Matchrapport Skoghall 23:e Sept
2017-09-23 14:06
På bortaplan mötte det gröna laget idag Skoghall. Planen var blöt, men det var inget som påverkade tjejerna idag. Alla var inställda på att kriga för varandra i den sista matchen för säsongen. Och det blev en välspelad match , då både motståndarna och vi Hertzöga f-05 vill spela en fotboll med mycket pass o fart. Matchen är spelmässigt jämn, men motståndarna har några spetskompetenser i sitt lag som fäller avgörandet. Men de fick kämpa hårt för att få in bollen bakom våra målvakter.
Framåt har vi mängder med fina kombinationer och vi ser att tjejerna lärt sig mycket under hösten.
Trots förlusten med 1-4 , känns denna match som en värdig avslutning på serien.
Bra jobbat alla!

Magnus, Jesper och Sophia
HBK F-05
Matchrapport Skoghall 17/9
2017-09-17 21:21

Efter ett par veckors regnande fick vi idag spela på en något torrare plan på Ilanda när vi mötte Skoghall.

Våra motståndare började matchen piggast och skapar flera farliga lägen. Efter fem minuter lyckas dom få in 0-1. Målet får tjejerna att knyta näven och matchen böljar fram o tillbaka. Skoghall spelar många långbollar i försök att utnyttja sin snabba forward. Vi spelar mycket bra bakåt och har en lysande keeper som räddar oss om och om igen. Dom lyckas tillslut få hål på försvaret och halvleken slutar 0-3.

Humöret på bänken stiger under snacket inför andra halvleken och trots att vi släpper in tre snabba mål försöker vi hela tiden spela bollen. Tjejerna börjar pata med varandra på planen och vi kan se att glädjen finns där.

Tjejerna kände att vi hade lite mer att ge idag som inte kom ut. Vi ledare är nöjda med att laget aldrig gav upp utan hela tiden kämpade framåt. Redan nästa vecka har vi chansen att visa Skoghall vad vi kan.

// Ledarna

P.S. Matchen slutade 0-8.

Matchrapport Västanvik 17:e Sept
2017-09-17 19:12

12 st laddade tjejer åkte upp till Torsby för att spela den uppskjutna matchen mot Västanvik. En tungsprungen och något lerig plan var vad som väntade oss på bortaplan idag.

Men trots det så försöker tjejerna spela fotboll med mycket pass och rörelse. Det är intressant att se hur 2 olika spelstilar möts, då motståndarna spelar med långa, hårda pass rakt upp i plan och jagar efter.

Lagen tar ut varandra med bra försvar/målvaktsspel , och ställningen är 0-0 i paus.

I andra halvlek tar vi över spelet och tillslut lyckas vi ta oss igenom motståndarnas försvarsmur med en fin kombination och avslut. Gästerna satsar framåt efter detta, men vårat försvar är omutligt idag, och matchen slutar med vinst 1-0 till Hertzöga.

Välspelad och tuff match, och idag vill vi ge extra beröm till backarna och målvakterna som visar upp spelförståelse i det defensiva spelet.

Bra jobbat, och nu är det bara en match kvar på säsongen!

Mattias, Magnus och Jesper

/HBK F-05

Inställd träning nu på fredag 15/9!
2017-09-13 19:18
P.g.a. Skåreskolans dag samt div. annan frånvaro ställer vi in fredagsträningen 15/9.
Matchrapport IF Nyedshov - HBK Gul
2017-09-10 21:55

Lite nervös väntan blev det från ledarhåll redan innan matchen då det gröna laget fått ställa in matchen i Torsby pga regnet som varit och vi visste att det även varit blött i Molkom. Något sådant besked kom dock inte och matchen skulle genomföras.

Planen var lite som en gigantisk tvättsvamp där tjejerna sjönk ner i gräset. Vattnet rann över skorna om man stod still lite för länge, bara att röra sig helt enkelt.

Nyedshov börjar starkt genom ett antal djupledsbollar med jagande anfallsspelare. Vi står upp bra i försvaret och täcker upp för varandra när några luriga studsar på tvättsvampen slinker igenom vår förstalinje. Sakta men säkert jobbar vi oss in i matchen och får igång spelet. Efter ca 10 minuter tar HBK välförtjänt ledningen genom ett fint långskott ifrån kanten. Nyedshov kommer därefter i ett flertal farliga lägen och lyckas kvittera innan halvlek (1-1).

Andra halvlek blir en kamp mot både underlag och motståndare. Vi får till ett antal fina inlägg från kanterna med efterföljande farligheter i straffområdet, men bollen vill inte in. I mitten av andra halvlek kontrar Nyedshov in ledningsmålet, 2-1. Vi försöker kliva upp med laget och motståndarna slår ifrån sig effektivt men våra tjejer kommer närmare och närmare. Efter ett fint djupledspass på kanten kommer ett inlägg till en fri HBK-tjej som kan trycka in den vid stolpen och det är kvitterat.

Det blir några nervösa slutminuter där domaren kör två tilläggsminuter och chanserna avlöser varandra. Slutresultatet blir 2-2. Tjejerna och vi ledare var speciellt nöjda med att vi lyckas bita ihop och komma igen från underläget.

//Ledarna

Hertzöga Bollklubb, 22/09 20:21