Välkommen till Hertzöga BK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hertzöga BK
Innebandy

Snart dags för första poolspelet
2021-10-17 12:28

Det börjar dra ihop sig för matcher i form av poolspel. Den 30/10 respektive 31/10 är det dags för de första sammandragen när halva truppen åker till Hultsberg för hemmamatcher (vi spelar hemmamatcher i Hultsberg där det finns läktare) och andra halvan åker till Arvika.

Vi ställer upp med två lag på varje spelort och varje lag spelar två matcher var. Spelformen är tre utespelare + målvakt. Varje byte är 2min. 

 

Vi kommer att göra som i fotbollen och blanda lagen från poolspel till poolspel för att barnen ska känna att de är en del i det stora laget HBK IP13. Därför är det viktigt att ni pratar med barnen om vad det innebär att spela i ett lag där ALLA är kompisar med ALLA. En del blir kanske besvikna när de inte får spela ihop med sin bästis. Men då kanske man får göra det nästa poolspel istället.

 

Till matcher skickar vi kallelser via sportadmin och vi vill veta om ert barn kommer senast söndagen innan matchhelg! (det framgår av kallelsen). Första kallelsen kommer inom kort.

Ni kan antingen svara på kallelsen i mejlet, eller i sportadminappen. 

 

I kolumnen till höger här på sidan, hittar ni alla matcher i poolspelet. 

 

Licens

Häromdagen gick det ut fakturor för träningsavgift och licensavgift via mejl. För att få spela match måste fakturan som även innehåller licensavgiften till Värmlands innebandyförbund vara betald. Utan licens får ingen spela match. 

 

Träningar

Vi har fortsatt träningarna enligt samma koncept som tidigare (se förra publicerade texten på lagsidan här nedanför). Vi har varit ca 25 barn per träning och det har varit god stämning och bra fart på barnen. De är jätteduktiga. Hoppas ni hör detsamma från era barn. Hör av er om barnen tycker något annat när de kommer hem till er föräldrar.

 

/Ledarna (som fått ytterligare ett tillskott i nygamla ledaren Erika Falk).

Hampus, Linus, Joachim, Christoffer, Olle, Lars, Erika, Stefan, Mattias, Marcus och Jonas

Första träningen
2021-10-04 21:50
31 förväntansfulla killar

Då var vi igång igen. Hela 31 killar radade upp sig för träning. För några var det första gången de prövade innebandy.

Många känner igen varandra från fotbollsträningen, men för några var det länge sedan vi sågs.

 

Nytt för i år är ju att vi slår ihop två träningsgrupper till en och ett av barnen frågade var hans gamla innebandytränare höll hus. Då fick vi förklara att just idag var inte någon av de gamla tränarna från Stodenegruppen på plats, men de kommer att vara med framöver. Så för en del barn blev det några nya ledaransikten.

 

Träningsupplägget

Vi kommer att pröva oss fram kring vad som fungerar bäst i en stor grupp, men både barnen och vi vill fortsätta värma upp med spökboll. Idag gjorde vi en mega-spökboll med 31 barn och det verkade många tycka var kul.

Efter uppvärmningen kör vi samma upplägg som fotbollsträningen. Fyra zoner i hallen där vi spelar matchspel med sarg på två, gör en teknikövning på en station och lek på en annan (Idag gjorde vi två varianter på kull där den ena gick ut på att lära sig varandras namn).

 

Vår upplevelse är att det var en bra träning idag och barnen hade kul. 

 

Föräldradialog

Nu inledningsvis när det delvis blir nytt med väldigt många barn samlade samtidigt, så är det viktigt att vi har en dialog med er föräldrar. Ta kontakt med oss ledare om barnen kommer hem efter träningen och inte har haft kul, eller tycker något annat, så kan vi justera.

Hör av er till oss ledare via mejl, telefon eller SMS om ni har feedback. Det går också bra att prata innan träningen med någon av oss.

 

Det är också viktigt att ni pratar med barnen om hur man är en bra lagkamrat, att vi är där för att ha kul, samt att det är viktigt att lyssna när ledarna pratar och varför alla inte kan prata i munnen på varandra när vi har samlingar. (handuppräckning gäller). 

 

Kommunikation

Som ni läste i förra inlägget (där ni har all info inför säsongen) så sker kommunikation via Sportadminappen, som skickar info via mejl till er mejladress. Viss information kommer även att läggas här på lagsidan så att ni kan gå tillbaka till den. 

De gamla whatsappgrupperna avslutas alltså. 

