Fotboll
Herr U

HBK U – Värmskog 7-2
2021-10-20 16:06

Hertzöga U tog lagets tolfte seger på de tretton senaste matcherna när laget på tisdagskvällen besegrade Värmskog med 7-2 (4-1).

Hertzöga inledde matchen starkt och tog ledningen redan i den tredje minuten genom Samuel Hjalmarsson, som därmed gjort mål två matcher i följd. Trots stort bollinnehav för Hertzöga lyckades Värmskog något oväntat kvittera i den tolfte minuten. Det dröjde till 28:e minuten innan Hertzöga återtog ledningen genom Abdurrahman ”Su” Kupeli som därmed blev målskytt för fjärde matchen i följd. Minuten senare ökade Walat Shiwn på till 3-1 och innan halvleken var över ökade Melker Josephson på till 4-1.

Andra halvlek påminde om den första med stort spelövertag för Hertzöga och i den 60:e minuten ökade junioren Simon Adolfsson på till 5-1. Melker Josephson gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han gjorde 6-1 i 65:e minuten, innan Axel Nord avslutade Hertzögas målskytte genom att göra 7-1 i 70:e minuten.

Hertzöga ligger efter gårdagskvällens match på tredje plats i division 5 västra. Närmast väntar bortamatch mot Örnen lördagen 23 oktober innan serien avslutas med dubbelmöte mot Rännberg torsdag 28 oktober och söndag 31 oktober.

1-0 (3) Samuel Hjalmarsson, 1-1 (12) Oscar Andersson Widin, 2-1 (28) Abdurrahman ”Su” Kupeli, 3-1 (29) Walat Shiwan, 4-1 (42) Melker Josephson, 5-1 (60) Simon Adolfsson, 6-1 (65) Melker Josephson, 7-1 (70) Axel Nord, 7-2 (84) Michael Nilsson.