Derbymatch mot Råtorp
2017-09-21 22:06

Idag körde vi uppvärmning, teknik och knäkontroll med A-laget och önskade dem lycka till inför avgörande matchen (se bilden ovan). Kom ner och stötta lördag kl. 11:00 på Ilanda alla som kan !


Igår var det derbymatch mot Råtorp. Eftersom tjejerna går på samma skola och i samma klasser så trissas stämningen upp till max innan match. Kompisar, lärare, killar och någon som känner en som är kär i en kompis till en brorsa, kort sagt alla är där och kollar så det blir enormt stissigt. Tjejerna slår rekord och är ombytta och redo en kvart innan matchgenomgången i damstugan. Taggade och speedade. Våran första uppgift blir att få dem fokuserade på vad de egentligen ska göra därute. Spela fotboll till varandra och ha kul.


Första tjugo minuter präglas från båda lagen av lite hafsigt spel. Uppskruvade förväntningar, spela mot kompisar, nervositet och lite ovana att spela på Ilandas konstgräs som är mer ett parkettgolv än de fina senaste generationers konstgräs. Man får känslan av att bollen ständigt studsar runt 20cm över backen. Rätt som det är så får vi straff för en hands som stoppar ett skott i straffområdet och som mycket kyligt slås in utan tvekan. Spelet är ganska tillknäppt och Råtorp har en bra period efter målet men mot slutet av halvleken tar vi över mer och mer men utan att skapa överdrivet många chanser. Råtorps försvar ligger djupt ner och vi slår insticken lite för tidigt utan att utmana backlinjen först.


I andra halvleken tar vi tag i taktpinnen och trummar på. Vi befinner oss på Råtorps planhalva mest hela tiden och varierar spelet med att hota både i mitten och på kanterna med fint passningsspel. Många är involverade i anfallen och vill ha boll vilket är roligt att se, det tyder på självförtroende. Chanserna för oss avlöser varandra men på magiskt vis så vill inte bollen in i mål. Det är halvträff, ben i vägen, precis utanför eller klockrent i ribban. Så länge det bara är ett mål så kan ju motståndarna få något läge så det är lite frustrerande. Till slut får vi dock utdelning till 2-0 och man kan andas ut tror man men Råtorp replikerar direkt med en långboll som forwarden kommer fri på och snyggt sätter i nät. Ett måls ledning igen. Vi fortsätter dock ha bollen på Råtorps planhalva under resten av matchen och kan trycka in 3-1 i efterspelet efter en hörna.


Det var mycket runt matchen som kanske gjorde att spelet blev lite därefter, speciellt i början av matchen men vi gör det bra mot ett duktigt Råtorp som alltid är kompakta och arbetar hårt. Vi släpper inte till mer än någon enstaka målchans på hela matchen vilket är mycket stabilt jobbat, samtidigt som vi är kreativa framåt.  

Vinst 4-0 mot Mallbacken
2017-09-17 17:28
Matchen blev flyttad till fina konstgräsplanen i Sunne. Vi fortsatte på vår bana att försöka göra varandra bra genom att spela bollen på backen till varandra. Det är roligt att tjejerna märker att det lyckas och att det blir väldigt jobbigt för motståndarna att springa och jaga boll samt att vi kan vinna tillbaka bollen snabbt genom att ha en kompakt lag. Vi dominerar matchen och skapar många lägen genom fint spel. Målen trillar in med jämna mellanrum och förutom ett par farliga hörnor så skapar inte motståndarna speciellt mycket. Härligt att se de framsteg vi gjort under hösten spelmässigt och med första touchen.
Kryss igen mot Skoghall
2017-09-10 18:04
Det känns som man upprepar sig men matcher mot Skoghall är väldigt jämna. Denna match var det vi som gjorde ledningsmålen och Skoghall som kobra-likt kvitterade direkt efteråt. Detta irriterande nog hela fyra gånger om. Slutresultatet blev alltså 4-4. Vi bjöd publiken på Lunnevi på fyra fina mål. Ett stenhårt nickmål på hörna för andra matchen i rad, två fina otagbara skott utifrån och ett kyligt avslut i friläge. Allt som allt en bra match mot bra motstånd.
Värmande spel i Filipstad
2017-09-07 21:58
Onsdagskväll i Filipstad, på en med tanke på veckans regn ändå bra plan vid Kalhyttan. Myggen och knotten hade vaknat till liv men ingenting kunde ta ner humöret när vi spelade väldigt vårdat och attraktiv fotboll. Vi gjorde varandra bra genom mycket bra passningsspel, snack, aggressiv press och fina löpningar. Vi ledare blev alldeles varma inombords. Det verkligen lyste om tjejerna av spelglädje och vilja att ha bollen. Slutresultatet blev 6-0 efter tre i vardera halvlek och med ett avslutande nickmål på hörna som grädde på moset.
Korta referat från de fyra senaste matcherna
2017-09-03 20:32