Alla träningar finns nu upplagda i Sportadmin-appen - men ni behöver INTE förhandsrapportera träningar. (Kallelser till poolspel kommer ni dock att behöva svara på när de kommer).  

 

Vi har fått frågor hur vi gör om det måste skickas information med kort varsel (t.ex. om träningen ställs in pga få ledare). Vi hoppas slippa hamna i en sådan situation, men OM det måste gå ut info med kort varsel - samma dag, så kan vi skicka SMS via sportadmin så det plingar i mobilerna hos er.

 

/Ledarna

Uppstart inför säsongen 2021-22
2021-09-26 20:46
I strålande fotbollsväder prickar Jonas av checklistan inför innebandysäsongen

Dags för innebandy igen

I lördags tog fotbollssäsongen slut för HBK P13 och på söndagen var det dags att planera inför kommande innebandysäsong för HBK IP13. Delar av ledargruppen samlades utomhus på ett soligt Ilanda och det kändes inledningsvis fortfarande som sommar, men allteftersom solen sjönk så känns det ganska skönt att vi snart ska byta till en inomhussport.

 

Den här säsongen slår vi ihop de båda träningsgrupperna som tidigare tränat i Skåreskolan, till en enda stor grupp som kommer att träna i Ilandaskolan och spela sina hemmamatcher med poolspel i Hultsberg.

För att barnen skall få spela så mycket match som möjligt och slippa att sitta på avbytarbänken så har vi anmält hela fyra lag till poolspelet. 

 

Ledare

Totalt kommer vi att vara hela 10 ledare som hjälps åt under säsongen, vilket kommer att behövas för att bedriva träningar på ett hållbart sätt, både för barn och ledare i en så stor barngrupp.

Flera av oss ledare har gått grundutbildning som barnledare i innebandy och/eller fotboll och någon har gått fortsättningsutbildning. Vi hoppas att några fler ska kunna gå utbildning under säsongen. 

 

Vi öppnar till hallens omklädningsrum ca 15min innan träningsstart och vi vill att barnen kommer så ombytta som möjligt och vi vill gärna att ni föräldrar knyter på barnen inomhusskorna i entré/omklädningsrum när ni lämnar barnen.

 

Tid för träning

Träningen kör vi igång måndagen den 4:e oktober. Vi tränar på måndagar kl 17-18 och onsdagar kl 18-19 i Ilandaskolans idrottshall.

 

Utrustning

Innebandyglasögon är obligatoriskt och skall vara på under hela träningen. Har barnet inte glasögon med sig, så kommer barnet inte att få delta. (Ta inte för givet att det finns glasögon att låna). 

Klubba. Alla har med sig sin egen klubba. Det finns inte klubbor att låna på plats. Det finns ingen obligatorisk längd, men det blir roligare för barnet om han har rätt längd. Läs mer här om klubb-längd på Stadium.

 

Föräldrar

Även om alla restriktioner för Covid är på väg att släppas på, så vill vi åtminstone inledningsvis på säsongen att ni lämnar barnen till oss i hallen medan ni själva väntar någon annanstans. Om ni måste vänta inomhus, så går det bra att vänta i omklädningsrummet.

 

Vi kommer att bli många barn och ledare i hallen och även om vi har en plan för att hantera detta, så vill vi hitta formen för det, utan att dessutom ha 30 föräldrar som hänger längs väggarna. Vi hoppas ni har förståelse för detta.

 

Självklart kommer ni att få se era barn spela innebandy under säsongen, inte minst på matcherna som spelas med läktare, men inledningsvis vill vi ledare göra på detta vis. Undantaget är givetvis de barn som måste ha med sig en förälder som extra stöd för att kunna genomföra en träning.

 

Kommunikation sker i Sportadmin

Förra säsongen kommunicerade vi mycket med er föräldrar via Whatsapp. Den här säsongen gör vi som i fotbollslaget - vi kommer att kommunicera allt genom Sportadmin till er mejl och inget annat.

 

I sportadmin kommer alla träningar att läggas upp i schemat och kallelser till alla matcher kommer att läggas upp och skickas ut. Om ni har frågor så mejlar ni eller ringer oss. Ni hittar alla kontaktuppgifter till alla föräldrar och ledare i laget genom.... Sportadmin!

 

Så ladda ned appen om ni inte gjort det och logga in med den mejladress som ni registrerat hos Hertzöga när ni blev medlemmar.

Kommande matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
HEM, 06/10 15:56 
HEM, 05/10 13:32 
HEM, 02/10 10:05 
HEM, 29/09 10:58