Fotboll
A Dam

Matchreferat HBK - Alingsås FC
2019-04-29 00:03
Tredje matchen för damerna i division ett norra Götaland spelades på Ilanda i lördags. För motståndet stod ytterligare enligt oddssättningen en favorit till seriesegern, Alingsås FC United. Matchen slutar med förlust 2-4 (1-2) efter dramatiska slutminuter.

På förhand en otroligt svår uppgift för damlaget, om damerna väljer att se tyngda ut över uppgiften? Skulle inte tro det, man går in helt respektlöst och visar att man är i serien för att stanna.
Hemmalaget höll på att få en mardrömsstart i matchen efter att man missbedömt en passning i speluppbyggnaden som gjorde att Alingsås Lisa Johansson direkt kom i ett friläge mot Emilia Rinaldo som räddade säkert. Laget fick energi av räddningen och börjar hitta mer rätt i sina defensiva positioner över hela banan och har rätt bra kontroll halvleken ut på motståndarnas anfallsspel. När lagets defensiv började sitta kommer man också mer rätt i sitt anfallsspel och får bättre kontroll även där. Tyvärr stämmer inte passningsspelet i första halvlek vilket medför en mängd bolltapp och det innebär att man blir alldeles för raka i sitt spel, trots detta tar man ledningen i matchen genom Stina Axen efter en fastsituation. Kort därefter gör dock motståndarna sitt kvitteringsmål, och rätt snabbt efter det blev det mål igen för Alingsås. Trots det försöker och försöker Hertzöga halvleken ut men utan att kvittera.

Efter halvtid kommer tjejerna ut med enorm energi och ett stor mod inför sin hemmapublik. Laget arbetar enormt hårt och kontrollerar sitt passningsspel betydligt bättre vilket medför att det första 20 minuterna är man det bättre laget. Det gör också att man helt rättvist sett till matchbilden gör 2-2 genom Rebecca Johnsson. Efter målet tappar tjejerna lite av sin energi och där vi tillåter Alingsås att trycka tillbaka oss. Trots Alingsås tryck står man upp och försvarar sig väldigt bra och håller emot ett segerjagande motståndarlag. Med 5 minuter kvar av matchen gick det inte att stå emot det tryck som är och motståndarna gör 2-3, trots detta tappar inte tjejerna huvudet utan lyckas skapa fram en het frispark som man slår i ribban, och från den vänder det snabbt och man får 2-4 i baken istället. Domaren blåser kort därefter av matchen som han förövrigt fick döma ”solo” i andra halvlek då en av assisterande tråkigt nog skadade sig i första halvlek.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som besökte Karlstads familjevänligaste idrottsplats under lördagen och hälsar er alla varmt välkomna tillbaka, nästa hemmamatch som är 11/5 mot Gauthiod.