tränings- och matchtröja
2024-02-27 21:33

 

Trevligt att se alla er som kom på föräldramötet förra veckan. Det var som vanligt mycket information om kommande säsong. Vi ska lägga upp en nyhet här på lagsidan med all info snart, så att ni kommer ihåg vad som sades och så att ni andra kan läsa ikapp. 

 

Men fram till dess - det viktigaste som måste ordnas i närtid:

 

Matchtröja + sponsorer

På mötet bestämde vi efter diskussion och på förslag från ledargruppen att vi satsar på att ordna med individuella matchtröjor med nummer och namn på, som både går att träna och spela match i. Det blir en symbolisk avgift om 100kr för tröjan, även fast vi nu har fem sponsorer som sponsrar 100% av kostnaden för tröjor och tryck.

 

Välkomna att pröva storlekar

Det kommer att finnas möjlighet att prova tröjstorlekar måndagen 4/3 kl 18-19 i damstugan. (Damstugan är den mindre byggnaden till vänster om infarten till kansliet)

Tänk på att barnen kan dra iväg i storlek ganska rejält från nu och fram till hösten, så ni inte tar för liten storlek. 

 

Cup 29-30/6

Och på tal om cup, så beslutade på mötet att sommarens cupäventyr blir här i Karlstad, men på Örsholmen i år. 29:e-30:e Juni spelas cupen, så boka inte er semesterresa den helgen.

Vi kommer att anmäla tre lag, så att alla får mycket speltid. 

Föräldragruppen har i samverkan med alla er föräldrar fått i uppgift att genomföra en gemensam övernattning på hemmaplan natten mellan 29-30/6, till exempel i sovsal i skola. Det blir en rolig aktivitet och träning inför nästa cupäventyr, 2025, då vi planerar att åka på en större cup lite längre bort.

Inför föräldramötet 21/2
2024-02-11 22:14

6/2 hade ledarna från i fjol och de ledare som kört vidare under vintern ett planeringsmöte inför säsongen och inför föräldramötet 21/2.

 

Några saker som vi alla tillsammans måste fundera på inför föräldramötet och inför säsongen: 

  • Ledare: Vi har en bred ledartrupp med kända ansikten för barnen även denna säsong. Men vi män ser gärna att vi kan fylla på ledargruppen med en kvinnlig ledare (Erica kommer inte att kunna vara med). Att vara ledare betyder inte att du måste ha spelat fotboll själv, eller varit ledare sedan tidigare.
  • Cuper: Vi har arrangerat cup själva två säsonger. Nu är det dags att åka iväg på cup och det finns ett gäng att välja mellan. Efter diskussion i ledargruppen så är vårt förslag att vi anmäler laget till Sun Cup som spelas på Örsholmen 29-30/6, samt ordnar med övernattning i skola och aktivitet på hemmaplan i Skåre. För detta behövs föräldrar som hjälper till att arrangera. Föräldragruppen håller ihop detta i år.
  • Föräldragruppen: Här behöver vi fylla på med 1-2 personer, då en familj slutade i laget redan i fjol. Föräldragruppen har en väldigt viktig roll för att vi ska få ihop en bra lagsammanhållning och ha roligt tillsammans även utanför planen. 
  • Träningskläder: Förslaget är att vi med hjälp av sponsorer och en mindre del av den intjänade lagkassan investerar i tränings/matchtröjor med nummer och namn på. Kalkyl gås igenom på föräldramötet.

Det här är alltså förslag som föräldramötet tar ställning till gemensamt och det är engagemang i form av olika uppdrag och roller som vi också behöver hjälpas åt med. 

 

Vi ses den 21/2 kl 19.00 på kansliet.

 

/Ledarna

Utomhussäsongen 2024
2024-01-23 17:28

Några är inne i futsalsäsongen 2023-24, men nu börjar det lite smått startas upp planering inför sommarsäsongen 2024.

 

Förra måndagen hade alla vi ledare för sommar och vinterfotboll ett första möte för säsongen, där vi summerade 2023 och började prata om 2024.

 

Efter två år av planering och genomförande av egna cuper, så har vi i år ingen cup att planera. Men det är dags att åka bort på cup - och det har vi redan börjat diskutera i ledargruppen. Ambitionen är att välja en cup i närområdet 2024 och åka lite längre bort 2025, som den stora finalen på 7-mannaspelet, innan vi går över till 9-manna 2026.

 

I fliken dokument här på lagsidan kan ni hitta tre stycken lagfoton från 10-åringarnas i mappen 10-åringarnas. Jag (Lars) är ingen mästerfotograf när det gäller porträtt, så ni får redigera och beskära dem själva innan ni skriver ut dem och hänger på väggen.

Här är länken: https://www.hertzogabk.se/dokument/?ID=285365

 

Föräldramöte

Som vanligt ska vi dock ha ett föräldramöte redan nu, tidigt på säsongen. Detta är satt till den 21/2 och är obligatoriskt för alla som är föräldrar till ett barn som spelar i Hertzöga. Kallelse kommer som vanligt i Sportadmin - som alla ska svara på. Så långt som det är möjligt är en förälder per barn är välkomna för att lokalen inte ska bli överfull. I de fall båda föräldrarna har anledning att komma, så får ni gärna skicka ett meddelande om det till Lars (0700-010130) så jag vet hur många vi blir.

Redan nu är det klart att vi behöver fylla på några vakanser i föräldragruppen. Den här säsongen arrangerar vi ingen cup, men kommer att behöva föräldrar som arrangerar någon eller några lagaktiviteter utanför fotbollen. T.ex grillkväll eller något annat kul. Kanske i samverkan med F13. 

 

25/1 är det kick-off för ungdomsledare i Hertzöga, där varje lag deltar med minst en representant.

 

6/2 kommer vi att ha ytterligare ett ledarmöte för mer detaljplanering av säsongen.

 

21/2 är det alltså föräldramöte kl 19.00 på kansliet. 

 

/Lars, huvudansvarig, P13