Sammanfattning säsongen 2017 HBK F-05
2017-10-02 16:04

Det är höstliga vindar och regn som nu drar in över Ilanda, och därmed också tid att lägga ännu en säsong bakom oss i Hertzöga F-05.

Truppen:

Vi har utökat truppen i år med flera nyförvärv. Vi är i nuläget 35 st tjejer! Kul, men även en utmaning för oss ledare att planera/genomföra träningarna med så många spelare. Även tiden med varje individ (individuell coachning) blir begränsad. Men det är alltid bra att ha en stor trupp. Vi ledare tar det också som ett kvitto på att vi bedriver en meningsfull verksamhet där tjejerna trivs. Förhoppningsvis fortsätter alla nästa säsong, även om vi är medvetna om att tjejerna nu går in i en ålder där det finns andra intressen än att spendera tid på Ilanda IP och springa runt och sparka på en boll…

Träningar:

Vi startade ”ordinarie” träning tidigt i April, efter att kört frivilliga träningar hela vintern inomhus. 3 st. träningar/vecka, varav fredagsträningen varit frivillig. Vi har fokuserat på teknik och spelförståelse i det som sker närmast kring varje spelare. Men då vi nu spelar 9-manna, även börjat prata så smått om spelfilosofi, byta kant och uppspel. D.v.s. fotboll i ett större perspektiv. Det är alltid en avvägning vad man skall träna på under då relativt få timmar/vecka vi får låna era döttrar till att lära dem spela fotboll. Våra målvakter har erbjudits extra målvaktsträning på olika sätt, och vi ser att det börjar utkristallisera sig några målvakter som brinner lite extra för uppgiften. Vi har haft en godkänd (kan alltid bli bättre) träningsnärvaro under säsongen som gjort att vi kunnat bedriva meningsfulla övningar.

Matcher:

Vi har deltagit i 2 serier, med Gula och Gröna laget.  Alla spelare har fått byta lag, ledare och medspelare under säsongen. Det finns säkert några som spelat mer eller mindre med visa andra. Vi försöker alltid att dela in lagen som jämna som möjligt, med tanke på olika spelarkvaliteter och målvakter. Sportsligt har vi presterat ungefär som tidigare år beträffande antalet vinster/förluster. Men vi har nu utvecklat ett fint grundspel som syftar till att behandla bollen inom laget. Detta skall vi bygga vidare på. Vår ambition är inte att vinna matcher till vilket pris som helst, utan att utveckla bra fotbollstjejer.

Cuper:

Under utomhussäsongen deltog vi i Örebrocupen och Transtenscupen. Under Örebrocupen blev det ett bra kvitto på vår utveckling när vi spelade jämnt mot lag från övriga Sverige. På Transtenscupen mötte vi överåriga tjejer, men även här visade det sig att vi kunde bjuda motståndarna hårt motstånd, trots att vi var storleken mindre.

Föräldrar:

Vi ledare vill berömma er föräldrar, som alltid ställer upp och skjutsar/tvättar/hejar/står i kiosk/städar och kanske framförallt säljer olika saker så vi kan bedriva verksamheten. Att åka på cuper är som sagt inte gratis, men väldigt roligt. Vi hoppas på ert stöd även kommande säsonger.

Lagföräldrar:

Stort tack till lagföräldrarna som återigen gör ett bra jobb runt laget och får allt omkring att fungera så bra! Är säker på att alla tjejerna ser fram emot den hemliga resan till Örebro på lördag som avslutning.

Ekonomi:

Året är inte slut ännu, så vi får återkomma med ekonomin i uppstarten på nästa säsong, men m.h.a senaste rekordförsäljningen av kakor ser det ut som vi håller budget.

Framtiden:

Vi kommer börja med inomhusträningar (futsal) så fort vi fått vår inomhustid i Ilanda gymnastiksal. (Vi ledare behöver även några veckors återhämtning.) Under vintern kommer vi delta med 2 lag i en futsalserie. Så de som inte sysslar med annan idrott under vintern kommer ha möjlighet att träna/spela fotboll fortsättningsvis. Jättebra, men vi vill att alla tjejer prioriterar den säsongsbundna idrott man deltar i, förutom fotbollen, i första hand. Vi återkommer med info om inomhusträningar och futsal serien.

Avslutningsvis önskar vi ledare alla en riktigt bra höst och vinter, så syns vi till våren igen!

Forza HBK F-05!

//Jesper, Magnus, Mattias, Susanne, Sophia, Olle, Dick, Henrik