Segrare i B-slutspelet i Kristinehamns 11-manna cup
2018-02-19 21:25
Våra grymma tjejer ! obs, de tre tjejerna (Linn, Tilde och Maja) som var på konfa på söndagen saknas på bilden.
Redan direkt efter förra årets Kristinehamns cup var vi alla eniga om att vi skulle hit i år igen. En bra start på säsongens 11-manna spel med många matcher och för en som brinner för tjejfotboll så är det roligt att se så många duktiga tjejer överallt i de 20 olika lagen, och dessutom få tjata lite med trevliga ledare.

Turneringen startade på fredagen men den första omgången stod vi över eftersom det var femlagsgrupper. Våra gruppspelsmatcher låg alla fyra på lördagen. Tufft schema men det är också lite därför vi är med, för att utmana lungorna och benen inför säsongen. 

Vi startade morgonen med match mot Stocksund. Jag trodde nog på förhand att vi skulle vara mer ringrostiga på 11-manna spelet och stor plan men det fixade tjejerna galant. Efter en hel del lägen så fick vi in bollen i slutminuten och det blev sedan inte mer än avsparken efter det. Skön start på turneringen med en 1-0 vinst och vi uppfyllde de interna mål vi satt upp innan matchstart med skott på mål och antal väggspel. Nästa utmaning var Askersund. Här blev det en stabil 2-0 seger efter fint och kreativt anfallsspel. 

Det var många timmar mellan matcherna men med lite frågesport och diverse spel så går det att fördriva tiden. Dessutom hade en tjej som trodde det var övernattningscup med sig en luftmadrass vilket var perfekt då den flitigt utnyttjades till att ta igen lite sömn från den tidiga morgonen. Under vår "hitta var fotot är taget" tävling utanför Kristinehamns Arena hann vi dock nästan bli oroliga att tjejerna gått vilse och hamnat i grannkommunerna. Mer troligen var nog att det var så soligt och gött väder att det var en fröjd att få prommenera och få frisk syre i lungorna i kontrast till omklädningsrummets påtagligt kvava luft.

Tredje matchen på dagen fick vi träna på att ligga rätt defensivt och hålla motståndarna utanför oss mot ett bollskickligt Brommapojkarna akademilag. Det ska ärligt sägas att vi inte hade många längre stunder på motståndarens planhalva men samtidigt skapade inte BP speciellt många farliga målchanser heller. Med endast ett par minuter kvar går dock ett fint skott utifrån ribba in och vi förlorar med 0-1.

Som ett av få lag i turneringen hade vi alltså alla våra gruppspelsmatcher på lördagen och energin var väl inte på topp framåt kvällskvisten efter en lång dag. Vi ville ändå försöka spela mer offensivt i grundpositionerna än matchen innan, för vår egen utvecklings skull. Högre, intensivare press och vinna boll tidigt, men ett taggat starkt Örebro spelade förbi oss och bjöd på riktigt fin, snabb anfallsfotboll och målen rann iväg lite till 0-4 förlust.

Tuff grupp men roligt och utvecklande att möta fyra så duktiga lag och dessutom möta lag som vi inte spelar mot på hemmaplan. Brommapojkarna och Örebro möttes senare rättvist i A-final, där drog ÖSK längsta strået på straffsparkar efter 0-0 vid full tid.

Trea i gruppen innebar B-slutspel och match mot Älta på söndagen. Vi hade verkligen vaknat på rätt sida och vinner matchen med övertygande med 3-0. I semifinalen mot Häcken gör vi återigen en bra match och släpper inte till många chanser samtidigt som vi hotar bra offensivt. Efter aggressivt spel går vi till final med en 1-0 seger.

Finalen spelades mot grannen Råtorp. Vi såg oss själva som vinnare att bara tagit oss till final med krämpor och stela ben, så helt utan press och nervositet gick vi in och levererade. Vi är väldigt rappa när vi vinner boll och skapar bra kombinationer under matchen. Ett drömmål i krysset sätter punkt på en jättefin insats i cupen av tjejerna som verkligen jobbar och hjälper varandra på och utanför plan.

