Fotboll
A Herr

Förlust i match med två ansikten
2024-03-21 19:01

Hertzögas herrar förlorade onsdagens  träningsmatch borta mot division-3-laget Forshaga med 4-2 (1-1).

Mötet med Forshaga utvecklades till en match med två ansikten. I den första halvleken och en bit in i andra halvlek spelade Hertzöga riktigt bra och disciplinerat. Till följd av en utvisning och en skada för Hertzöga ändrades dock matchbilden.

Eftersom det var en träningsmatch fick Hertzöga visserligen sätta in en ny spelare i samband med utvisningen men tvingades ändå stuva om rejält i laget vilket innebar att många spelare hamnade på ovana positioner.

Laget har nu spelledigt kommande helg och nästa träningsmatch spelas borta mot KB Karlskoga på långfredagen.

Mål Hertzöga: Ludvig Lundkvist och Elias Nilsson.

Inställt mot Skoghall på lördag
2024-03-21 14:33

Vi har många borta till helgen vilket gjort att vi lämnat återbud till träningsmatchen mot Skoghall på lördag.

Nilsson tremålsskytt mot Torsby
2024-03-19 13:20
Elias Nilsson, tremålsskytt

Elias Nilsson hade en bra fotbollsdag i lördags då han gjorde tre mål i segermatchen mot Torsby 4–2 (1–1).

I säsongens tredje träningsmatch ställdes Hertzögas herrar mot seriekonkurrenten Torsby. Torsby började matchen bäst och rann igenom hemmalagets mittfält några gånger under de inledande 20 minuterna  och tog också rättvist ledningen. Efter målet spelade Hertzöga upp sig rejält och Elias Nilsson kvitterade i stort sett omgående. Hertzöga behöll sedan greppet i den andra halvleken och samme Nilsson rullade in både 2–1 och 3–1 innan Torsby reducerade på en hörna. I matchens slutskede fastställde Ludvig Lundkvist slutresultatet 4–1.

Närmast väntar träningsmatch mot Forshaga onsdag 20 mars kl. 18.00 på Ängevi i Forshaga.

Elis Josephson avgjorde mot Sunne
2024-03-09 14:40
Thomas Lind under matchen mot Sunne

Under lördagen spelade Hertzögas herrar säsongens andra träningsmatch, en match som slutade med seger 0-1 (0-0) mot IFK Sunne efter att efter Elis Josephsons gjort segermålet i den 85:e minuten.

Målet kom efter en korthörna av Ivan-Carlos Agiulera till Rudy Hernandez Mejia som tunnlade Sunnebacken och skickade in inlägget som Elis stötte i mål.

Segern innebär att Hertzöga inlett träningsmatchandet med två rakar segar, dels 2-1 seger mot Grums förra helgen, dels helgens seger.

Här näst ställs Hertzöga mot Torsby hemma på Ilanda 16 mars kl. 13.00. Välkomna.

Tre snabba mål sänkte Hertzöga
2023-10-21 16:40

Hertzöga förlorade på lördagen den andra kvalmatchen till divison 3 i bortamötet med Sörstafors-Kolbäck med 4-2 (0-1).

Matchen spelades på en ojämn och mjuk gräsplan vilket innebar att båda lagen fokuserade på riskminimering i den första halvleken. Men i slutet av halvleken lyckades Adis Tucek få hål på hemmalaget och Hertzöga kunde gå till halvtidsvila med ledning.
Hertzöga startade den andra halvleken bra men på sex minuter ändrades matchbilden fullständigt då Sörstafors-Kolbäck gjorde tre snabba mål mellan 52:a och 58:e minuten. Tio minuter senare ökade hemmalaget på till 4–1 innan Melker Josephson fastställde slutresultatet till 4-2.
Kommande lördag avslutas kvalet med bortamatch mot Bosna92 från Örebro.

Tung start på kvalet
2023-10-14 17:54

Hertzöga fick en tung start på kvalet till division 3 när laget förlorade mot IF Eker Örebro med 0–5 (0–1) på lördagseftermiddagen.

Matchen inleddes med jämnt spel men efter tio minuter tog IF Eker över taktpinnen. Hertzögas spelare låg lite för långt ifrån sina motståndare vilket förde med sig att IF Eker kunde behålla bollen relativt enkelt och kunde gå till halvtidsvila med 0–1.

I den andra halvleken inledde Hertzöga piggare och hade mer boll, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Istället ökade IF Eker på till 0–2 och 0–3 inom loppet av sex minuter och matchen var i praktiken avgjord.

Kommande lördag, 21 oktober, fortsätter kvalet med bortamatch mot Sörstafors-Kolbäck.

Mål: 0-1 (12) William Eriksson, 0-2 (52) Olle Mellberg, 0-3 (58) Lukas Fahlström, 0-4 (78) Olle Mellberg, 0-5 (91) Benjamin Ibrahimbegovic.