Serieseger 2021 i Div 2 Västra Svealand
2021-10-18 01:40, Dam A

Efter att vi förra helgen säkrade uppflyttning till div 1 så kunde vi nu på hemmaplan säkra seriesegern med två omgångar kvar att spela. Med en bra start och ett tidigt mål så hade vi ändå inte riktigt fokus i vårt passningsspel. Många felpass var det men ju längre matchen gick så blev det bättre.

Söndagsmatch för damlaget
2021-10-14 00:23, Dam A

Tre omgångar kvar och det är dags för hemmamatch igen, avspark 13:00.

Efter att ha säkrat avancemang till div 1 genom en 3-0 vinst borta mot Sköllersta senaste helgen så finns möjligheten at redan nu ta hem seriesegern. Motståndare är Torsby IF som senast segrade över IK Brage på hemma plan. Vad vi lärt oss är att ingen match är lätt denna säsong även om våra resultat verkar peka på det. Vi har varit effektiva med de chanser vi fått men motståndarna kan även stänga igen så som i senaste matchen. Tre mål i första halvlek och sen ville det sig inte mer, sätter motståndarna försvarsspelet så kan det sluta hur som helst. Vi måste va på tå direkt och hela matchen igenom för att kamma hem en vinst på söndag.

Hoppas på ert stöd så vi ses på Ilanda!

Vinst igen för damerna
2021-10-04 00:09, Dam A
Matchfotografen.se

Seger igen mot Malung, men som det varit i många matcher denna säsong så börjar det alltid som en jämn historia. Vi skapar lite mer än Malung men det vill sig inte riktigt och vi får inte till de där riktigt heta skälvklara chanserna.

Dam A
Hemmamatch för dam på lördag
2021-09-30 00:43, Dam A

Om ni missat det så är det matchdags på Ilanda igen. Denna gång tar vi emot Malungs IF nu på lördag, klockan 16:00 är det matchstart för de gul/gröna. Det börjar dra i hop sig då det endast är 5 omgångar kvar men fortfarande många poäng som ska fördelas. I mötet på bortaplan blev det vinst med 4-1 men tidigt i matchen var fördelningen på chanser likvärdiga och ställningen var 2-1 fram till minut 71. Även om vi avslutade med en spelare mindre på planen kunde vi sätta våra chanser medans Malung inte fick till avsluten. De har två vinster och fyra oavgjoda så här långt med en 4-1 vinst mot Sturehov som sticker ut, ett Sturehov som vi hade en tuff match mot och ett 2-1 resultat här på hemmaplan.

Nu har höstvädret kommit men vi önskar så klart att ni fortsätter komma och hejar på oss för det betyder så mycket, välkomna på lördag!

#hbkfamiljen

Matchrapport Säffle - HBK dam
2021-09-27 09:31, Dam A
matchfotografen.se

Det blev en klassisk 0-0 match med mycket kamp där målchanserna inte var så frekventa som vi brukar va vana vid. Båda lagen hade chanser att avgöra matchen med en 1-0 seger men chanserna brändes. Som spekulerat innan match så skulle det va svårt att få hål på Säffles försvar som endast släppt in 6 mål på 13 matcher. Med en ständig kamp på planen vi fick inte till vårt spel denna gång, Säffle hade stundtals lite längre sekvenser med boll inom laget för att nysta upp vårat försvar medans vi gick lite för rakt och lyfte mer än vi brukar. Inte vår bästa match spelmässigt men inställningen var det inget fel på och en poäng i toppmötet är fullt godkänt.

Nu på lördag är det hemmamatch igen mot Malungs IF 16:00

#hbkfamiljen

1 - 0 Vinst mot IK Brage
2021-09-20 09:31, Dam A

Efter den nyligen spelade matchen mot Brage på bortaplan så hade vi på känn att de studerat den matchen och gjort nån liten förändring. Senast så pressade båda lagen högt och på så sätt vinner boll tidigt vilket medför mer målchanser för båda lagen. Denna gång var det ett lite mer försvarsinriktat Brage på planen och känslan var att man utgick från att 0-0 är en poäng med hem och viktig att hålla. Efter en inte så bra första halvlek så lyfter vi det ett snäpp i andra och i minut 76 petar Emma Tibell Häger in segermålet. Spelmässigt så kan vi bättre men då är det extra skönt att ändå ta hem tre poäng denna helg.

Nästa match spelas lördag 25/9 16:00 borta mot serietvåan Säffle SK. Säffle har spelat mycket stabilt i serien och har endast 6 insläppta mål på 12 matcher, så en svår nöt att knäcka på deras hemmaplan för damlaget. Deras enda förlust för året var just mot oss i vår först match för säsongen (1-0).

Nästa hemmamatch spelas 2/10 mot Malungs IF

Dam A, 14/10 00:23