Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Medverkan under fotbollssäsongen 2020?
2019-11-14 18:13
Hej!

Vi ledare håller på att planera utomhussäsongen 2020 och skulle vilja veta om eran dotter kommer att fortsätta spela?

Skicka ett mail till jesper.ekelund@telia.com med en tumme upp eller en tumme ner senast 21/11.

//Ledarna
Futsal
2019-10-09 16:57
Torsdagar 16-17 och söndagar 18-19 har vi fått tid i ilandaskolan för att träna futsal, vi hoppas att många kan och vill hänga på! Start nu på söndag 13/10!

//Ledarna
Säsongssammanfattning 2019 Hertzöga F-05
2019-10-07 10:05

Sensommaren har bytts till en gulorange brinnande höst och man förundras över hur fort en fotbollssäsong kan passera. Säsongen 2019 har varit en intensiv period för oss alla i laget, både spelare och tränare. Mängder med seriematcher, DM, cup och så då Mästarcupen.


Vi kan väl börja med att tacka alla föräldrar för denna säsongen och allt stöd i.o.m Mästarcupen som blev riktigt lyckad, både arrangörsmässigt, men även sportsligt.

Vi minns kanske alla Södra Sandbys läckra totalfotboll, men även vårat eget lags fina insatser som räckte till en 13:e plats. Vi spelade stundtals väldigt fin fotboll i Mästarcupen och vår känsla var att vi skulle kunna nå högre placeringar om vi hade hunnit träna/spela några fler ggr på stor plan. Mästarcupen är en milstolpe för alla tjejlag i Hertzöga, men nu är det ett minne blott för oss, och vi sätter upp nya mål på resan för våra tjejer.


DM blev i år en märklig historia för oss, med många bra prestationer mot bl.a Mallbacken, Arvika, W.O vinst mot Bråten efter att ha blivit utspelade, men framförallt finalen mot Skoghall. Förlust på straffar, men oj vilken fin fotboll vi spelade i Säffle.


Laget har delagit i två serier under säsongen, och det har inneburit att våra spelare har fått dubbla många helger. Vi slutar på fjärde plats i både division I och division II A höst, vilket är mer än godkänt. Vi skall komma ihåg att vi matchar två jämna lag över hela säsongen, mot tufft motstånd i båda serierna. Prestationsmässigt har vi dock varit upp och ner under säsongen. Efter sommaruppehållet och Skara Sommarland cup hade vi ledare känslan att hösten skulle bli riktigt bra. Men i Augusti hamnar vi i en liten dipp i våra prestationer, vilket förstås påverkar resultaten. Men grundspelet har alltid funnits och i slutet av säsongen vänder vi rätt skutan igen, och avslutar med några riktigt bra matcher där lagandan, passningsspelet och glädjen är tillbaks i lagen. Analysen är att vi blev tröttkörda i ben och huvuden efter en intensiv period. Tjejerna börjar bli vuxna och fotboll sliter mer på kroppen än för något år sedan.

Ekonomiskt ligger vi mycket bra till, tack vare allas insatser runt försäljningar. Detta möjliggör att vi kan planera för kommande cuper och även resan med stort ”R” som alla drömmer om…


Så vi sammanfattar säsongen med orden ”Hertzöga F-05, glädje, laganda, vi ger oss aldrig!”.


Nu sätter vi oss ledare ner och funderar på kommande säsong, då vi kliver upp på 11-manna. Vi hoppas alla tjejer fortsätter nästa år!

Vinteridrotterna tar nu över, men det finns möjlighet att träna med -04:orna på konstgräs, och att spela futsal. Info om detta delas ut på spelar Whatsup appen och i kallelser som vanligt.

 

Tack för i år!

