Herr U

Svanskog - HBK U 2 - 5
2021-06-17 09:58

Viktig trepoängare till U-laget

Efter två uddamålsförluster i de inledande omgångarna av division 5 västra kom säsongens första seger för Hertzöga U i den tredje omgången i onsdagens bortamatch mot Svanskog 2-5 (0-4).

Hertzöga tog ledningen med 0-1 i den femte minuten genom Tobias Zetterqvist som knorrade in en frispark. Minuten senare studsade bollen lite turligt Hertzögas väg och friställde Jesper Mattsson som ohotad kunde göra 0-2. Detta gav lag lite arbetsro som resulterade i HBK kunde spela mera avslappnat och innan halvleken var över hade Hertzöga ökat på till 0-3 (noterades som självmål) och 0-4 av Melker Josephson.  Svanskog kom ut lite starkare i andra halvlek och reducerade till 1-4 med halvtimmen kvar. Efter reduceringsmålet pressade Svanskog på och skapade några chanser men Hertzöga stod emot och gjorde istället 1-5 genom Anton Werme i den 89 minuten. På övertid tilldömdes Svanskog en straff vilken resulterade i slutresultatet 2-5.

Segern var viktig för Hertzöga U som inlett säsongen med två uddamålsförluster, förlust hemma mot Sunne med 3-2 och förlust borta mot Slottsbron 1-0. I båda dessa matcher inledde Hertzöga bra utan att få utdelning. Istället åkte vi på en omställning mot Sunne som resulterade i straff för dem och ledningen 1-0. Visserligen kvitterade vi Sunnes ledning men det var ändå Sunne som förde matchen och segern för Sunne får anses rättvis. Mot Slottsbron dominerade vi tydligt i inledningen men åkte på nytt på en omställning som resulterade i ledning för Slottsbron. Därefter utvecklades matchen till en fysisk kamp över 90 minuter utan att vi lyckades få in bollen. Chanser sakandes dock inte.

Sammantaget innebär detta att Hertzöga U ligger på sjätte plats i tabellen efter tre omgångar, att Melker Josephson ligger tvåa i skytteligan för division 5 västra med tre gjorda mål och att Hertzöga toppar fair-play-ligan med noll kort.

Nu väntar tre raka hemmamatcher, närmast mot Torsby U söndag 20 juni kl. 16.00, följt av Årjäng tisdag 29 juni, kl. 19.30 och Kil söndag 4 juli, kl. 17.00.