Fotboll
Herr U

Örnen – HBK U 5-0
2021-10-25 09:28

Det blev en tung lördag i Charlottenberg för Hertzöga U när laget gästade Örnen. Örnen vann med hela 5-0 (2-0) och Hertzöga noterades därmed för lagets största förlust den här säsongen.

Hertzöga började matchen med ett rejält övertag i bollinnehav samtidigt som Örnen spelade avvaktande, tight och disciplinerat och hela tiden med laget på ”rätt” sida. Mitt i första halvlek fick dock Örnen tag i bollen och tog sig in i Hertzögas straffområde. Anfallet avslutades med ett skott som ändrade riktning på ett ben så att bollen gick i en båge in i bortre krysset. Med cirka tio minuter kvar av halvleken kom nästa chans för Örnen som slutade med straff och 2-0. I andra halvlek ändrades matchbilden och lagen bytte boll med varandra utan att några egentliga chanser skapades inledningsvis. I 68 minuten slog dock Örnen en boll in bakom Hertzögas backlinje vilket resulterade i att två Örnenspelare kom fria med målvakten och 3-0 var ett faktum. Örnen gjorde sedan två nickmål till både 4-0 och 5-0 innan matchen var över.

Två matcher återstår för Hertzöga U som möter Ränneberg i ett dubbelmöte torsdag 28/10 och söndag 31/10. Båda matcherna spelas på Ilanda eftersom Rännbergs plan inte är möjliga att spela på då den saknar elljus.

Mål: 1-0 (23) William Portén, 2-0 (36) Marcus Johansson, 3-0 (68) Simon Davidsson, 4-0 (76) Björn-Erik Sörensen, 5-0 (84) Patrik Haugaard Pedersen.