//Sofia, Mattias, Jesper, Magnus, Henrik

Mallbacken (B)
2019-09-29 19:48
Sista seriematchen för året spelar vi på anrika Strandvallen i Mallbacken. Fantastiskt fin gräsmatta och fin höstsol bjuder in till bra fotboll. Bra fotboll bjuder vi definitivt på. Innan matchen pratar vi om att våga ligga högt och pressa motståndaren för att vinna boll så fort som möjligt och gärna högt upp i plan! Mallbacken bjuder på tufft motstånd men vårt fina passningsspel och det aggressiva försvarsspelet gör att vi kan gå till pausvila med en 1-0 ledning. Målet signerat Ella R efter inlägg från Wilma. I andra höjer vi intensiteten ytterligare och Mallbacken får allt svårare att hitta ett eget spel. Efter ett fint kombinationsspel på mitten från Tess och Ida tar Lisa en fin djupledslöpning och rullar behärskat in tvåan. Vi fortsätter att kontuerligt skapa målchanser medan vårt försvar gång på gång  bryter motståndarens försök till anfall. I tredje reducerar Mallbacken ganska tidigt. Vi svarar på bästa sätt när Tess skyfflar in en retur efter ett fint anfall på vår högersida. Vi vinner matchen med 3-1, men det är inte resultatet som glädjer oss mest! Spelet är riktigt bra genom hela matchen, 75 minuter kvalité! Alla tjejer bidrar i både anfall och försvar och vi spelar vårt spela hela tiden trots det tuffa fysiska motstånd vi möter. En av årets bästa insatser i årets sista match. Efteråt hördes tjejerna tycka att det är synd att säsongen är slut, gött betyg till det fantastiska gäng tjejer vi har i laget.

// Ledarna
Matchrapport Hertzöga BK - Viken IF
2019-09-22 15:31

Säsongens sista match för det gula laget, hemma på ett soligt och höstfint Ilanda. Vi vill förstås avsluta säsongen på ett bra sätt, och få ett värdigt avstamp mot framtida äventyr. Gästerna från Åmål är som vanligt en tuff motståndare, och idag även stärkta med några överåriga tjejer som spelar a-lags fotboll vanligtvis.


Detta blir en välspelad fotbollsmatch mellan två lag som verkligen försöker spela fotboll.

I första halvlek är spelet jämnt, med ett något övertag till gästerna som är något mer aggressiva än oss i duellerna. Men vi står upp väldigt bra, och det är svårt för något av lagen att komma till farliga avslut. Dock får Nathalie i målet sträcka vapen efter flera fina räddningar på ett välplacerat skott utifrån.

Underläge med 0-1 inför andra perioden.

Den andra perioden blir en av de bästa perioderna i det gula lagets prestationer. Vi fullkomligt rullar ut motståndarna med bra kortpassningsspel, och slår vackra djupledsbollar som våra forwards kan jobba på. Efter hårt jobb och vackert spel vänder vi till ledning med 2-1 inför sista. Suverän period tjejer, vi ledare fick gåshud på sidan.

Inför sista perioden pratar vi bara om att njuta av sista 25 min för säsongen, släppa på alla bromsar. Dock verkar motståndarna vara inne på samma spår, och Viken ändrar om något i sin laguppställningen och får mer tryck framåt. Vi får jobba allt djupare och djupare ner i egen zon, men det känns helt ok ändå, men några kommunikationsmissar senare så har gästerna vänt till ledning med 2-3. Vi försöker ta tillbaka spelet och har flera bra lägen att kvittera, men vi får inte i bollen och matchen slutar med förlust med 2-3.


Efter matchen får våra tjejer beröm av Vikens ledare för att spela bland det finaste spelet de sett i serien! Riktigt kul att höra, och vi berömmer förstås också Vikens spelare som har flera duktiga fotbollsspelare.

Det blir ett mycket värdigt avslut tycker vi.


Tack tjejer för alla säsongens matcher!

Nu återstår bara en bortamatch för det gröna laget innan vi rundar av helt.


//Ledarna

HBK F-05

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Hertzöga Bollklubb, 20/11 08:36 
Hertzöga Bollklubb, 19/11 18:18 
Hertzöga Bollklubb, 13/11 12:08 
Hertzöga Bollklubb, 07/11 10:21 
Hertzöga Bollklubb, 23/10 10:44 
Hertzöga Bollklubb, 14/10 11:02