Innebandy

Matchrapport RS1: Hertzöga - Säffle
2023-02-25 16:03

Fredagskväll och match mot ett defensivt spelande Säffle i Röd serie 1.
Vi tar kommandot direkt i matchen men får inte utdelning på vårt bollinnehav då Säffle backar med hela laget och bildar en
”mur” framför eget mål.
Tjejerna kämpar och sliter hårt för att spräcka nollan. Säffle sticker då och då upp i kontringar men vi lyckas avvärja dessa hot.
Det står 0-0 långt in i första perioden men så lyckas vi spräcka nollan och gör 1-0 för att kort därefter
göra 2-0 som står sig perioden ut.
Andra perioden är den första lik med ett Säffle som backar hem och gör det svårt för oss. Perioden blir jämn målmässigt då vi ”bara” lyckas göra ett mål. Vi har många målchanser men ett effektivt försvar och en bra målvakt gör att vi inte lyckas förvalta våra chanser.
Tredje perioden blir även den lik de två första då vi har ett stort bollinnehav men inte lyckas forcera deras försvar.
Efter 14 min in i tredje åker vi på en utvisning och Säffle ser sin chans. De tar timeout men det är vi som har de vassaste målchanserna och i slutet på matchen gör vi både 4-0 och 5-0 och äntligen kan vi inkassera en tre-poängare.
Hela laget från målvakt till backar, centrar och ytterforwards ska ha en stor eloge för att de kämpade
och slet hela matchen mot ett mycket defensivt spelande Säffle.