2020-03-29 11:59
Bild: Jan Olsson, matchfotografen.se
Igår lördag så var vi för andra gången denna försäsongen i Örebro området för att spela match, seriekollegan Rynninge IK stod för motståndet.
Rynninge är ett bra lag som mest troligt kommer tillhöra toppskiktet på div.2 västra Svealand i år!
Första halvlek börjande trevande för våran del och motståndarlaget fick komma igenom lite för lätt ett antal gånger första kvarten och vi slog många felpass direkt till en fristående Rynninge spelare som underlättade deras spel avsevärt mycket.
Men sakta men säkert och från det att vi kom in i de så tog vi över matchen, visst spelet böljade i nästan hela första men vi tog tag i taktpinnen och bestämde vad som skede på Pettersbergs IP sista 30 av första.
Vi gör 1-0 efter en fint slagen hörna av Ellen Hedeås i min 32 och det är Malin Hallgren som dunkar in den i målvaktens bortre hörn.
Vi har bud på ännu fler mål men hemmalagets keeper gjorde ett bra jobb och lyckades freda sitt mål resten av första.
I halvlekens sista spark så kvitterar Rynninge, och det kom som en blixt från en klar himmel på en omställning.
Halvtidsresultatet 1-1 var sett till matchbilden ändå ett rättvist resultat!

I paus diskuterar vi hur vi ska kunna etablera anfallen ännu högre upp i banan och att vi måste jobba tätare i försvarsspelet då vi jobbade mycket en och en.

Från andra halvleks start så var det Hertzöga för hela slanten. Dom kom igenom ett par gånger då dom övergick till att spela ett rakare spel i samband med att vi fick än mer boll så skapades det ytor bakom oss som dom ville åt.
2-1 och 3-1 målet kom med bara 2 min mellanrum och bägge var efter hörnor, målskyttar dessa gånger var Annie Pehrsson och Linnea Olsson.
Vi var som sagt i ett tvåmåls överläge och kunde spela avslappnat men vi började spela nonchalant och var inte helt fokuserade istället så återigen många felpass och naiva aktioner ute på plan, utan Emmie Sjövall Karlsson där bak så hade det kunnat gå illa.
Dom lyckades, trots Emmies fina räddningar, trycka in ett par bollar. 2-3 gör dom i min 63 alltså ca 10min efter vårat senaste och det är efter ett bolltapp detta målet kom, även 3-3 målet kom efter bolltapp och de var i min 85.
Vi spelar upp oss efter 2-3 målet och skärper till oss och spelar mer rejält och när 3-3 målet kom så kändes det väldigt orättvist.
Men vi höjer oss återigen och i min 86 så fastställer Wilma Borr slutresultatet efter en fin passning av Vanessa Eklund. Vinst med 4-3!

Finns mycket att ta med från den här matchen, att vi gör 4 mål är starkt och nåt vi måste spinna vidare på. Att vi släpper in 3 är inte lika bra men det kan vi ta lärdom av.
Rynninge straffade oss hänsynslöst på våra misstag och det är bra att vi får se det här så vi kan rätta till de som inte funkade i både försvar och anfall då alla tre mål kom när vi hade anfall och således var på väg framåt på plan.
Sen visar vi en helt fantastisk moral när vi i matchens slutskede släpper in 3-3 målet men tar verkligen och krämar ur det sista i oss och trycker dit segermålet.

Många som var bra igår men vi har vaskat fram dom tre som blir denna matchens tre stjärnor!

***
Annie Pehrsson
Spelade igår både högerytter och vänsterback och skötte bägge jobben med bravur, värderade klokt när hon skulle spela bollen eller när hon kunde dribbla. Även i försvarsspelet så krigade hon på riktigt bra, kanon Annie!

**
Wilma Borr
Står återigen för en fin insats där hon ständigt är spelbar och hon styr sina lagkamrater på ett föredömligt sätt, att hon sen fick kröna sin insats med att göra det avgörande målet var på nåt sätt väntat med tanke på hennes spel denna dag. Grymt Borr

*
Rebecca "Torsby" Johnsson
Jobbar alltid hårt och får en hel del stryk ( hon ger också å andra sidan). En spelare som man verkligen älskar att ha i sitt lag och är så glad över att hon inte spelar med motståndarlaget.
Var ofta ett alternativ för övriga att lägga upp bollen på och skapar mycket yta åt sina lagkamrater, fantastiskt Torsby!