Poolspel - Januari 2018
2018-01-14 16:34
Go afton!

Under våren kör vi med tre poolspelslag vilket gör att poolspelen för de tre lagen pågår under olika dagar. Nu har vi genomfört första tredjedelen.

Vi var lite fundersamma på hur barnen skulle ställa om från flera övningar och tvåmål på stor plan och på det en 5-manna cup, farhågorna låg i att det skulle bli för mycket fokus på avslut.
I samtliga matcher i poolspelen nu i helgen fick laget hålla mycket i bollen. Om man reflekterar lite hur laget spelar nu mot kanske ett år tillbaka (mars med tre passningar och avslut, oktober med fem snabba och avslut) så kan man se att spelarna gått över på att börja vårda bollen bättre, flera passningar i rad är kanske inte vardagsmat, men det händer ganska ofta nu.
Det jag la på minnet och som händer mer och mer är hur pojkarna på plan börjar kommunicera mer och mer med varandra och på så sätt också vårda bollen. Elias som forward avancerade längs högra kanten och stöter på patrull, spelar tillbaka till Truls om jag minns rätt som passar över till vänsterkanten och så rullar spelet vidare.

När spelarna pratar med varandra på plan så blir passningsspelet så mycket effektivare och det blir ännu roligare att spela. Det är bara för oss alla att fortsätta pusha på det.

Nu väntar ett par normala veckor med träningar på fredagar och GLÖM INTE, söndagar.

Mvh
 Tränarna HertzögaBK IP08


Nordmarkscupen - 2018
2018-01-08 21:13
Gröna-gula laget
Nu har pojkarna genomfört sina första matcher på fullstor plan och det skötte de alldeles förträffligt, det är ett härligt driv på dem.
Det vi som mest kommer ihåg (tror några av oss fortfarande känner av det i hörselgångarna) är gula lagets kontring på Dotteviks hejaklack, inga kunde missa att höra dem. Riktigt underhållande när de gick över på att taktfast ropa namnet på den som var bollhållare. De gröna spelarna log brett när de fick fatt på bollen!  :-)

Låter bilderna tala för sig.

Mvh
 Tränarna


20% julrabatt på Stadium
2017-12-03 20:18
Erbjudandet gäller måndag 2017-12-11 till och med söndag 2017-12-17 på Stadium Karlstad City och Stadium Bergvik. 


Gäller vid uppvisande av kupong

Poolspel - "December" 2017
2017-11-26 18:27
Go kväll!

Börjar direkt att rikta ett stort tack till alla föräldrar och syskon som hjälpte till med poolspelet på hemmaplan, också ett stort tack till Anna som fick hoppa in och stötta lite här och där med kort varsel. Det har varit en del pyssel med att få ihop det både innan och under dagen, men nu är vi igenom för den här gången.

Rent sportsligt så gick det återigen bra, tror också kiosken gick bra. Matchvärdarnas största problem var nog att få in spelarna på plan i tid. Tycker ni ska berömma varandra för att stämningen vid sidan av plan är så bra, inte bara för den här gången, utan även för alla andra gånger också.
Värt att reflektera över också är att det här kanske var sista gången som laget spelade 3-manna på hemmaplan. Väljer ordet "kanske" då vi undersöker möjligheter till ytterligare poolspelsmatcher till våren (utöver de tre som sen tidigare är planerade på bortaplan).

Som skribent så följde jag enbart en av matcherna den här gången från nära håll. Med säkerhet så missade jag en hel del vackert från de andra matcherna.
Det jag lade på minnet och det här borde flera, även äldre kunna lära sig något av. I en matchsekvens stod Jonathan bakom eget mål och motståndarna pressade på med två spelare. Jonathan löser situationen finurligt genom att göra ett klockrent dragpass stenhårt i långsidans sarg så att den studsar ut till Nils som står några meter ut från eget mål. Två motståndare blir bortspelade i ett nafs och Nils driver vidare mot mål.
Det värsta av allt, jag är tämligen säker på att det var helt och hållet den plan Jonathan hade när han skickade iväg bollen! :-)

Hoppas verkligen att alla barn som var med under dagen var nöjda.


Mvh
 Tränarna HertzögaBK IP08 


Poolspel - November 2017
2017-11-05 17:30
Hej!

Viss oro dagarna innan om det var läge för vinterdäck. Vädergudarna valde den här gången att följa prognoserna och det utlovade regnet kom... med morgondimman. Felix hävdade att han såg Övre Fryken när vi passerade Tossebergsklätten, jag är inte helt överbevisad om det dock.
Alla hittade hursom fram och vi kom till en ganska trevlig hall (med läktare), lite gammal men lite fin som några av barnen sa.

Timmen mellan de två matcherna blev sedvanligt ett extrapass med lek och stoj. Det blev dock lite stökigt en vända med en lek som urartade lite, men det reddes ut strax därefter.

När det kommer till spelet så var det fint passningsspel i båda lagen och jag tror merparten av spelarna även fick producera mål framåt. Från gröna lagets perspektiv så mötte vi hemmalaget i första matchen (fick veta att Torsbys innebandylag heter Lekvattnet eftersom grundarna kom därifrån, Lekvattnet ligger dryga två mil väster om Torsby).
Olle, Oliver och Alfred startade inne på plan och när matchen satte igång så fick de direkt till ett härligt tempo i passningsspelet och det stod 2-0 efter en knapp minut. Spelet bedarrade sen och det gick över till att bli en hyfsat jämn match överlag.
Den andra matchen blev jämnare med många vassa skyttar åt båda hållen. Den sekvens jag la på minnet var hur Viggo som back drev lätt mot vänstra sargen, gör ett kross-pass över till Olle vid mittlinjen som kross-passar vidare till Malte på vänster-fram, som direkt drar upp bollen distinkt i högra krysset. 

Hoppas alla som var med var nöjda med dagen. Undrar om det blev en eller annan hamburgare eller pizza på vägen ner genom Värmland? :-)


Mvh
 Tränarna Hertzöga IP08
Poolspel - Oktober 2017
2017-10-14 14:59
Tjo!

Ny säsong, samma storlek på planerna, men med högre fart i spelet och hårdare skott, det kommer helt klart bli en del blåmärken framöver när man täcker skott!
Som förra året så börjades det direkt med hemmaspel med allt vad det innebär kring logistik, kiosk mm. Ett stort tack till alla som hjälpt till både före, under, vid sidan om och efter poolspelet, hjälpsamma föräldrar är en nödvändighet för att det ska flyta på en sådan här dag!

Härligt också att nästan hela laget var på plats idag, tror det var många besvikna föräldrar som trodde de skulle åka hem med nyduschade barn. Det var många barn som körde järnet efter matchen med Kacken och mer innebandy på den tomma planhalvan under tiden sista matchen pågick mellan två Karlstad IBF lag.

Sekvensen som etsade sig fast från den här dagen hände under första matchen där motståndarna var duktiga och skapade överlag lite mer, men så plötsligt så glimtar Hertzöga till. Utkast från Malte till back, sedan får Edvin, Elias och Erik till ett härligt passningsspel och jag räknar till fem snabba, klockrena pass följt av ett bra skott i mål!

Hertzöga avslutade poolspelet med två vinster, en oavgjord och en förlust. 

Mvh
  Tränarna HertzögaBK IP08

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 10/01 11:15 
Hertzöga Bollklubb, 06/01 07:37 
Hertzöga Bollklubb, 03/01 15:34 
Hertzöga Bollklubb, 02/01 09:20 
Hertzöga Bollklubb, 31/12 16:07 
Hertzöga Bollklubb, 21/12 14:20