Fotboll
Herr U

HBK U - Slottsbron 5-3
2021-09-26 20:31

Hertzöga U slog Slottsbron med 5-3 (4-1) på söndagseftermiddagen efter en riktig drömstart. 1-0 kom redan i den andra matchminuten genom Walat Shiwan som satte dit bollen efter ett vänsterinlägg av Jesper Mattsson och Axel Nord ökade sedan på till 2-0 i tionde minuten. Med kvarten spelad reducerade Slottsbron till 2-1. Matchen präglades så långt av oorganiserat spel och först efter 20 minuter började Hertzöga få ordning på spelet och kunde innan halvlekens slut öka på till 3-1 och 4-1 genom Abdurrahman ”Su” Kupeli. Tidigt i andra halvlek ökade Anton Werme på till 5-1 och då kändes matchen avgjord. Slottsbron kämpade dock på och reducerade till 5-2 i 65:e minuten och till 5-3 i 84:e minuten vilket också blev slutresultatet. Spelmässigt dominerade Hertzöga matchen och kunde ha gjort ytterligare några mål.

Närmast väntar andraplacerade Torsby på bortaplan lördag 2 oktober.

Mål: 1-0 (2) Walat Shiwan,  2-0 (10) Axel Nord, 2-1 (16) Patrik Nyqvist, 3-1 (23) Abdurrahman ”Su” Kupeli, 4-1 (4-6) Abdurrahman ”Su” Kupeli, 5-1 (49) Anton Werme, 5-2 (65) Patrik Nyqvist, 5-3 (84) Johnni Kiviluoto.