Innebandy

Matchrapport JAS: KIBF - Hertzöga BK
2023-01-29 13:42

Dags för derby mot KIBF, nu på bortaplan. En av de tuffaste matcherna på säsongen. Karlstad är på jakt efter en topplacering i serien för att få hemmaplans-fördel i kvalet till slutspelet i JAS-sm. Vi har allt fokus idag på att varje spelare gör sitt jobb i varje situation, och att vi litar på varandra.

Matchen börjar jämnt och vi stänger ner de ytor vi vet Karlstad vill in i. Framåt har vi några riktigt bra lägen och är ett skott i insidan ribban från att ta ledningen. Men Karlstad tar ledningen då vi tappar slottet.

I andra perioden sker en enorm energi-explosion i laget när vi gör 1-1 genom Lova. På två kontringar senare har vi tagit ledningen med 1-3 genom Ella W och Leontine. Karlstad tar time-out och vi förbereder oss på en kraftig anstormning.

Det går undan i slutet av perioden, KIBF gör 2-3, vi svarar med 2-4 genom Linnea H och här har vi KIBF i brygga. Men vi börjar bli trötta och Karlstads skarpskyttar vänder matchen till ledning 5-4 på endast fem minuter.

Inför sista perioden pratar vi bara om att jobba vidare och inte tänka på att vi tappat ledningen. Perioden blir ganska jämn, men KIBF har mest spel och bombarderar Julia i vårat mål. Vi drabbas tom. av en 2+2 utvisning och spelar boxplay fyra minuter på raken. Men Julia håller tätt, och till slut uppstår läget när Ella H smyger in bakom försvararna och Julia D slår en djupledspass. 5-5 och avslutningen blir dramatiskt, men vi krigar matchen ut och skrällen är ett faktum!

Idag är vår hjälte Julia J i målet som trots försovning presterar på högsta nivå. Alla spelare förtjänar beröm och denna lagprestation har vi väntat på! De supportrar som varit med oss sen vi startade laget för många år sedan, vet att detta var vår första poäng i seriespel mot Karlstad! Grymt tjejer!

Nu njuter vi, men laddar sen om mot avslutningsomgångarna i serien…