Herr U

HBK U - Torsby 3-3
2021-06-21 08:03

Tobias raket räddade en poäng

Tobias Zetterqvists jätteskott i 92:a minuten räddade oavgjort 3-3 (0-2) för Hertzöga U i söndagens hemmamöte med Torsby U i div 5 västra.

Hertzöga startade matchen bra och skapade flera lägen genom att hitta in med bollar bakom Torsbys backlinje men utan att sätta dit chanserna. Istället tog Torsby ledningen efter en omställning i 14:e minuten och ökade sedan på ledningen efter en frispark i 26:e minuten.

Underläge med 2-0 i halvtid kändes inte helt rättvist men Torsby var effektiva och satte dit sina chanser samtidig som vi missade våra.

I inledningen av andra halvlek tryckte Hertzöga tillbaka Torsby och reducerade till 1-2 på straff (Jonathan Lidbäck) i 59:e minuten. Med kvarten kvar ändrade vi formationen och gick från 4-4-2 till 3-4-3 och ökade trycket mot Torsby men istället för kvittering ökade Torsby på till 1-3 i 81:a minuten. Hertzöga fortsatte dock att jaga och med tre minuter kvar kom Melker Josephson runt Torsbys vänsterback och slog ett hårt inlägg längs med mållinjen. Fyra gul/gröna störtade mot mål och Jonathan Lidbäck forcerade in 2-3.  På övertid fick sedan Tobias Zetterqvist en riktig drömträff när han skickade in 3-3 i Torsbys vänstra kryss. Målet räddade en poäng åt Hertzöga U. Efter fyra omgångar ligger laget på en åttondeplats efter en vinst, en oavgjord match och två uddamålsförluster.

Nu väntar en träningsvecka innan vi tar emot Årjäng hemma den 29 juni kl. 19.30.