Fotboll
Herr U

HBK U - Årjäng 1 - 1
2021-06-30 10:55

Efter en drömstart med ledningsmål efter 40 sekunder slutade tisdagens möte mot Årjäng oavgjort 1-1 (1-0).

Hertzöga U började piggt och gjorde mål i matchens första anfall. Det var Haidar Rashkilo som hittade rätt med ett skott som letade sig in i en båge över gästernas målvakt. Årjäng jobbade sig dock in i matchen genom att sätta hög och intensiv press. Årjäng skapade ett riktigt farligt kvitteringsläge i första halvlek med en djupledsboll som så när hittade rätt till Årjängs forward, men Hertzögas målvakt Emil Perkovic räddade framför fötterna på Årjängs forward.

Andra halvlek inleddes som den första slutade, med ett jagande Årjäng och i 67:e minuten kom kvitteringen. Årjäng tog sig runt på Hertzögas högerkant och slog ett inlägg som nickades i mål vid bortre stolpen. Efter kvitteringen mattades Årjängs press och under återstoden av matchen jagade båda lagen ett avgörande, dock utan att någon riktigt het målchans skapades.

Resultatet innebär att Hertzöga U efter fem spelade omgångar parkerar på åttonde plats i tabellen med en vinst, två oavgjorda och två uddamålsförluster. Närmast väntar match hemma mot Kil söndag 4 juli kl. 17.00.