Vinst igen för damerna
2019-09-09 09:46
Det var lite blandat väder på Ilanda när damerna i lördags tog emot Skoftebyns IF. Även på planen var det ostadigt men vädret stabiliserade sig i andra halvlek och på planen fajtades tjejerna för sina poäng. Där många tajta matcher under året inte gått vår väg så studsade det rätt denna gång. Fia Carlsson byts in i andra halvlek och det tar inte mer än 2 minuter så utnyttjar hon ett försvarsmisstag och sätter 1-0 behärskat i minut 67. Båda lagen skapar chanser men Skoftebyn lyckas inte utnyttja sina då HBK tjejerna krigar bra i straffområdet. Samtidigt som Fia byttes in så klev även Erika Johansson in på planen och hon ville ju inte va sämre utan fastställde slutresultatet till 2-0 i minut 82. Frida Hultberg premiär spelade för året och höll nollan efter en gedigen insats.
Hemmamatch för damerna på lördag
2019-09-05 20:22
Efter förlusten borta mot Qviding hoppas vi ha tillbaka lite spelare på lördag för Therese behöver vila :), men lite typisk skolstartsmånad så kommer det nya plågor men vi håller tummarna. På lördag tar vi emot Skoftebyns IF som ligger på en 7:e plats i tabellen och har visat sig som ganska stabilt lag i år. Förra året hängde de kvar med en poängs marginal när det på slutet av säsongen var riktigt jämnt mellan de tre lagen runt nedflyttningsplatserna.

I vårens bortamatch räddade vi en poäng i andra halvlek efter att ha legat under med 2-0 efter 55minuter. Nu hoppas vi ta fram den attityden på lördag när vi spelar näst sista hemmamatchen för säsongen.

#hbkfamiljen
Vinst för damerna i helgen
2019-08-26 09:22

I en spännande match på Ilanda IP lyckades tjejerna ta en trepoängare. Det var en händelserik match där Lödöse Nygårds supportrar förgyllde läktaren och fixade stämningen.

Fri entré på lördagens hemma match
2019-08-23 07:13

På lördag möter vi Lödöse Nygård IK på Ilanda IP i en match med viktiga 3 poäng på spel för båda lagen. Lödöse Nygård ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med 22 poäng men i en mycket tät tabell ovanför så skiljer det endast 2 poäng upp till fjärdeplacerade RIK Karlskoga. Det var många år sedan tabellen har varit så jämn och det är ju riktigt kul. Tyvärr har vi inte lyckats haka på detta tåg där våra prestationer varit bra men vi har inte lyckats förmedla detta till poäng. Men vi ger inte upp poängjakten så kom och stötta oss på lördag när vi bjuder på inträdet då det är Hertzögakronan.

Privatpersoner och sponsorer kan stötta med 5, 3, 2, 1, eller 0,5kr per åskådare eller ett fast belopp.

Therese Lückner förstärker ledarstaben
2019-08-21 22:45

Efter sommaruppehållet är Therese Lückner delat ansvarig tränare för damtruppen tillsammans med Niklas.

Therese är uppvuxen i Skåre och har Hertzöga som moderklubb. Hon har tidigare varit tränare i QBIK, Hertzöga och för dövlandslaget. Som spelare har hon bl.a. spelat allsvensk fotboll med QBIK och Mallbacken, samt representerat Sverige i flick- och U23-landskamper. Några av hennes tydligaste egenskaper som tränare och spelare är ett stort engagemang och en otrolig vilja.

När vi drog igång efter sommaruppehållet så ställde vi några frågor till Therese.

På vilket sätt kommer man att märka att du är tränare i Hertzöga?

Man kommer att höra mig både under träning och i match då jag vill peppa tjejerna och sprida energi. Det är hårt jobb som gäller och då har vi inte tid att slappna av. Jag vill ha en hög intensiteten i träningarna och se till så att det är roligt att spela fotboll.

Vad har du för förhoppningar på höstsäsongen?

Självklart är målet att hänga kvar i div.1. Vi kommer att kriga ända till sista matchminuten i sista matchen. Oavsett hur det går så ska vi se till så att vi har gett allt vi kan.

Lör 14/9 15:00
Lör 7/9 15:00