Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Poolspel - Mars 2018
2018-03-04 14:59
Hej!

Nu har vi gått igenom två helger med poolspel. Det har genomgående varit jämna matcher som inte stuckit iväg och något håll. Jämna matcher har också inneburit ett mer intensivt spel och det har dykt upp en och annan situation och det lär komma fler. Barnen är medvetna om att man inte klagar på domaren, däremot har vi en del mer att lära på hur vi ska hantera snacket på plan i båda riktningar så att säga, för det det lär bli mer och mer av det ju äldre de blir. Vi ska fokusera på vårt eget spel och inte lägga energi på vad andra lag säger och gör, där får vi tränare och föräldrar göra det vi kan för att hjälpa barnen hitta rätt.

Det jag la på minnet den här gången var snacket på bänken när laget låg under med tre mål en bit in i första perioden. Olle eldade på och fokuserade på de händelser som var bra, reducering, brytningar och passningar. Laget ryckte upp sig mer och mer och kom snabbare och mer rätt in i situationerna ute på plan. Både spel och resultat vände där någonstans.

Nu är det slut på matcher på liten plan. I början av april (7:e) kör vi en avslutande cup på Hammarö på fullstor plan. Vi rullar på med innebandyträning mars ut, sista träningen 30:e mars.
Till hösten är det bara matcher på fullstor plan som gäller.

Mvh
 Tränarna Hertzöga IP08
Poolspel - Februari 2018
2018-02-05 20:36
Go kväll!

Lördagens poolspel i Tingvallahallarna bjöd på mycket offensivt spel och vi tränare försökte så gott det gick att betona passningsspelet genom att få spelarna att prata mycket med varandra. De som var uppmärksamma noterade kanske att crosspassningarna blev fler och fler allteftersom perioderna passerade i matcherna. Ganska härligt att stå vid sidan av och höra spelarna börja ropa till varandra och sen se passen komma. 
Även söndagens matcher bjöd på mycket offensivt och bra spel.
Vattenflaskor är intressanta. De är stora, syns väl och är bra att ha... men likväl så är det något med dem som gör att de glöms bort ändå, så vi tränare hajade till efter sista matchen när det helt plötsligt inte var en enda vattenflaska på bänken när det var dags att gå till omklädningsrummet. Enligt Skattkärrs tränare så var det en fullt förståelig reaktion med tanke på fenomenet. ;-)

Det jag lade på minnet den här gången var hur Isak rusade hem mot ena hörnet i en duell med en motståndare för att hinna först till bollen. Han kommer fram först, kliver framför motståndaren, täcker och tar snabbt kontroll över bollen och driver iväg bakom eget mål med motståndaren efter sig.
När Isak passerat målet så vänder han kvickt om och passar tillbaka, förbi motståndaren till en medspelare (tror det var Isac) som kvickt vänder spelet framåt längs vänsterkanten och han följer sen direkt med upp i anfallet. Isac passar tillbaka in till Isak i slottet och det blir sånär mål.

Poolspelshelgen är över, nästa tillfälle är 25:e mars för 1/3 av pojkarna, 3:e mars för de resterande två tredjedelarna. Förövrigt det sista poolspelen på 3-mannaplan från vad jag vet.

Mvh
 Tränarna HertzögaBK IP08
Poolspel - Januari 2018
2018-01-14 16:34
Go afton!

Under våren kör vi med tre poolspelslag vilket gör att poolspelen för de tre lagen pågår under olika dagar. Nu har vi genomfört första tredjedelen.

