HBK F-05/06 Innebandy

Säsong 2017/18 kommer vårat  F-05/06 spela i 2 olika serier.

Våra träningtider 2017/18 på Ilanda:

Tisdagar  18.45 - 20.00

Fredagar  19.00 - 20.00

Vi är i dagsläget en trupp på 23 st tjejer. Vi har plats för ytterligare några tjejer!

Kontakta någon av oss ledare (info på Ledare/kontakt) om det finns intresse att provträna med oss!

För att få deltaga behöver man en egen innebandyklubba + innebandyglasögon (obligatoriskt).

Välkomna!

Ledarna

Magnus, Peter, Anders och Thomas

Säsongssammanfattning 2016/17
2017-04-06 20:42

Detta är första torsdagen på nästan 7 månader som vi inte åker ner till Ilanda och bygger sarg, för att sedan köra 1 timmes träning med våra härliga tjejer i Hertzöga F-05/06. En konstig känsla av abstinens, men också en skön känsla av avkoppling.

Under säsongen har vi deltagit i 4 olika klasser med våra tjejer, klass 4 (03/04 serie), klass A (04/05 serie), klass B (05/06 serie) och  klass C (06/07 serie). Det har inneburit en hel del pusslande, anmälningar hit och dit, och inhopp med kort varsel. Vi tycker ni föräldrar har varit flexibla och väldigt hjälpsamma för att få detta att fungera. Men vi är säkra på att det stora antalet matcher inte varit något problem, utan snarare bara positivt, då tjejerna alltid är spelsugna!

Vi upplever att alla tjejer har utvecklats, både som spelare och lagkamrater.

Under säsongen har vi spelat mängder med matcher, en del vinster, en del oavgjorda, och förstås en del förluster. Vi struntar i resultaten, utan försöker bara fokusera på varje tjejs egen prestation.

Detta kommer vi fortsätta med, för vi tror att det är vägen till att få tjejerna fortsätta med idrott så länge som möjligt!

Vi ledare vill speciellt tacka lagföräldrarna Lotta Holmen och Jessica Clarenbach som dragit ett tungt lass för att få allt runtomkring att fungera så bra. Kiosken är ju faktiskt vår enda inkomstkälla till lagkassan och den har fungerat utmärkt. Stort tack!

Ingen indikation på att någon tjej funderar på att sluta till nästa säsong har nått oss, vilket gör att vi redan nu kan börja planera. Innebandyn på flicksidan i Hertzöga har vuxit sig stark på bara några säsonger, och det finns årskullar båda ovanför och under.

Nästan alla har redan anmält sig till Vänerns Pärla Cup i Mariestad i September. Så njut nu av våren/sommaren så hörs vi längre fram igen när det är dags att dra igång träningen igen.

P.S Glöm inte att gå ut och spela innebandy på gatan med er dotter då och då under sommaren...

P.S Tack för den fina presenten vi ledare fick!

//Magnus, Peter, Thomas, Anders

HBK F-05/06

Hammaröcupen 2017
2017-04-02 19:12
F05

På lördagen och söndagen deltog våra -05 och -06 tjejer i årets upplaga av Hammaröcupen, som en bra avslutning på årets säsong.

I klass 05 spelade vi fyra matcher under dagen och vi ledare är mycket nöjda med lagets och varje tjejs prestation.

Mot Skattkärr kl 8.00 var de yrvakna tjejerna som förbytta mot tigrar, och efter en något trevande start var det vi som i anfall efter anfall spelar fin innebandy. Vi vinner tillslut med hela 9-4 mot ett Skattkärr som vi alltid brukar ha svårt för.

Mot Karlstads Innebandy I kl 12.10, visste vi inte vad som väntade oss då vi inte mött KIBF på några säsonger och blev rejält utspelade senaste matchen. Men oj, vad tjejerna överraskade oss och förmodligen motståndarna. Vi tar ledningen och håller jämna steg spelmässigt matchen igenom, men KIBF har något vassare avslut vilket blir avgörande denna match, 1-6 slutar matchen i KIBFs favör.

Match 3 kl 15.30,  är återigen mot KIBF, fast deras andra lag, och denna match får vi spela i A hallen. Med hjälp av en stor hejarklack (P-05) som skapar en ljudkuliss som gör det svårt att kommunicera med varandra, så verkar tjejerna bli extra taggade, för här får verkligen KIBF bekänna färg. Vi leder med 1-0 i halvtid, och ser länge ut att gå segrande ur striden, men i slutet av matchen orkar vi inte stå emot, och tvingas släppa in 2 mål bakåt.

Förlust med 1-2, men denna match var nog den absolut roligaste match vi spelat hittills, inför storpublik och allt!

Match 4, kl 18.30 är mot Örnen, som alltid brukar bli jämnt, men idag var vi sammanbitna på att avsluta säsongen på bästa sätt! Tjejerna tar ut det sista i kroppen, och vi vinner helt rättvist med 10-2. Efter matchen får alla en välförtjänt medalj att hänga på väggen!

På söndagen är det -06:ornas tur att besöka Hammarö. Tyvärr har den från början 4 matcher givna cupen blivit nerstruken till endast 2 matcher, då Dottevik drog sig ur sent, pg.a det underliga spelschemat.

Vi har all förståelse för det, för spelschemat var verkligen underligt!

Istället blir det två matcher mot Skoghall.

Våra 9 -06:or som deltar gör två kanon matcher men det blir knappa förluster med 0-1 och 1-2.

Det var förstås tråkigt att cupen blev decimerad för klass 06, men tjejerna hade kul ändå och det blev en bra avslutning på säsongens matcher!

//Ledarna

HBK F-05/06

Matchanmälan
2017-02-23 14:33

Använd följande sida för att anmäla/avanmäla er dotter till respective match:

Instruktioner:

1.  Uppdatera sidan.

2.  Fyll i "kommer"/"kommer" Inte på er dotters namn

3. Skriv  "hbk"  i lösenordet.

4. Klicka spara

Kommande helgs matcher lags in på söndag kväll.

Sista anmälningstid är 19.00 onsdag kväll.

Det finns inga nyheter..
Hertzöga Bollklubb, 22/09 20:21