Niclas Modig och Tommy Elfstedt fortsätter som ledare för vårt HU-lag nästa och får 2 nya kompanjoner till hjälp 2022. Robert Nordlund går in som tränare tillsammans med Niclas och Staffan Wendel kommer hjälpa Tommy som assisterande tränare/lagledare. Grymt kul och varmt välkommen till gul/grönt Staffan och välkommen tillbaka säger vi till Robban!

HBK U – Rännberg 9-1
2021-10-31 22:18

Övre raden från vänster: Niclas Modig, Josef Tholsson, Elias Nilsson, Samuel Leijon Hjalmarsson, Linus Thorildsson, Thomas Lindh, Axel Nord, Walat Shiwan, Isac Modig, Sebastian Spångberg. Nedre raden från väster: Alex Jogeryd Martinez, Rudy Hernandez Mejia, Lars Paulsson, Tobias Zetterqvist, Abdurrahman ”Su” Kupeli, Olle Lindström, Elis Paulsson och ett av lagets största fans Elof Paulsson.

Hertzöga U avslutade säsongen i division 5 västra med en storseger mot Rännberg hemma på Ilanda under söndagen 9-1 (3-1). Elias Nilsson svarade för fem mål i matchen.

Hertzöga, som var nykomlingar i division 5 inför säsongen 2021, slutade på tredje plats efter seriesuveränen IFK Sunne som gick obesegrade genom serien med fantastiska 103 gjorda mål och 13 insläppta. På andra plats slutade Kil. Noterbart är att Hertzöga svarade för näst flest segrar i serien (15 stycken) och att laget också gjorde näst flest mål (69 mål) vilket innebär att Hertzöga i snitt gjorde  3,14 mål/match. De 69 målen fördelades på 16 olika målskyttar med en topptrio bestående av Melker Josefsson 12 mål, Abdurrahman ”Su” Kupeli, 10 mål och Elias Nilsson 9 mål. Axel Nord, Thomas Lindh och Jonathan Lidbäck gjorde fyra mål var, Anton Werme, Martin Vestman och Tobias Zetterqvist gjorde tre mål var, Jesper Mattson och Maher Suliman Yousif gjorde två mål var och Elis Paulsson, Haidar Rashkilo, Riyadh Ahmadi och Rudy Hernandez Mejia gjorde ett mål var.

Under säsongen har 38 spelare visat upp sig i den gula dressen och av dessa är 25 stycken födda på 2000-talet vilket lovar gott för återväxten.

Laget tar nu ledigt för att ladda batterierna inför säsongen 2022.

HBK U – Rännberg 4-0
2021-10-29 09:40

Hertzöga U besegrade Rännberg med 4-0 (3-0) i torsdagskvällens möte. Hertzöga började matchen med stort bollinnehav medan Rännberg spelade ett lågt försvarsspel. Det stora bollinhavet gav utdelning och efter tolv minuter ledde Hertzöga med 2-0. Efter det klev Rännberg högre i planen och jobbade med hög och intensivt press varvat med att slå bollar in bakom Hertzögas backlinje. Detta tryckte tillbaka Hertzöga men trots det lyckades inte Rännberg skapa några riktigt heta målchanser. Istället ökade Hertzöga på till 3-0 precis innan halvtidsvilan. I andra halvlek mattades Rännbergs press och Hertzöga tog över matchen allt mer och gjorde 4-0 i den 62:a minuten. Utöver det hade Hertzöga flera avslut men Arvid Rattfeldt i Rännbergsmålet svarade för flera svettiga räddningar och matchen slutade 4-0.

På söndag kl. 14 möts lagen igen på Ilanda i den avslutande omgången av 2021-års upplaga av division 5 västra.

Mål: 1-0 (11) Abdurrahman ”Su” Kupeli, 2-0 (12) Melker Josephson, 3-0 (44) Thomas Lindh, 4-0 (62) Abdurrahman ”Su” Kupeli.

Örnen – HBK U 5-0
2021-10-25 09:28

Det blev en tung lördag i Charlottenberg för Hertzöga U när laget gästade Örnen. Örnen vann med hela 5-0 (2-0) och Hertzöga noterades därmed för lagets största förlust den här säsongen.

Hertzöga började matchen med ett rejält övertag i bollinnehav samtidigt som Örnen spelade avvaktande, tight och disciplinerat och hela tiden med laget på ”rätt” sida. Mitt i första halvlek fick dock Örnen tag i bollen och tog sig in i Hertzögas straffområde. Anfallet avslutades med ett skott som ändrade riktning på ett ben så att bollen gick i en båge in i bortre krysset. Med cirka tio minuter kvar av halvleken kom nästa chans för Örnen som slutade med straff och 2-0. I andra halvlek ändrades matchbilden och lagen bytte boll med varandra utan att några egentliga chanser skapades inledningsvis. I 68 minuten slog dock Örnen en boll in bakom Hertzögas backlinje vilket resulterade i att två Örnenspelare kom fria med målvakten och 3-0 var ett faktum. Örnen gjorde sedan två nickmål till både 4-0 och 5-0 innan matchen var över.

Två matcher återstår för Hertzöga U som möter Ränneberg i ett dubbelmöte torsdag 28/10 och söndag 31/10. Båda matcherna spelas på Ilanda eftersom Rännbergs plan inte är möjliga att spela på då den saknar elljus.

Mål: 1-0 (23) William Portén, 2-0 (36) Marcus Johansson, 3-0 (68) Simon Davidsson, 4-0 (76) Björn-Erik Sörensen, 5-0 (84) Patrik Haugaard Pedersen.

HBK U – Värmskog 7-2
2021-10-20 16:06

Hertzöga U tog lagets tolfte seger på de tretton senaste matcherna när laget på tisdagskvällen besegrade Värmskog med 7-2 (4-1).

Hertzöga inledde matchen starkt och tog ledningen redan i den tredje minuten genom Samuel Hjalmarsson, som därmed gjort mål två matcher i följd. Trots stort bollinnehav för Hertzöga lyckades Värmskog något oväntat kvittera i den tolfte minuten. Det dröjde till 28:e minuten innan Hertzöga återtog ledningen genom Abdurrahman ”Su” Kupeli som därmed blev målskytt för fjärde matchen i följd. Minuten senare ökade Walat Shiwn på till 3-1 och innan halvleken var över ökade Melker Josephson på till 4-1.

Andra halvlek påminde om den första med stort spelövertag för Hertzöga och i den 60:e minuten ökade junioren Simon Adolfsson på till 5-1. Melker Josephson gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han gjorde 6-1 i 65:e minuten, innan Axel Nord avslutade Hertzögas målskytte genom att göra 7-1 i 70:e minuten.

Hertzöga ligger efter gårdagskvällens match på tredje plats i division 5 västra. Närmast väntar bortamatch mot Örnen lördagen 23 oktober innan serien avslutas med dubbelmöte mot Rännberg torsdag 28 oktober och söndag 31 oktober.

1-0 (3) Samuel Hjalmarsson, 1-1 (12) Oscar Andersson Widin, 2-1 (28) Abdurrahman ”Su” Kupeli, 3-1 (29) Walat Shiwan, 4-1 (42) Melker Josephson, 5-1 (60) Simon Adolfsson, 6-1 (65) Melker Josephson, 7-1 (70) Axel Nord, 7-2 (84) Michael Nilsson.