Matchrapport Skoghall 21:a Juni
2017-06-21 21:26

Det var dags för bortamatch mot Skoghall på onsdagsskvällen och vi visste inte riktigt status på tjejerna efter helgens cupäventyr. Men ganska snart efter avspark visar det sig att tjejerna inte tänker vika ner sig mot ett tufft motstånd.

Vi blir pressade högt uppe på egen planhalva i början, men då vi försvarar oss bra så skapar Skoghall inga farliga målchanser. Framåt försöker vi spela oss till lägen bakom motståndarna, men det är tufft att ta sig förbi motståndarbackarna. I slutet av halvleken kommer Skoghall igenom på en lång löpning och gör 1-0.

I halvlek pratar vi om att fortsätta kämpa för varandra och att försöka få tag i bollen högre upp i plan. Vi lyckas med detta och nu jämnas spelet ut. I andra halvlek för vi i långa stunder spelet, men det blir Skoghall som gör 2-0, återigen på en lång löpning.

Vi fortsätter trumma på, och kan med 5 minuter kvar reducera till 1-2. Under de sista minutrarna har vi flera bra lägen att kvittera, men matchen slutar 2-1 till Skoghall.

En bra fotbollsmatch, där man tydligt kan se att vi börjar lämna "knattefotbollen" och där nu tempot och närkamperna blir tuffare. Vi får försöka förbereda tjejerna på detta så gott det går med ödmjukhet och genom att ha kul. Men även att försöka få upp träningsnärvaron och fokusen på träningar/matcher så vi kan fortsätta utvecklas.

Bra kämpat ikväll HBK!

Trevlig midsommar.

//Ledarna

Sammanfattning Söndag Örebrocupen
2017-06-18 18:40
Tjejerna vaknade utvilade till den tredje och sista dagen av Örebrocupen. Även ledarrummet hade sovit bra då timmerstockarna hade förvandlats till vedpinnar eller att de något mer känsliga somnade av ren utmattning?

Idag fick lagen skiljas åt då det gröna laget fick styra kosan till Latorp och det gula till Pettersberg.
Båda lagens spelare kämpade för varandra och trotts den stekande värmen och div. krämpor vek de ej ner sig. Facit på matcherna blev 1 vinst, 2 oavgjorda och 1 förlust.

Vi ledare vill passa på och tacka alla föräldrar som varit med och stöttat under den här cupen, allt från Goodiebags till härliga hejarrop (tror faktiskt vi vann den ligan), Tack!

Vi vill också att ni kramar om er dotter och berättar för de att vi ledare är oerhört stolta över deras prestation både på planen men även vid sidan av.
Vi hoppas och tror att tjejerna har fått ett minne att ta med sig resten av deras liv, det har i alla fall vi ledare.

Tack!!!!

//Ledarna
Zammanfattning Lördag Örebrocupen
2017-06-17 20:53
Det sägs att "Ingen kan höra dig när du skriker i rymden", men frågan är om detta också gäller:
"Ingen kan höra dig när du snarkar i rymden".  Tveksamt.
ps, glöm inte att uppdatera packlistan till nästa år:  öronproppar.

Det var 28 pigga tjejer som intog frukost på skolan. Sedan bar det av i buss till spelplanerna på Lugnet. Idag lördag mötte vi:
Kista, Stocksund, Frej, Torshälla

Vi får med oss 1 vinst, 1 oavgjord, och två förluster. Trots det varma vädret bjuder vi till bra spel och kämpaglöd.
Eftermiddagen tillbringas på Gustavsvik och alla tjejer har kul och badar i det fina vädret, både inomhus och utomhus.

Efter middagen blir det en känslosam avtackning av Agnes, som lämnar oss för flytt till ny stad. Lycka till Agnes!
Tjejerna spelar spontanfotboll mot Råtorps F-05 som också sover på vår skola.
En perfekt cupdag med vackert väder, och nu laddar vi för söndagens avslutande matcher.

zzzzzzzz......
Ledarna
//HBK F-05 GULT och GRÖNT
Sammanfattning Fredag Örebrocupen
2017-06-16 21:39
Tror alla kan konstatera att detta var en intensiv fredag, med skolavslutning och sedan expressfart till Örebro för att inleda helgen med 2 matcher per lag. Spelplanerna låg på det gigantiska fotbollsområdet Rosta Gärde. Uppskattningsvis finns här fler planer på ett och samma ställe än i hela Karlstad.

Tjejerna är taggade i både Gult och Grönt. Våra motståndare är lag från Stockholmsområdet:
Huddinge IF, Hässelby, Malmslätts AIK
Nya lag är alltid spännande att möta, då man inte vet hur de spelar eller hur långt de kommit i sin utveckling.
Vi vinner 3 matcher, och förlorar en. Detta är ju förstås ett otroligt bra resultat och en superstart på helgen!
I alla matcherna försöker vi spela vårat eget "HBK" spel och det ger resultat.

Efter matcherna väntade inkvartering på skolan, och middag. Kvällen har avslutats med godis och mys. Stämningen är superbra och vi ser med tillförsikt fram emot morgondagens matcher på Lugnet!

Ledarna
//HBK F-05  GULT och GRÖNT

OBS! Ändrad tid och samlingsplats mm. gällande Örebrocupen
2017-06-15 12:45

Vi har fått meddelande om att vi inte kommer att hinna ha samling och byta om på Wallerska skolan imorgon och ta bussen ut till matcharenan.

Vi kommer därför att ha samling direkt på Rosta Gärde kl.14 där vi ska spela våra första matcher kl.15.

Rosta Gärde:

Grindgatan 5

Både det gröna och gula laget ska komma ombytta i matchkläder till samlingen.

De gröna matchstället är utdelat men det gula matchstället måste hämtas av respektive förälder ikväll efter kl.16:30 hos Magnus Rosengren 070-519 15 23 på Kiselvägen 14, Skåreberget.

//Jesper

Fotboll, 20/06 16:00