Hertzöga BK
Innebandy

HBK DJ Innebandy

Välkommen till Hertzöga BK Innebandy DJ!

Vi är en trupp med spelare födda -05/06/07.

Säsongen 22/23 spelar vi i JAS och Röd Serie 1 Värmland.

Kontaktuppgifter till oss ledare hittas under "Kontakt".

//Ledarna

HBK DJ

Bortamatch mot GS86
2024-01-26 21:51

Fredagkväll och bortamatch mot GS. Vi känner motståndarna väl och vet att de är grymt skickliga när de får komma med fart i anfallen. Vi vill ligga nära i markeringarna och göra det svårt för motståndarna. Även om taktiken lyckas bra i första perioden så får GS in tre bollar innan vi sätter vårt första.

I andra perioden får vi utdelning direkt både en och två gånger. Vi har bra energi i laget och vi spelar bra och skapar en hel del lägen. Det är dock GS som gör nästa mål och leder med 4-3 inför sista perioden.

Tidigt i tredje perioden hamnar vi åter i tvåmålsunderläge och uppförsbacken blir för svår. Resultatet blir till slut 8-4 men vi tycker inte detta speglar matchen totalt sett. Vi gör ett mycket bra jobb över hela banan matchen igenom. Med samma inställning kommande matcher så blir det snart vinst.

Match mot Karlstad
2023-12-09 20:06

Derby mot Karlstad. Taktiken var att backa hem och krympa ytorna för att sedan ställa om med kontringar. Vi möter ett mycket spelskickligt lag så även om vi lyckas ganska bra med taktiken så uppstår några lägen där Karlstad sätter dit bollen. Vi fortsätter jobba hårt i defensiven och vi får våra kontringar. Tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva när vi får läge och samtidigt är motståndarnas målvakt duktig.

Matchbilden är densamma i andra perioden och Karstad går ifrån till en 7-0 ledning.

Inför sista blir målet att spräcka nollan och samtidigt undvika tvåsiffrigt för K-d.

Trots att vi skapar en hel del bra lägen så får vi inte in bollen och i slutminuterna sätter Karlstad 10:an.

Ännu ett stort nederlag men vi tar med oss en bra kampvilja och går till "halvtidsvila" med 6 inspelade poäng. När serien vänder i  januari är målet att vi minst ska fördubbla poängskörden.

/Ledarna

USM-kval Flickor 16
2023-12-02 19:14

Idag har vi spelat USM-kval för flickor 16. Vi var fyra lag i gruppen, där alla mötte alla. Gruppens etta och tvåa gick vidare till nästa kvalomgång.

Dagens första match spelades mot Karlstad. Det var en jämn match som slutade med förlust 1-0. Vi hade inte riktigt marginalerna på vår sida, bl a hade vi en ribba-mållinjesituation som vi trodde gick in.

Andra matchen spelades mot GS86. Här startade vi klart bäst och ledde med 3-0 inför andra perioden. Vi gör även 4-0 i början på andra, men sedan gör GS tre snabba mål och matchbilden ändras. Resultatet blir till slut seger för GS med 5-4. Vi är besvikna över att tappa en så stor ledning, men vi vet också att GS är ett starkt lag som inte ger upp.

Inför sista matchen mot Hagfors så vet vi att vi inte har någon chans att gå vidare, men vi är överens om att vi vill avsluta med en bra match, vilket vi verkligen gör. Matchen startar lite trevande från vår sida, men allt eftersom så tar vi kommandot och vinner tillslut matchen med 7-3, där flera av målen är riktigt fina spelmål.
Sammanfattningsvis har det varit jämna matcher under dagen, men marginalerna var tyvärr inte riktigt på vår sida. Kul att vi gör många mål!

Bra jobbat tjejer!

Match mot Rönnby
2023-11-26 17:42

Vi tar emot Rönnby "hemma" i Väse sporthall. Ett lag där flertalet spelare i vanliga fall spelar i Rönnbys div 1 - lag som ligger i topp i sin serie. Det märktes direkt att de har spelare som är mycket skickliga på att hitta varandra i anfallsspelet. I början tittar vi boll och blir då bortspelade flera gånger om. Efter en tung första period börjar vi om på noll och blir mer noga med försvarspelet. Vi känner att vi hänger med bättre och börjar också skapa fler chanser framåt. I sista perioden är det t.o.m så att vi skapar fler chanser än dom och med lite flyt kunde vi gjort betydligt fler mål. Stora siffror (3-12) men vi tar med hos en helt annan kämpainsats än senast och vi växer ju längre matchen går.

Extra kul att Sara Holm är tillbaka i spel efter knäskada och skapar flera heta lägen.

Wilma Ellinge stöttar upp från 08 och gör en jättebra insats som center.

Dessutom ett tack till Linnéa Hahne och Nathalie Ekelund som hjälper till i Jas-laget denna match!

Nu tar vi nya tag under veckan och laddar för USM-kval för 07:or nästa helg!

/Ledarna

Lillån-HBK
2023-11-19 18:40

En match som vi snabbt ska glömma.

Samtidigt finns det lärdomar som vi får ta med framöver.

- Vår start på matchen är mycket bra och efter 10 min har Lillån knappt kommit över på vår planhalva.

- När motståndarna sätter hög press på oss får vi svårt att hitta lösning. Här måste vi jobba mer som ett lag och hjälpa varandra.

- När underläget blir stort och matchen är körd får vi inte vika ner som vi gör idag. Vi kan så mycket bättre än det vi visar i sista perioden.

Nu bryter vi ihop och kommer igen!

Sektionen Innebandy, 10/11 14:10
Sektionen Innebandy, 16/08 13:28