Många matcher på sista tiden nu. Man hinner knapp med. Ändå blev matchen mot Kristinehamn uppskjuten.


Rävåsen hemma slutade med 5-2 vinst där siffrorna var lite större än matchbilden. Vi hade dock kontroll på händelserna i matchen och var dessutom effektiva i avsluten. Ellen nyss hemkommen från Spanien kom ut bra flera gånger i målet och hade hjälp av stolparna för att avvärja Rävåsens attacker.


Skoghall borta var en väldigt jämn match som alltid när de båda lagen möts. Kanske ett litet övertag till oss i första och till Skoghall i andra. Chanser saknades inte men endast varsin boll smet in. 1-1. Tack till Agge född -06 som fyllde upp i sjukdomstider.


I matchen mot Norrstrand gjorde vi en bra första halvlek och oavgjort kanske hade varit rättvist i paus men NIF ledde med 0-1. Vi öppnade starkt i andra och låg på för kvittering men så åkte vi på en hands i straffområdet och 0-2. En hörna senare som vi är tvåa på och 0-3. Olycksaliga fem minuter när vi ändå var så bra på gång. Gräsmattan uppmuntrade tyvärr inte till passningsspel och vi fastnade i att lägga längre bollar som Norrstrands förstärkta försvar var duktiga på att ta bort. Slutresultatet blev 0-4. För stora siffror kan tyckas.


Kil hemma och vi pratar om att hålla bollen på backen och inom laget. Första halvleken spelar vi riktigt fint till varandra men kommer bara fram till Kils straffområde. Väl där blir det för tveksamt och för krångligt och vi har lika svårt att hitta målet som det är att hitta o läsa bästföredatum på Crème fraiche burkar. Känns ändå som vi har mycket av spelet så det är vi nöjda med. I andra halvlek sätter vi så 1-0 till slut men Kil är riktig farliga i andra halvlek när de kommer upp i anfall och avslutar kallt till 1-1 precis efter ledningsmålet. En hörna strax efter rensar vi på Kil-spelare och in i eget mål. Uppförsbacke helt plötsligt och lite snopet även om Kil spelar bra. Kan vi ställa om och bita ihop ? Jodå vi får till några fina kombinationer och 2-2 sitter, och vi är på gång igen. Slutminuten blir ett drama då Kil kommer helt fri men lyfter bollen precis över. Bollen går upp och vi får hörna direkt efter. Bra hörna och bollen dansar flamenco på mållinjen men vi kan inte trycka in den ordentligt. Domaren blåser av och ledarna kan börja andas igen efter den dramatiska avslutningen.  

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 20/9 18:00
3 - 1  
Lör 16/9 10:30
0 - 4  
Lör 9/9 12:30
4 - 4  
Ons 6/9 18:30
0 - 6  
Sön 3/9 17:00
2 - 2  
Fre 1/9 18:30
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Träning, Ilanda IP, 25/09 19:00
Träning, Ilanda IP, 26/09 17:00
Match, Ilanda IP, 26/09 20:00
Träning, Ilanda IP, 28/09 18:00
Match, Lingonvallen, 30/09 13:00
Träning, Ilanda IP, 02/10 19:00
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 22/09 20:21 
Hertzöga Bollklubb, 12/09 14:57 
Hertzöga Bollklubb, 12/09 14:35 
Hertzöga Bollklubb, 11/09 13:01 
Hertzöga Bollklubb, 11/09 12:09 
Hertzöga Bollklubb, 08/09 21:54