Vi var lite fundersamma på hur barnen skulle ställa om från flera övningar och tvåmål på stor plan och på det en 5-manna cup, farhågorna låg i att det skulle bli för mycket fokus på avslut.
I samtliga matcher i poolspelen nu i helgen fick laget hålla mycket i bollen. Om man reflekterar lite hur laget spelar nu mot kanske ett år tillbaka (mars med tre passningar och avslut, oktober med fem snabba och avslut) så kan man se att spelarna gått över på att börja vårda bollen bättre, flera passningar i rad är kanske inte vardagsmat, men det händer ganska ofta nu.
Det jag la på minnet och som händer mer och mer är hur pojkarna på plan börjar kommunicera mer och mer med varandra och på så sätt också vårda bollen. Elias som forward avancerade längs högra kanten och stöter på patrull, spelar tillbaka till Truls om jag minns rätt som passar över till vänsterkanten och så rullar spelet vidare.

När spelarna pratar med varandra på plan så blir passningsspelet så mycket effektivare och det blir ännu roligare att spela. Det är bara för oss alla att fortsätta pusha på det.

Nu väntar ett par normala veckor med träningar på fredagar och GLÖM INTE, söndagar.

Mvh
 Tränarna HertzögaBK IP08


Nordmarkscupen - 2018
2018-01-08 21:13
Gröna-gula laget
Nu har pojkarna genomfört sina första matcher på fullstor plan och det skötte de alldeles förträffligt, det är ett härligt driv på dem.
Det vi som mest kommer ihåg (tror några av oss fortfarande känner av det i hörselgångarna) är gula lagets kontring på Dotteviks hejaklack, inga kunde missa att höra dem. Riktigt underhållande när de gick över på att taktfast ropa namnet på den som var bollhållare. De gröna spelarna log brett när de fick fatt på bollen!  :-)

Låter bilderna tala för sig.

Mvh
 Tränarna


20% julrabatt på Stadium
2017-12-03 20:18
Erbjudandet gäller måndag 2017-12-11 till och med söndag 2017-12-17 på Stadium Karlstad City och Stadium Bergvik. 


Gäller vid uppvisande av kupong

Poolspel - "December" 2017
2017-11-26 18:27
Go kväll!

Börjar direkt att rikta ett stort tack till alla föräldrar och syskon som hjälpte till med poolspelet på hemmaplan, också ett stort tack till Anna som fick hoppa in och stötta lite här och där med kort varsel. Det har varit en del pyssel med att få ihop det både innan och under dagen, men nu är vi igenom för den här gången.

Rent sportsligt så gick det återigen bra, tror också kiosken gick bra. Matchvärdarnas största problem var nog att få in spelarna på plan i tid. Tycker ni ska berömma varandra för att stämningen vid sidan av plan är så bra, inte bara för den här gången, utan även för alla andra gånger också.
Värt att reflektera över också är att det här kanske var sista gången som laget spelade 3-manna på hemmaplan. Väljer ordet "kanske" då vi undersöker möjligheter till ytterligare poolspelsmatcher till våren (utöver de tre som sen tidigare är planerade på bortaplan).

Som skribent så följde jag enbart en av matcherna den här gången från nära håll. Med säkerhet så missade jag en hel del vackert från de andra matcherna.
Det jag lade på minnet och det här borde flera, även äldre kunna lära sig något av. I en matchsekvens stod Jonathan bakom eget mål och motståndarna pressade på med två spelare. Jonathan löser situationen finurligt genom att göra ett klockrent dragpass stenhårt i långsidans sarg så att den studsar ut till Nils som står några meter ut från eget mål. Två motståndare blir bortspelade i ett nafs och Nils driver vidare mot mål.
Det värsta av allt, jag är tämligen säker på att det var helt och hållet den plan Jonathan hade när han skickade iväg bollen! :-)

Hoppas verkligen att alla barn som var med under dagen var nöjda.


Mvh
 Tränarna HertzögaBK IP08 


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 18/08 21:03 
Hertzöga Bollklubb, 18/08 15:00 
Hertzöga Bollklubb, 13/08 09:19 
Hertzöga Bollklubb, 09/08 11:29 
Hertzöga Bollklubb, 07/08 17:34 
Hertzöga Bollklubb, 07/08 08:50