Vi tar med oss mycket erfarenheter till vår fortsatta utveckling. En bonus var att våran uppvärmings-kaos-tröjhög blev till en snyggt ihopvikt rak tröjrad. Tack BP ;o)
Vinst mot Qbik i futsalserien
2018-02-12 19:10

Av diverse anledningar var vi bara sex utespelare i denna match och de kom att få jobba hårt för våra tre poäng. Vi hade pratat mycket om hur effektivt det är med hederliga tåpajar i futsal. Snabba, rappa skott utan ansats. Vi övade också på det på uppvärmningen för att hitta rätt tajming. Det gick sedan inte många minuter innan vi satte matchens första mål genom just en perfekt tåpaj, stenhårt precis innanför stolpen. Målvakten var fullständigt chanslös. Enda lilla detaljen var att det var i eget mål, men ingen kunde neka till att det var effektivt. Vi grävde inte ner oss i det utan satte fart mot kvittering. En fantastisk trettio meters diagonal djupledslöpning slet sönder Qbik försvaret och vår back såg löpningen och slog en fin rak boll längs kanten. Tyvärr fortsatte spelaren löpa diagonalt ut genom dörren till salen och vidare till omklädningsrummet då hon fått ordentligt med näsblod. Nåväl, öppningarna fanns där och med endast fem spelare gör vi både kvittering och ett ledningsmål. 2-1 i paus och när andra halvlek drar igång är vi fullt manskap igen och fixar 3-1 ganska snabbt. Efter en kvittering i matchens sista minut skrivs resultatet till 3-2 och vi tackar Qbik för denna futsalsäsong då det var sista matchen mot dem. Det återstår nu endast en uppskjuten match mot Kristinehamn.

  

Futsal SM regionsfinal i Enviken
2018-02-04 22:28

Regionsfinal SM i futsal för F15 i Enviken i Dalarna. I en idrottshall i Enviken med c:a 700 invånare som gör en skårebo lika grön som våra matchkläder för dagen av avund avgjordes F15 och F17 klassen på lördagen. 32 lag i 8 grupper utspridda i Sverige skulle spela om att att gå vidare till finalspelet i Helsingborg. Endast vinnaren i grupperna med fyra lag gick vidare.


Tidig avresa från Karlstad genom ett magiskt vackert vinterlandskap upp till Dalarna. Första matchen var mot Älvsjö. Vi försökte rulla boll i matchen men det märktes tidigt att Älvsjö spelat betydligt mycket mer futsal i vinter än vad vi har gjort. Tighta i försvaret och med fin rörelse i anfallsspelet. Det dröjde dock tills 9 minuten av 12 innan Älvsjö spräckte nollan men när de väl fick in en boll så kom nr 2 och 3 innan paus. Två snabba i början av andra och matchen var avgjord. Slutresultatet blev 7-0 till Älvsjö och det är bara att lyfta på hatten. Älvsjö vann senare gruppen välförtjänt. Lycka till i Helsingborg !


Efter en god pasta med kycklingsås (som var mycket misstänkt likt skinksås) var andra matchen var mot Kvarnsveden. Matchen började i riktigt frejdig Hawaii futsal. Full fart åt båda hållen. Vi hade flera riktigt fina lägen och Kvarnsveden nötte ett tag sönder insidan av Ellens stolpar. Vi har ledningen med både 1-0 och 2-1 och i andra halvlek vid ställningen 2-2 så spelar vi fantastiskt fin snabb futsal med väggspel och rörelse och man tror att det ska gå vägen men tyvärr har vi svårt att få utdelning och duktiga Kvarnsveden fick för sig att skjuta stolpe in istället mot slutet och det blir 2-5 vilket är för stora siffror.


Avslutningsvis spelar vi mot Västerås IK. Två relativt snabba mål från motståndarna men sedan är det en rätt jämn match och när vi har 2-1 så har vi även bud på kvittering men återigen så är motståndarna duktiga i sista tredjedelen och får in ett par till mål. 1-4 till slut men tjejerna gör en bra match igen och har bra inställning.


