Fotboll
Herr U

Sunne - HBK U 2-0
2021-09-20 10:18

Efter åtta raka segrar bröts vinstsviten i söndagens bortamöte med serieledande IFK Sunne som vann med 2-0 (0-0).

Hösten 2019 ramlade IFK Sunne ur division 3, året därefter åkte laget ur division 4 och i år gör laget ett allvarligt försök att klättra uppåt i seriesystemet igen. Laget toppar division 5 västra i suverän stil efter 15 omgångar med 13 segrar och två oavgjorda och en målskillnad på 66-9. Som väntat blev därför helgens möte med Sunne en tuff tillställning. Sunne startade matchen intensivt och Hertzöga fick ägna sig mycket åt försvarsspel under matchens första 35 minuter. Mot slutet av halvleken kom Hertzöga högre upp i planen och skapade två bra målchanser. I den andra halvleken fortsatte Sunnepressen och efter ett bolltapp centralt i planen kom Sunnes Joel Alenmalm i ett friläge i den 63:e minuten och satte 1-0. Hertzöga stuvade om i formationen och gick från 4-4-2 till 3-4-3 i ett försök att kvittera och skapade visst tryck mot Sunne men utan att få till någon riktigt het målchans. I matchens slutskede uppstod en tilltrasslad situation i Hertzögas straffområde som slutade med att Sunne kunde trycka in 2-0 i 92:a minuten.