Hertzöga BK
HBK IP08

Matchrapport: Hertzöga BK - Edebäck IBF
2022-03-26 16:57

Andra mötet med Edebäck inom en dryg vecka.
Innan matchen pratade vi i omklädningsrummet om att vi ville genomföra matchen på ett snyggt sätt och det var det primära målet med matchen, att vinna var sekundärt.

Matchen blev jämn men Edebäck var återigen det duktigare laget för dagen och lyckades skapa fler och vassare chanser och vann rättvist. Vi som lag uppfyllde vårt primära mål och matchen i sig var mycket mer välspelad än senast. Några intressanta reflektioner och tankar tar vi med oss när det kommer till uppspel och komma undan hög press.

Matchen, den slutade 2- 6

Matchrapport: Hertzöga BK - Hagfors IBS
2022-03-24 21:51

En jämn match, där det skapades många chanser åt båda hållen. Hagfors var dock för dagen det vassare laget och kom till fler rena avslut ett par tre meter framför mål efter instick från kanter och bakom mål. Första perioden målmässigt helt jämn, men Hagfors tog hem andra och tredje perioden med ett par tre mål.
Ett stort plus till bra och tydliga domare. Också ett stort plus till alla hjälpsamma föräldrar som ställde upp idag!

Matchen, den slutade 10 - 15

Matchrapport: Edebäck IBF - Hertzöga BK
2022-03-18 22:48

Repris, match en fredag kväll uppe i Ekshärad. Har bestämt för mig att det också var på samma sätt för några år sedan.

Första perioden var Edebäck det hungrigare och mer aggresiva laget och skapade snabbt en tvåmålsledning och skapade överlag flest chanser framåt.

I andra perioden var bilden den motsatta där Hertzöga skapade flest rena chanser och med bitvis bra passningspel, men bollarna ville som oftast inte in, men en reducering blev det. Det såg lovande ut inför 3:e.

3:e perioden urartade däremot i en mer tuff och tät drabbning där vi drogs med och iom. det också tappade fokus på spelet, Edebäck drog till slut längsta strået och matchen slutade 3 - 1.

Matchrapport: Hultsberg - Hertzöga
2022-02-12 17:38

Tuff match mot serieledaren Hultsberg. Farten i motståndarnas spel är vi inte vana vid, och målen trillar in snabbt. Men vi börjar anpassa oss i spelet och lyckas bromsa dem ju längre matchen går.

I sista perioden jobbar vi på att störa deras passningsspel högre upp och vi lyckas utnyttja våra brytningar väl.
Trots en stor förlust så vinner vi sista perioden med 4-3!

Grymt jobb av alla och en förlust är även det en stor lärdom.

//Ledarna

Matchrapport: Hagfors IBS - Hertzöga BK
2022-01-08 22:06

Först, god fortsättning på nya året!

Efter några veckors juluppehåll var det lite intressant att se om laget kunde komma upp i bra matchtempo. Det var lite lojt till en början under uppvärmningen men den trevliga inramningen med upprop av förstalinan för båda lagen hjälpte nog till att ställa in fokuset rätt.

Matchen blev en jämn historia där Hagfors började målskyttet men Hertzöga replikerade snabbt. Därefter fick Hertzöga ett bra grepp om matchen och hade en tvåmålsledning i slutet av första perioden, som också bestod när andra var över. I sista perioden flyttade Hagfors upp spelet och de fick mer tryck på mål, kontringslägen skapades, men Hagfors var de som fick utdelning och lyckades både redusera och kvittera innan Erik avgjorde matchen i slutet med ett mål i i nättaket.

Bra match och domare, även vi ledare fick lära oss ett och annat om att dubbelkolla spelarnas nummer mot matchprotokollet.

Matchen, den slutade med bortaseger, 6 - 7.

Matchrapport: Hertzöga BK - SK Örnen
2021-12-11 18:02

Vi hade en aning på förhand att innebandylaget från Molkom skulle bjuda på ett spelskickligt motstånd. De har visas från tidigare matcher mot andra lag i serien att de hävdar sig riktigt bra, trots att flertalet av spelarna är 09:or.

Ser man till matchen så gjorde vi bra ifrån oss i första och fokuset från spelarna låg på rätt saker.
I andra släppte vi in några billiga mål och Örnen åt sig in i matchen och kom mer och mer i fatt målmässigt också., där någonstans började vi som lag att slita med att hålla fokuset på rätt saker, så den här gången var det bra att perioderna bara är 15 minuter. I periodpausen försökte vi snacka en del kring detta och det rättade till sig något i tredje som blev en jämn kamp mellan två duktiga lag.
Matchens "delikatess" stod nog Oliver för i matchens absolut sista sekund med en för oss åskådare vid sidan av svettig benparad. Spelet kan vända snabbt i innebandy :-)

Matchen, den slutade 8 - 7

Lör 26/3 14:45