Lärorikt för tjejerna att få vara med på denna nivå. Vi ledare är nöjda över att vi hela tiden försöker rulla boll och spela bollen till varandra även i svåra situationer på plan. Stundtals gick bollen på ett snöre och det vara bara att njuta. Sen var vi lite snälla framför vårat och motståndarnas mål. För att hävda sig på denna nivå så hade man generellt sett behövt vara ute och skaffat sig erfarenhet i cuper och behövt haft kontinuerliga och fler matcher i en större futsalserie. Mer matchvana helt enkelt. Det blir lite naivt ibland och vi blir hårt straffade när motståndarna vinner boll. Det roliga är att vi hela tiden försöker och att vi höll huvudet högt.


Det är väldigt kul att vara ute på tour med er tjejer, många skratt ! Livet på en pinne, helt enkelt !

A-slutspel Hallvärmländskan F15-F16
2018-01-27 16:49

Bra insats idag av tjejerna i A-slutspelet i Hallvärmländskan. Många av tjejerna vi möter är ett år äldre men vi försöker hitta kombinationer och hjälpa varandra i situationerna. Nyttiga, lärorika och utvecklande matcher. När vi vågar lita på vår kunskap, tar för oss och är initiativrika så blir det riktigt bra.


Vi är inte riktigt med från start i första matchen för dagen mot Qbik. De har klart övertag de första fem minutrarna och gör också rättvist ett fint mål. Vi arbetar oss in i matchen och det är vi som ligger på andra halvan av matchen och får rättvist in en kvittering. Sedan har vi lite oflyt med ribbträff och stolpträff men vi gör en bra match och vågar spela bollen till varandra även i trängda lägen och gör oss spelbara. Matchen slutar 1-1.


Andra matchen möter vi Rävåsen F02 som spelar ett mycket moget och rörligt spel samtidigt som de är starka fysiskt. Ingen slump att samma tjejer även gör bra ifrån sig i A-slutspelet för F17-F19. De är numret större än vi men vi ligger bra och stoppar många instick så de får avsluta från distans. När de leder med 1-0 så har vi en stolpträff men strax efteråt gör de 2-0. Vi sliter för varandra hela matchen och hjälper varandra med bra kommunikation. Tackar också speciellt Rävåsens ledare för assistans vid våran skada under matchen.


Efter två riktigt bra matcher har vi sen inte ork och energi att ge Norrstrand en ordentlig match i den sista matchen för dagen. De sätter en boll nästan direkt efter avspark och vi har inte gnistan utan hamnar lite avvaktande och då får vi inte igång något spel utan det blir en halvmeter tokigt i det mesta. Så kan det bli ibland. Segern för Norrstrand med 3-0 är odiskutabel.


Tack för en bra hallvärmländska alla deltagare och lag !


Nu laddar vi för regionskvalet i futsal-SM i Dalarna nästa helg ! Forza HBK !

Klart för A-slutspel i Hallvärmländskan F15-F16
2018-01-22 19:54

En stark insats av oss även på dag 2 av hallvärmländskan tar oss A-slutspel i F15-F16 gruppen. Tufft matchschema med matcher 8,9,10,11 o 13:30. Endast en halvtimme att få i sig energi mellan matcherna. Tre raka uddamålsvinster på morgonkvisten mot Norrstrand, Skoghall o Kristinehamn innan vi gick på pumpen i slutminuten mot Qbik. Efter det sista lite längre breaket stod det klart att vi var kvalificerade till A-slutspel i en väldigt jämn o spännande serie. Avslutningsvis vann duktiga Rävåsen F02 både sista matchen mot oss och hela grundserien. 


Mycket bra jobbat tjejer !

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 15/4 12:00
Lör 14/4 16:30
5 - 0  
Fre 30/3 15:00
1 - 5  
Fre 30/3 11:00
0 - 0  
Sön 18/2 15:00
0 - 1  
Sön 18/2 14:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 13/04 08:23 
Hertzöga Bollklubb, 11/04 11:59 
Hertzöga Bollklubb, 28/03 14:47 
Hertzöga Bollklubb, 22/03 20:09 
Hertzöga Bollklubb, 22/03 15:48 
Hertzöga Bollklubb, 22/03 10:21