Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Seriestart höstsäsong
2018-08-15 21:07

Den långa fina sommaren hade en rejäl paus på söndagen i Värmland. Plötsligt 15 grader kyligare och konstant strilande regn (Normal sommar kan någon tycka) när vi spelade mot Västanvik på Granevik. Själv hade man grävt djupt och hittat långbyxorna man lade undan i maj men ledarna i Västanvik var hårdare och körde på i shorts utan att röra en min. Vi rivstartar matchen och går snabbt upp till 3-0 ledning. Tempot i matchen stagnerar lite och efter en fin hörna i slutet av halvleken reducerar Västanvik till 3-1. Vi hamnar inte bara på hälarna utan avslutar halvleken till midjan i kvicksand och går till halvtid med 3-3. Jaha då var det match igen. Tjejerna bestämmer sig i paus för att komma upp på tå igen o spela boll och efter tio minuter i andra har vi gått ifrån till 6-3 och denna gång tappar vi inte konceptet utan matchen slutar 7-4 efter ett sent reducerings mål. Målrik och svängande match för publiken.

 

Kaffet i kiosken får 5/5. Normal idrottsplats smak, normalstor kopp, inget speciellt alls men jäklar vad värmande efter matchen.

Heta i Halmstad - Guld i Laxacupen
2018-07-30 17:27

Vilken härlig långhelg med bästa tjejerna ! Förutom att vi sopa hem hela turneringen så är det allt runt omkring som ger minnen för livet. Baden i havet, glädjetårar, raggarrunderna i centrum, lemonad på Tylösand, egenskriven sång och kvällsfotboll på skolgården.

Första gången vi åker på sommarturnering med endast ett lag. Tre målvakter, 19 utespelare och två skadade hjälpredor. Alla står upp för varandra o hjälper varann på plan och utanför plan.  Turneringen spelades i extrem hetta. Kvicksilvret hade fastnat på 33 grader o stekande sol hela helgen. Gruppsegrare efter 0-0 mot Skövde, 2-0 mot Åsa och 1-1 mot Växjö. Kvartsfinal vinst mot Halmstad med 1-0. Gastkramande semi mot bollskickliga Höllviken där de tar ledningen men vi kvitterar med årets mål på hörnnick. Ni som minns Janne Eriksson på nittiotalet kan föreställa er. Pang i nät på löpning. Matchen går till straffar där vi nyper flera straffar o i sjätte omgången avgör vi. 

Vår grundspelsgrupp var riktigt bra då Åsa vann B-slutspelet och Skövde blev våran finalmotståndare. Tuff fight i finalen men psykologiskt mål på hörna strax innan paus. Under andra halvlek trummade vi på med våra nitton tjejer o kunde hålla tempo. Fint skott utifrån till 2-0 och sista fem spelade vi fint bollen på motståndarnas planhalva så de inte fick till någon anstormning. Slutsignal o planrusning.


Tack till arrangörer, domare, motståndare o föräldrar för en superbra turnering. 


Å framförallt tack till fantastiska tjejgänget !

Förlust mot Säffle/Sifhälla i helgen
2018-05-21 13:28
Seriens första förlust för säsongen kom på söndagen mot spelskickliga Säffle/Sifhälla. Man kan inte säga något annat än att det var en rättvis seger för Sifhälla som var mer "på" över hela planen och kom mera rätt i situationerna, som det kan vara ibland. Även om båda lagen jobbade lika hårt i värmen så var känslan att Sifhälla jobbade lite smartare och skapade bättre ytor offensivt samt krympte ytor för oss på ett effektivare sätt. Första halvlek slutade mållös och var jämn med chanser åt båda håll.

I början av andra halvlek hade vi våran bästa period då vi tryckte på och tog ledningen på ett skott utifrån. Kanske kunde matchen ha gått annorlunda om vi även fått in tvåan på fint inspel från kanten mot framstörtande forward men målvakten gjorde en fin parad. Sifhälla nötte på och fick sedan mer utrymme att styra spelet och kunde förvalta chanserna. Segern var till slut sedan inget att säga om (1-4). De var det bättre laget denna gång och vi får ta med oss diverse saker att nöta på, samt det vi gjorde bra in i träningsveckan.

Avancemang i DM
2018-05-17 13:16

Vi är vidare till kvartfinal i DM efter att vunnit mot ett duktigt Råtorp med 7-0. En underbar kväll för fotboll med perfekt temperatur och en gräsmatta från himlen. Facinerande hur Ilandas plan en kilometer bort är bedrövlig när det bevisligen går att ha en plan i toppskick vid samma tidpunkt. Vi hade bra utdelning i början av matchen vilket naturligtvis var lyckosamt för oss eftersom det blir lite extra spänt att spela mot klasskompisarna i skolan. Fortsättningsvis i första halvlek stängde vi ner Råtorps anfallsförsök och skapade en hel del chanser framåt, men generellt sett vann Råtorp de flesta andrabollarna och var lite hetare i närkamperna. 2-0 i paus och vi börjar andra halvlek riktigt bra och är nära att göra trean. Råtorp sticker upp och får ett par riktigt farliga frisparkar precis utanför straffområdet. På en av dem gör Linnea en superräddning nere vid stolproten och istället för 2-1 så gör vi strax efter 3-0 och sen är det lite proppen ur. Råtorp måste gå mer framåt och vi är kyligare i våra avslut och det blir till slut 7-0. Beröm till alla i laget för en stark insats och roligt för Ellen och Linnea att hålla nollan.

 

I helgen spelade vi också en seriematch mot Skoghall som slutade 2-2 på en bedrövlig gräsmatta på Ilanda. Det lilla gräs som fanns var knähögt. Båda lagen hade svårt att bemästra underlaget och det var svårt att spela ett ordnat spel. Alla fyra målen kom snabbt i matchen innan lagen anpassat sig till förutsättningarna. Sett över hela matchen hade vi bollen mer än Skoghall och skapade aningen fler möjligheter men Skoghall kändes alltid farliga när de kom upp med många tjejer i sina anfall. Matchen slutade lite otäckt med ett knä från egen försvarare i huvudet på målvakten i Skoghall vilken blev ganska groggy. Vi hoppas allt är ok.

Seriepremiär
2018-05-09 12:18
Efter en regnig vecka så tittade solen fram i helgen och seriepremiären kunde spelas på Qbiks oväntat fina gräsmatta på Västerstrands IP. Eftersom vi inte haft möjlighet att ha någon grästräning innan så var det lite ovant med underlaget, men fotboll är som bäst när man får spela på gräs och dessutom en ljum försommarkväll. Ända sedan den åldern man gick från hårda till mjuka paket på julafton så är det väl seriepremiären på riktigt gräs som man längtar efter som mest under året. 

Vi öppnade matchen i bra tempo och tryckte tillbaka motståndarna djupt. Det stod 3-0 efter en halvtimmes spel, men efter att Qbik gjort mål på en välriktad frispark så hade de en bra period innan paus och första delen av andra halvlek. Vi tar dock över i andra mer och mer och efter väldigt många målchanser sätter vi till slut 4-1 och luften går ur motståndarna. Vi gör även ett par till innan domaren blåser av. Stabil försvarsinsats där bl.a. ytterbackarna kommer med bra i anfallspelet flera gånger om. Bra variation och bra kreativitet. Snygg premiär ! 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 18/08 21:03 
Hertzöga Bollklubb, 18/08 15:00 
Hertzöga Bollklubb, 13/08 09:19 
Hertzöga Bollklubb, 09/08 11:29 
Hertzöga Bollklubb, 07/08 17:34 
Hertzöga Bollklubb, 07/08 08:50