Hallvärmländskan F15-16 dag 1
2017-12-18 11:14
Upp i ottan för match mot Töcksfors i fina Kristinehamn Arena. Töcksfors hade fått gått upp ännu tidigare än vi och det var två yrvakna lag som försökte vänja sig vid 7-manna spel och konstgräset. Vi gick segrande ur striden med 1-0.

Andra matchen spelades enbart en halvtimme därefter mot ett riktigt duktigt Mallbacken. Efter att vi tagit ledingen så kvitterade Mallbacken kort därefter och vi delade poängen.

I tredje matchen mot Rävåsen-03 tog motståndarna ledningen relativt tidigt. Tyvärr bjöd de sedan på riktigt fult spel med kapningar och tacklingar utan chans på bollen. Det ledde till att vi fick en hel del skador (hoppas på snabb återhämtning tjejer). Skönt att vi iallafall fick in en kvittering så det inte lönade sig fullt ut.

Starkt av oss att i sista matchen för dagen rulla boll till varandra och fixa en 2-1 seger mot alltid svårspelade skolkamraterna i Råtorp.

Sammanfattningsvis märker man att 7-manna utan offside är en ovan och utmanande spelform och att det inte blir speciellt många mål överlag på 25 minuter genom bra försvar och duktiga målvakter.
Avancemang i futsal SM
2017-12-11 18:20
Futsalsäsongen är igång med seriespel där kreativitet och glädje i spelet har gett oss tre segrar. Dessutom har vi också gått vidare till regionsslutspel i futsal SM för F15 efter seger mot Norrstrand i en avgörande match som spelades i Väse.
Stark säsongsavslutning
2017-09-30 19:13

Sista matchen i Extraserien spelades mot Kristinehamn i tisdags kväll. Det var en match fattig på målchanser men ett väl avvägt distansskott gav seger med 1-0. Extraserien har varit ett utmärkt komplement för oss som har många spelare att få fler matcher under året. Vi tackar motståndarlagen för bra matcher.


Idag avslutade vi div1 serien med vinst mot Arvika och säkrade andraplatsen. Första halvleken var jämn på ett blåsigt Solvik. Arvika tog ledningen två gånger om och vi kvitterade. I paus pratade vi om att vara hungrigare på boll och utnyttja kanterna eftersom det var trångt i mitten. Det gav resultat direkt med två snabba mål direkt efter varandra. Spelet var förlagt på Arvikas planhalva större delen av andra halvlek och vi hade bra kontroll på händelserna. 5-2 kom lite slumpartat men inte orättvist och punkterade matchen. Några märkliga frisparkar som ingen förstod något av varken då eller senare snyggade till siffrorna till 5-4 i matchens absolut sista sparkar.


Tack till motståndare, domare och publik under hela året för en trevlig säsong med bra fotboll!


Tack till er tjejer, ni är verkligen grymma, ett härligt gäng och ni har utvecklats jättemycket under året allihop. Vilka framsteg och vilket jobb ni lagt ner!

Derbymatch mot Råtorp
2017-09-21 22:06

Idag körde vi uppvärmning, teknik och knäkontroll med A-laget och önskade dem lycka till inför avgörande matchen (se bilden ovan). Kom ner och stötta lördag kl. 11:00 på Ilanda alla som kan !


Igår var det derbymatch mot Råtorp. Eftersom tjejerna går på samma skola och i samma klasser så trissas stämningen upp till max innan match. Kompisar, lärare, killar och någon som känner en som är kär i en kompis till en brorsa, kort sagt alla är där och kollar så det blir enormt stissigt. Tjejerna slår rekord och är ombytta och redo en kvart innan matchgenomgången i damstugan. Taggade och speedade. Våran första uppgift blir att få dem fokuserade på vad de egentligen ska göra därute. Spela fotboll till varandra och ha kul.


Första tjugo minuter präglas från båda lagen av lite hafsigt spel. Uppskruvade förväntningar, spela mot kompisar, nervositet och lite ovana att spela på Ilandas konstgräs som är mer ett parkettgolv än de fina senaste generationers konstgräs. Man får känslan av att bollen ständigt studsar runt 20cm över backen. Rätt som det är så får vi straff för en hands som stoppar ett skott i straffområdet och som mycket kyligt slås in utan tvekan. Spelet är ganska tillknäppt och Råtorp har en bra period efter målet men mot slutet av halvleken tar vi över mer och mer men utan att skapa överdrivet många chanser. Råtorps försvar ligger djupt ner och vi slår insticken lite för tidigt utan att utmana backlinjen först.


I andra halvleken tar vi tag i taktpinnen och trummar på. Vi befinner oss på Råtorps planhalva mest hela tiden och varierar spelet med att hota både i mitten och på kanterna med fint passningsspel. Många är involverade i anfallen och vill ha boll vilket är roligt att se, det tyder på självförtroende. Chanserna för oss avlöser varandra men på magiskt vis så vill inte bollen in i mål. Det är halvträff, ben i vägen, precis utanför eller klockrent i ribban. Så länge det bara är ett mål så kan ju motståndarna få något läge så det är lite frustrerande. Till slut får vi dock utdelning till 2-0 och man kan andas ut tror man men Råtorp replikerar direkt med en långboll som forwarden kommer fri på och snyggt sätter i nät. Ett måls ledning igen. Vi fortsätter dock ha bollen på Råtorps planhalva under resten av matchen och kan trycka in 3-1 i efterspelet efter en hörna.


Det var mycket runt matchen som kanske gjorde att spelet blev lite därefter, speciellt i början av matchen men vi gör det bra mot ett duktigt Råtorp som alltid är kompakta och arbetar hårt. Vi släpper inte till mer än någon enstaka målchans på hela matchen vilket är mycket stabilt jobbat, samtidigt som vi är kreativa framåt.  

Vinst 4-0 mot Mallbacken
2017-09-17 17:28
Matchen blev flyttad till fina konstgräsplanen i Sunne. Vi fortsatte på vår bana att försöka göra varandra bra genom att spela bollen på backen till varandra. Det är roligt att tjejerna märker att det lyckas och att det blir väldigt jobbigt för motståndarna att springa och jaga boll samt att vi kan vinna tillbaka bollen snabbt genom att ha en kompakt lag. Vi dominerar matchen och skapar många lägen genom fint spel. Målen trillar in med jämna mellanrum och förutom ett par farliga hörnor så skapar inte motståndarna speciellt mycket. Härligt att se de framsteg vi gjort under hösten spelmässigt och med första touchen.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/12 13:00
2 - 1  
Sön 17/12 11:00
1 - 1  
Sön 17/12 09:30
1 - 1  
Sön 17/12 08:30
1 - 0  
Lör 16/12 17:30
2 - 7  
Sön 10/12 18:30
2 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 10/01 11:15 
Hertzöga Bollklubb, 06/01 07:37 
Hertzöga Bollklubb, 03/01 15:34 
Hertzöga Bollklubb, 02/01 09:20 
Hertzöga Bollklubb, 31/12 16:07 
Hertzöga Bollklubb, 21/12 14:20